Kategoriler

DÜZCE’DE ‘FÖN RÜZGARI’ ETKİLİ OLACAK

Düzce’de bu hafta Basra Alçak Basıncı'nın taşıdığı sıcak "fön rüzgarları" hissedilecek. Uzmanlar Düzceliler’e ‘Dışarı çıkmayın’ uyarısı yapıyor.

Meteorolojinin yeni değerlendirmelerine göre, Düzce’de bu hafta içerisinde Afrika üzerinden gelen Basra Alçak Basıncı etkili olacak. Hava sıcaklıklarında 4 ila 7 derecelik artış beklenirken, uzmanlar özellikle kronik hastalar, yaşlılar ve çocukların saat 11:00 ve 16:00 arasında dışarı çıkmamaları uyarısında bulunuyor.

Uzmanlar, kaynaklı sıcak hava dalgasının yurt genelinde etkili olacağını, nem oranının düşeceğini belirterek, "Dışarı çıkıldığında adeta fön makinesinden gelen sıcak hava hissedilecek." dedi.

Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Hüseyin Toros ise, “Düzce’deki nem miktarını düşündüğümüzde, sıcaklıkların 40 dereceyi bulabileceği anlamına geliyor” ifadelerine yer verdi.

Tarım ve Orman Bakanlığı da olası orman yangınlarına karşı yayınlandı. Orman yangınlarının yüzde 86 oranında insan kaynaklı çıktığı vurgulanan açıklamada anız yakılmaması, sigara izmaritleriyle, plastik ve cam şişelerin doğaya atılmaması istendi.

HABER: Savaş ARI

Yorumlar

Daha Fazla Haber
AKÇAKOCA
25 Kez Görüntülendi.
BAŞKAN ALBAYRAK’TAN MANSUR YAVAŞ’A TEŞEKKÜR
SİYASET
46 Kez Görüntülendi.
“BİZ TEŞKİLAT OLARAK BU İŞİN PEŞİNE DÜŞECEĞİZ”
ASAYİŞ
34 Kez Görüntülendi.
YAŞADIĞI EVDE YAKINLARI TARAFINDAN ÖLÜ BULUNDU
ASAYİŞ
48 Kez Görüntülendi.
POLİS EKİPLERİ GENİŞ ÇAPLI SORUŞTURMA BAŞLATTI
SİYASET
233 Kez Görüntülendi.
DÜZCE’YE MENFAAT İÇİN GELDİLER HİZMET İÇİN DEĞİL!
DÜZCE
44 Kez Görüntülendi.
ADI OTOBAN TABELASINDA YAZMALI, LİMAN BAŞKANLIĞI KURULMALI
DÜZCE
19 Kez Görüntülendi.
ÇOK SAYIDA ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI
DÜZCE
38 Kez Görüntülendi.
DÜZCE’NİN GELECEĞİ: GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ
DÜZCE
40 Kez Görüntülendi.
GÖZALTINA ALINAN 3 ŞAHISTAN 2’Sİ TUTUKLANDI
DÜZCE
62 Kez Görüntülendi.
UZMANLAR TAHMİNLERİNİ AÇIKLADI