Kategoriler

İMAM HATİP LİSESİ ÖĞRENCİLERİNDEN GAZZE’YE DESTEK YÜRÜYÜŞÜ

Çilimli Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Filistin’in Gazze kentinde yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek ve mazlum halka destek olmak amacıyla anlamlı bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Etkinlik, Çilimli İmam Hatip Lisesi Müdürü Mevlüt Uçarcı öncülüğünde, öğretmenlerin rehberliği ve öğrencilerin gönüllü katılımıyla organize edildi. Yürüyüşe Çilimli İlçe Milli Eğitim Müdürü Miraç Karayiğit, okul yönetimi, öğretmenler çok sayıda öğrenciler, veliler ve ilçe halkı katıldı.

Yürüyüşe katılanlar, yürüyüş boyunca “Gazze’ye özgürlük”, “Kahrolsun zulüm”, “Filistin yalnız değildir” sloganları attı. Etkinlik boyunca öğrencilerin duygusal anlar yaşadığı gözlendi.

Yürüyüş, Çilimli Belediye binası önünde son buldu. Burada Çilimli İmam Hatip Lisesi Müdürü Mevlüt Uçarcı Filistin' de yaşanan soykırıma dikkat çekmek için bir açıklama yaptı. Uçarcı konuşmasında “Gazze’de yaşananlar sadece Filistin halkının değil, tüm insanlığın ortak acısıdır. Bizler, öğrencilerimizle birlikte bu zulme sessiz kalmak istemedik. Amacımız hem gençlerimizde vicdanı diri tutmak hem de tüm dünyaya barış ve adalet çağrısı yapmaktır. Filistin halkının yanındayız ve dualarımız onlarla.

Yürüyüş, okunan duaların ardından barış ve dayanışma mesajlarıyla sona erdi. Katılımcılar, etkinliğin sadece bir yürüyüş değil, aynı zamanda insanlık adına bir vicdan sesi olduğunu vurguladı.

Çilimli halkı, gençlerin bu duyarlı davranışından büyük memnuniyet duydu. İlçede ilk kez bu denli geniş katılımlı bir “Gazze’ye destek yürüyüşü” yapılması, toplumsal dayanışma ve bilinç adına önemli bir örnek oluşturdu” ifadelerine yer verdi.

Ardından Erdemliler Dernek Başkanı Hasan Karadayı Gazze'de yaşananların önemine dair açıklamalarda bulundu. 

Çilimli İlçe Müftüsü Mehmet Ali Yiğit ise, Gazze’de hayatını kaybedenler için dua etti.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
DÜZCE
37 Kez Görüntülendi.
“BAŞINIZA İCAT ÇIKARTMAK İSTER MİSİNİZ?”
SİYASET
18 Kez Görüntülendi.
TBMM TÜRKİYE-RUSYA DOSTLUK GRUBU HEYETİ KRİTİK DÖNEMDE MOSKOVA'DA
DÜZCE
44 Kez Görüntülendi.
DÜZCE’DEKİ VELİ VE ÖĞRENCİLERE YÖNELİK BAZI KURALLAR GETİRİLDİ
ASAYİŞ
84 Kez Görüntülendi.
OLAYA POLİS EKİPLERİ MÜDAHALE ETTİ
ASAYİŞ
55 Kez Görüntülendi.
JANDARMA, BABA VE OĞLU GÖZALTINA ALDI…
ASAYİŞ
49 Kez Görüntülendi.
OTOMOBİL SÜRÜCÜSÜNE DEVRİYE GEZEN POLİS EKİPLERİ MÜDAHALE ETTİ
SİYASET
61 Kez Görüntülendi.
BU MEMLEKETİN EN BÜYÜK HAİNİ EN BÜYÜK VATANSEVERİDİR
DÜZCE
22 Kez Görüntülendi.
“ÖZLÜ, ÖZCAN VE ALBAYRAK’IN TEK GAYELERİ DÜZCE”
DÜZCE
37 Kez Görüntülendi.
DÜZCE’DE ŞEHİT ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLER İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI
EĞİTİM
15 Kez Görüntülendi.
VETERİNER İŞLERİ TEKNİK PERSONELİ BİLGİLENDİRİLDİ