Kategoriler

BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞEN HASTANIN ORGANLAR BAŞKA HASTALARA UMUT OLDU

Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’nde hayatını kaybeden bir hastanın organları, başkaları için umut oldu. Ailesinin isteği üzerine bağışlanan organlar, nakil bekleyen hastalar için İstanbul ve Ankara’ya gönderildi.

Yakalandığı hastalık nedeniyle Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi gören A.G. isimli hastanın beyin ölümü gerçekleşti. A.G’nin ailesi ölüm haberi ile sarsılsa da, önemli bir kararın altına imzalarını attı.

A.G’nin organlarını bağışlamak isteyen aile, Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Bunun üzerine hastane yönetimi ile yapılan protokolle, A.G’nin organları, İstanbul ve Ankara’da, sağ ve sol böbrek ile karaciğer nakli için sıra bekleyen 3 hastaya nakledilmesi kararlaştırıldı.

Bunun üzerine, A.G’nin organları operasyonla alınarak, uzman ekiplerce İstanbul ve Ankara’ya götürüldü.

A.G’nin yakınlarının verdiği bu önemli karar, ülkemizdeki organ bağışının önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Konu ile ilgili Düzce İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “İl Sağlık Müdürlüğümüze bağlı Düzce Atatürk Devlet Hastanemiz yoğun bakım ünitesinde takip edilmekte iken beyin ölümü gerçekleşen A.G isimli hastanın yakınlarının onayıyla organ bağışı kararı alınmıştır.  Gerekli bilgilendirmeler sonucu harvesting (organ alımı) işlemi öncesinde onaylar alınmıştır. Yapılan işlemler sonucunda, beyin ölümü gerçekleşen kişinin sağ ve sol böbrekler olmak üzere iki organı İstanbul, Karaciğer organı ise Ankara iline nakli sağlanmıştır” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
DÜZCE
104 Kez Görüntülendi.
DÜZCE’YE NE KATACAKSINIZ ONU SÖYLEYİN
EKONOMİ
22 Kez Görüntülendi.
HEM ALAN HEM DE SATAN MEMNUN
SPOR
21 Kez Görüntülendi.
MUHTEŞEM PERFORMANS İLE ŞAMPİYON OLDULAR
ASAYİŞ
24 Kez Görüntülendi.
JANDARMA EKİPLERİ HIRSIZLIK ŞÜPHELİSİNİ GÖZALTINA ALDI
ASAYİŞ
31 Kez Görüntülendi.
ARANAN ÇOK SAYIDA KİŞİ YAKALANDI
EĞİTİM
22 Kez Görüntülendi.
RİSK GRUBUNDAKİ ÖĞRENCİLER YAKINDAN TAKİP EDİLECEK
DÜZCE
27 Kez Görüntülendi.
HAYALLERİ, 23 NİSAN’DA GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ
DÜZCE
43 Kez Görüntülendi.
“BAŞINIZA İCAT ÇIKARTMAK İSTER MİSİNİZ?”
SİYASET
20 Kez Görüntülendi.
TBMM TÜRKİYE-RUSYA DOSTLUK GRUBU HEYETİ KRİTİK DÖNEMDE MOSKOVA'DA
DÜZCE
47 Kez Görüntülendi.
DÜZCE’DEKİ VELİ VE ÖĞRENCİLERE YÖNELİK BAZI KURALLAR GETİRİLDİ