Kategoriler

TEZGAHLARIN PRENSİ HAMSİ OLDU

Yaz mevsiminde yaşanan sıcaklar palamudu da vurdu. Palamut sıcaklar nedeniyle yumurta yapmayınca, bu sene balık tezgahlarının prensi hamsi oldu. Hamsi ise fiyatı ile balık severlerin yüzünü, bu kış güldürecek.

Yaz mevsiminin aşırı sıcak geçmesi, deniz suyunu da etkiledi. Aşırı ısınan deniz suyu nedeniyle palamut bu sene havyar yapmadı. Bu durum ise balık sezonunun açılması ile birlikte tezgahlara yansıdı.

Geçen yıl bolluk yaşanan palamut, bu sene mumla aranır oldu. Palamut severler ise alternatif balıklara yöneliyor. Genel yıl balık tezgahlarının tahtını eline geçiren palamut, bu sezon yerini hamsiye bıraktı. Geçtiğimiz yıl palamudun bol olması nedeniyle, yok denecek kadar az çıkan hamsi, bu sezonda ise sevenlerinin yüzünü güldürecek.

Bolluğu nedeniyle fiyatı ile de balık severlerin yüzünü güldüren hamsi, tezgahlarda 100 TL’den alıcı buluyor. Düzce’de 28 yıldır balıkçılık yapan Ali Tanrıverdi, “Balık sezonu açıldı. Hamsi bolluğu yaşlanıyor. Hareket var. Vatandaşlar bol bol hamsi yiyebilir. Fiyatlar şu anda çok güzel. Hamsi mesela 100 TL mezgit 250 TL, Fiyatlar güzel ama palamut yok. Palamut bu sene az geldiği için Palamut sıcaklardan dolayı havyar yapmadı onun için bu sene yok. Hamsi fiyatlarının böyle devam etmesini bekliyoruz. Zaten çok olacağından umudumuz var. Havaların pek etkisi olmaz. Yağışlı havalarda hamsi daha çok gider. Balık severler hamsi dışında barbunya, lüfer, mezgit, istavritte bol miktarda var. Fiyatları ise lüfer tanesi 500 TL, Barbunya boyuna göre 250 TL’den 400 TL’ye kadar var. Balık fiyatları bundan daha aşağıya düşmez. Balık fiyatlarında 100 TL çok büyük bir para değil. Eskiden 10 TL’ydi şimdi 100 TL oldu. Bundan daha aşağıya da düşmez artık” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
SİYASET
165 Kez Görüntülendi.
DÜZCE’YE MENFAAT İÇİN GELDİLER HİZMET İÇİN DEĞİL!
DÜZCE
40 Kez Görüntülendi.
ADI OTOBAN TABELASINDA YAZMALI, LİMAN BAŞKANLIĞI KURULMALI
DÜZCE
16 Kez Görüntülendi.
ÇOK SAYIDA ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI
DÜZCE
31 Kez Görüntülendi.
DÜZCE’NİN GELECEĞİ: GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ
DÜZCE
34 Kez Görüntülendi.
GÖZALTINA ALINAN 3 ŞAHISTAN 2’Sİ TUTUKLANDI
DÜZCE
56 Kez Görüntülendi.
UZMANLAR TAHMİNLERİNİ AÇIKLADI
DÜZCE
93 Kez Görüntülendi.
DENETİM YOK, KONTROL YOK, İŞ BİLMEZLİK ÇOK!
DÜZCE
9 Kez Görüntülendi.
İNANAN HİÇ KİMSE BAYRAĞI ÇİĞNEMEZ ÇİĞNEYEMEZ!
DÜZCE
51 Kez Görüntülendi.
SOKAK SATICISI UYUŞTURUCU SATIŞI YAPARKEN SUÇÜSTÜ YAKALANDI
DÜZCE
43 Kez Görüntülendi.
VATANDAŞ SORUYOR: “ALT SOKAKTA MİLLETVEKİLİ Mİ OTURUYOR?”