Kategoriler

SEVİLEN ŞARKILARI, AYŞE TAŞ SANAT AKADEMİSİ KOROSU SESLENDİRDİ

Türk musîkisinin yaşayan en önemli bestekârlarından Amir Ateş’in birbirinden kıymetli eserleri, Ayşe Taş Sanat Akademisi Türk Sanat Müziği Korosu’nun icrasıyla Düzce’de sanatseverlerle buluştu. Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi’nde düzenlenen konser, izleyenlere unutulmaz bir musiki gecesi yaşattı.

Düzce Belediyesi, Türk sanat müziğinin yaşayan efsanesi Amir Ateş’i Düzceli sanatseverler ile buluşturdu. Ayşe Taş Sanat Akademisi tarafından düzenlenen Amir Ateş Besteleri Konserinde, Ayşe Taş şefliğindeki Türk Sanat Müziği Korosu ile birlikte sahneye çıkan Amir Ateş, sevilen bestelerini seslendirerek, sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Konsere; Düzce Valisi Selçuk Aslan, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Ayşe Taş Sanat Akademisi Korosu Başkanı Birgül Devrim, onur konuğu Amir Ateş ve eşi ile çok sayıda davetli katıldı.

Ayşe Taş şefliğinde sahne alan koro, Türk sanat müziğinin yaşayan çınarı, son mevlidhân ve bestekâr Amir Ateş’in hafızalara kazınan eserlerini seslendirdi. Sahneye davet edilen Amir Ateş koroya eşlik ederken, sanatseverler usta bestekârı canlı dinlemenin mutluluğunu yaşadı.

Konserin ardından Düzce Valisi Selçuk Aslan ve Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü tarafından Ayşe Taş ve Amir Ateş’e çiçek takdim edildi.

Programda konuşan Düzce Valisi Selçuk Aslan, Amir Ateş’i Düzce’de ağırlamaktan büyük gurur duyduklarını belirterek, “Amir Ateş hocamızı bugün Düzce’mizde misafir etme noktasında gösterdiği özveri ve ev sahipliği noktasında Sayın Başkanımız Dr. Faruk Özlü’ye teşekkür etmek istiyorum. Gelişen büyüyen bir Düzce’miz var, iddialıyız. Türkiye’de birçok sosyo ekonomik parametrede önde giden bir vilayetiz. Kültür sanat noktasında da Düzce Belediyemizin, sayın bakanımızın liderliğinde kültüre, sanata, estetiğe vermiş olduğu değer her türlü takdirin üzerinde ve alkışı hak eden bir değerdir. Ben tekrar Amir Ateş hocamıza vilayetimize hoş geldiniz diyor, emek veren Ayşe Taş hanımefendiye, Birgül Devrim Hanımefendiye ve koroda ve sazende heyette yer alan arkadaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ise Amir Ateş’i Türk sanat müziğinin günümüzde yaşayan en büyük ustalarından biri olarak nitelendirerek, “Hocamız yaşayan son hafız bestekar, çok kıymetli, çok değerli. Hocam Düzce’mize şeref verdiniz, sağ olun” ifadelerini kullandı.

Ayşe Taş, Amir Ateş’in eserlerini seslendirmenin kendileri için büyük bir onur olduğunu vurgulayarak, sanata ve sanatçıya verilen destekten dolayı teşekkür etti.

Geceye duygusal sözlerle katkı sunan Amir Ateş ise, Düzce’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Musikimizi seven, destekleyen insanlar oldukça Türk Sanat Müziği yeniden güçlenecek ve ülkemizin dört bir yanına yayılacaktır” dedi.

Sanatseverlerin yoğun ilgisiyle gerçekleşen konser, izleyicilerden aldığı uzun süreli alkışlarla taçlandı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
DÜZCE
56 Kez Görüntülendi.
BAŞKAN ÖZLÜ 4 GENÇ GİRİŞİMCİYİ TEBRİK ETTİ
DÜZCE
4 Kez Görüntülendi.
BÜYÜK HEDEFLERE KÜÇÜK İNSANLARLA GİDİLMEZ!
ASAYİŞ
114 Kez Görüntülendi.
DÜZCELİLER GÜPEGÜNDÜZ YAŞANAN EDEPSİZLİĞE İSYAN ETTİ
ASAYİŞ
174 Kez Görüntülendi.
YAŞANAN REZİLLİĞE ŞAHİT OLAN VATANDAŞ: “EDEPSİZLİKLERİNİ SOKAKTA YAŞIYORLAR”
ASAYİŞ
96 Kez Görüntülendi.
KAZADA 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 1 KİŞİ YARALANDI
DÜZCE
32 Kez Görüntülendi.
“KİRALARA YANSIMASI İLERLEYEN ZAMANLARDA OLUR”
DÜZCE
53 Kez Görüntülendi.
KEŞİR’İN GİRİŞİMLERİYLE “SAĞLIĞIM İŞ YERİNDE” PROJESİ BAŞLIYOR
DÜZCE
12 Kez Görüntülendi.
BÜYÜK HEDEFLERE KÜÇÜK İNSANLARLA GİDİLMEZ!
DÜZCE
18 Kez Görüntülendi.
ANADOLU BİZE PEYGAMBERİMİZİN DUASI VE ANNENİN GAYRETİYLE YURT KILINDI
DÜZCE
51 Kez Görüntülendi.
EŞİ İLE BİRLİKTE DEVLET KORUMASINDAKİ ÇOCUKLARI ZİYARET ETTİ