Kategoriler

DÜZCE’DE SİYEZ BUĞDAYI TOPRAKLA BULUŞTU

Düzce Belediyesi, Tarım Akademisi arazisinde başlattığı Ata Tohumu Yetiştiriciliği Projesi kapsamında, Kastamonu’dan temin edilen siyez buğdayı ata tohumlarını toprakla buluşturdu.

Düzce Belediyesi, tarımsal üretimde yerel çeşitliliği korumak ve sürdürülebilir tarımı desteklemek amacıyla başlattığı Ata Tohumu Yetiştiriciliği Projesi kapsamında, Türkiye’nin en eski buğday türlerinden biri olarak bilinen siyez buğdayı ata tohumlarının Düzce topraklarında ekimi gerçekleştirildi. 

Tarım Akademisi Başkanı Mücella Öztürk’ün gözetiminde, siyez buğdayının anavatanı Kastamonu’dan getirtilen tescilli tohumlar 7 dönümlük araziye ekildi.

Proje ile Anadolu’nun binlerce yıllık tarım kültürünün yaşayan mirası olan siyez buğdayı tohumlarının çoğaltılması, çiftçilerin üretime teşvik edilmesi ve Düzce’de siyez buğdayı yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

Doğal tarım yöntemleriyle üretim yapan Düzce Belediyesi Tarım Akademisi, yanmış hayvan gübresi ile karıştırılan toprağa ekilen siyez buğdayını suni gübre kullanmadan tamamen doğal şekilde yetiştirecek.

Siyez buğdayı, yüksek besin değeri ve korunmuş genetik yapısıyla dikkat çekiyor. Projenin ilerleyen aşamalarında elde edilecek siyez tohumlarının daha geniş alanlarda ekilerek üretimin yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
DÜZCE
129 Kez Görüntülendi.
SİYASETİN ÇETREFİLLİ İLİŞKİLERİ: GARAMANIN GOYUNU SONRA ÇIKAR OYUNU
DÜZCE
28 Kez Görüntülendi.
PEHLİVAN SEMPOZYUMA TÜM DÜZCE HALKINI DAVET ETTİ
DÜZCE
10 Kez Görüntülendi.
ŞENGÜLOĞLU SEN KOMUTAN OLAMAMIŞ ASKER KALMIŞSIN
ASAYİŞ
28 Kez Görüntülendi.
ÇOK SAYIDA KİŞİ GÖZALTINA ALINDI, LİTRELERCE KAÇAK ALKOL ELE GEÇİRİLDİ
DÜZCE
26 Kez Görüntülendi.
VALİ ASLAN: “DÜZCE’Yİ HUZUR KENTİ OLARAK İNŞA ETMEK İÇİN EMEK VERİYORUZ”
DÜZCE
28 Kez Görüntülendi.
“YENİ KANUNA GÖRE ÇALIŞMA YAPIYORUZ”
DÜZCE
52 Kez Görüntülendi.
“HER YER 70 TABELASI DOLMUŞ ZATEN”
ASAYİŞ
28 Kez Görüntülendi.
44 FİRARİ YAKALANDI, YÜKSEK MİKTARDA UYUŞTURUCU MADDE ELE GEÇİRİLDİ
DÜZCE
110 Kez Görüntülendi.
GENÇ KADIN YAŞAMINA SON VERMEK İÇİN KÖPRÜYE ÇIKTI
DÜZCE
103 Kez Görüntülendi.
ŞENGÜLOĞLU SEN KOMUTAN OLAMAMIŞ ASKER KALMIŞSIN