Kategoriler

İNCİ: PROJE 2029 SEÇİMLERİ ÖNCESİNDE TAMAMLANMIŞ OLACAK

Düzce'nin eğitim, turizm, ekonomi gibi birçok alanına önemli katkılar sağlaması beklenen yüksek hızlı tren projesinin ilgisizlik nedeniyle rafa kalktığı şu günlerde komşu il Sakarya'dan önemli bir adım geldi. AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İnci, Adapazarı – Karasu demir yolu hattı projesinin 2029 seçimlerinden önce, hayata geçirileceğini duyurdu. Bu durum akıllara Düzce Akçakoca güzergahının da eklenebileceğini getirirken, beklentilere cevap vermede zayıf kalan yereldeki iktidar temsilcileri, böyle önemli yatırımlardan memleketlerinin mahrum kalmasına seyirci kalmaya devam ediyor.

Düzce’den 'Hızlı tren geçecek mi, geçmeyecek mi?’ tartışmaları devam ederken, Sakarya’dan yine Düzce'yi siyaseten kıskandıran bir adım geldi.

AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İnci, TV264’te katıldığı “İlçelerde Gündem” programında, Sakarya’daki yatırım ve projelere ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İnci, yapımı yıllardır yılan hikayesine dönen Adapazarı-Karasu Demiryolu Projesi’nin yeniden yatırım programına alındığını anımsatarak, 2029 seçimlerinden önce Karasu’ya trenle ulaşım sağlanacağını söyledi.

"SEÇİMDEN ÖNCE KARASU'YA TRENLE GİDECEĞİZ"

Projeye uzun süre kimsenin inanmadığını belirten İnci, “Adapazarı-Karasu tren yolu projesi tamamen ölmüş ve kimsenin dirileceğine inanmadığı bir olaydı. Ama büyük bir çalışma yaparak, 2029 yılında seçimlerden önce Karasu'ya banliyö tren ile gideceğiz. Ferizli’ye kadar da 2028’de ulaşacağız. Hızlı bir çalışma olacak." dedi.

SAKARYA TUTTUĞUNU KOPARIYOR, DÜZCE YERİNDE SAYIYOR

Sakarya'nın geleceği adına atılan bu adım gözleri bir kez daha Düzce milletvekillerine çevirdi. Yıllardır yüksek hızlı tren projesi için Düzce'nin önemli akademisyenleri tarafından yürütülen çalışmalara rağmen siyasi desteğin gelmemesi bu umut vadeden yatırımın rafa kalkmasına neden oldu. Düzce'nin aksine Sakarya milletvekillerini memleketlerini daha iyi noktalara taşımak adına Ankara'da tuttuğunu kopartması Düzce'de yatırımların neden kaplumbağa hızında ilerlediğini bir kez daha hatırlattı.

PROJEYE DÜZCE DE DAHİL EDİLİR Mİ?

Öte yandan AK Parti Sakarya Milletvekili İnci’nin bu açıklamasının Düzce için bir umut doğurdu. Akçakoca’ya komşu olan Karasu’dan demiryolu geçmesi halinde, bu hattın Akçakoca ve Düzce’ye kadar uzatılması gündeme geldi. Bu konu ile ilgili Düzceli siyasilerin nasıl bir adım atacağı ise merak konusu.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
SİYASET
21 Kez Görüntülendi.
“EMEKLİLERİMİZ ÇAY VE SİMİDE MAHKUM EDİLDİ”
SİYASET
3 Kez Görüntülendi.
DÜZCE TARİHİNDE BÖYLE VALİ UĞURLANMADI
DÜZCE
47 Kez Görüntülendi.
KAVAL: “MİLLETİNİN YANINDA OLAN BİR VALİ”
DÜZCE
23 Kez Görüntülendi.
İNCİ: PROJE 2029 SEÇİMLERİ ÖNCESİNDE TAMAMLANMIŞ OLACAK
DÜZCE
34 Kez Görüntülendi.
“VATANSIZLARA İYİ BAKIP VATANIMIZIN KIYMETİNİ BİLELİM”
DÜZCE
87 Kez Görüntülendi.
“TÜM DÜZCE HALKI HAKKINI HELAL ETSİN”
DÜZCE
59 Kez Görüntülendi.
BAŞKAN ÖZLÜ: DÜZCE’MİZ “KÜTÜPHANELER ŞEHRİ” ÜNVANINI KAZANACAK
ASAYİŞ
53 Kez Görüntülendi.
3 ORGANİZATÖR GÖZALTINA ALINDI
DÜZCE
1535 Kez Görüntülendi.
YOĞUN KAR YAĞIŞI GELİYOR
ASAYİŞ
118 Kez Görüntülendi.
ÇOĞU KADIN 10 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ