Kategoriler

“İNSANLIK TARİHİNDE KARA BİR LEKE”

AK Parti il teşkilatları, 28 Şubat'ın 27. yılı dolayısıyla 81 ilde eş zamanlı ortak basın açıklaması gerçekleştirdi. AK Parti Düzce İl Başkan yardımcısı yaptığı açıklamada, 28 Şubat'ın postmodern darbe" olarak nitelendirilerek, "insanlık tarihine kara bir leke" olduğu belirtti.

Necmettin Erbakan'ın başbakan, Tansu Çiller'in başbakan yardımcısı ve dışişleri bakanı olduğu 28 Şubat 1997'de yapılan Millî Güvenlik Kurulu toplantısı sonucu açıklanan kararlarla başlayan,  28 Şubat darbesinin üzerinden tam 27 yıl geçti.

AK Parti Düzce İl Başkan Yardımcısı ve İnsan Hakları Başkanı Nurullah Veli “postmodern darbe” olarak nitelenen 28 Şubat’ın 27’inci yılı dolayısıyla AK Parti Düzce İl Başkanlığında bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Düzenlenen basın açıklamasına AK Parti Kadın Kolları Başkanı Av. Şulenur Kubilay Yılmaz ve teşkilat mensupları katıldı.

İl Başkan Yardımcısı, İnsan Hakları Başkanı Nurullah Veli yaptığı açıklamada, 27 yıl önce gerçekleştirilen 28 Şubat'ın "vesayet ideolojisinin elinde rehin tutmak, insanlık onuruna, akıl ve mantık ilkelerine deli gömleği giydirmek üzere gerçekleştirildiği" vurguladı. Veli, Darbecilerin, "1000 yıl sürecek" yaklaşımı ile savundukları bu girişimin 10 yıl bile sürememesinin, "vesayetçilerin hukuksuzluğunun ve kirli hesaplarının net bir göstergesi" olduğunu ifade etti.

28 Şubat darbe sürecinde yaşananlara dikkat çeken AK Parti İnsan Hakları Başkanı Nurullah Veli, açıklamasına şöyle devam etti. “İslami kimliğe duydukları derin öfkeyi, sistematik ve kanun dışı vahşi bir militarist dayatma ile dışa vuran darbeciler aldıkları anti-demokratik MGK kararları ile dönemin iktidarına darbe vurmuşlardı. Yaşanan darbe süreci ile birlikte İslami kimliğe sahip olan toplumun büyük bir kesimi türlü yollarla kısıtlandı. Genç kızlar üniversitelere başörtüleri ile giremedi, kılık-kıyafetleri nedeniyle gençler eğitim haklarından mahkûm bırakılarak ikna odaları eliyle inançlarından vazgeçmeye zorlandılar. Katsayı adaletsizliğiyle gençlerin istedikleri okulda eğitim almalarının önü kapatıldı. Kamu görevlileri eşleri başörtülü olduğu için fişlendi. Siyasi görüş ve inancından dolayı insanların; çalışma, eğitim, ibadet, düşünce ve ifade özgürlükleri gibi temel hakları engellendi. Ülkesi için, milleti için çalışan ve üreten sermaye dahi “yeşil sermeye” adı altında kategorize edildi, ötekileştirildi. 28 Şubat’ta siyasete, demokrasiye ve insan haklarına “balans ayarı” vermeye çalışanlar, Aziz Milletimiz tarafından kısa sürede balans ayarına uğradılar. Türkiye’ye sözde ayar vermeye kalkan, milletimizin elinden geleceğini, haklarını ve huzurunu alan karanlık darbe dönemleri, milletimizin 15 Temmuz gecesi verdiği mücadele ile bir daha yaşanmamak üzere tarihe gömüldü. Milletimizden aldığımız güç ve tarihin bize yüklediği sorumluluk ile millet iradesini egemen kılma, büyük ve güçlü Türkiye’yi inşa etme mücadelemize kararlılıkla devam ediyoruz. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında, Türkiye Yüzyılı yolunda daha emin adımlarla yürüyor, 21 yıldır her şartta ve koşulda darbeler karşısında yanımızda olan milletimize şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

HABER: Savaş ARI

Yorumlar

Daha Fazla Haber
EĞİTİM
37 Kez Görüntülendi.
DÜZCE ÜNİVERSİTESİ YERLEŞKESİNDE RANT KOKUSU VAR
DÜZCE
28 Kez Görüntülendi.
YOLDAKİ ÇUKURLARI VATANDAŞ KENDİSİ KAPATTI
DÜZCE
33 Kez Görüntülendi.
GELİR TESTİNDEN DÜŞÜK SONUÇ ALANLAR İÇİN TABLO TAMAMEN DEĞİŞECEK
DÜZCE
58 Kez Görüntülendi.
KAPALI ORTAMLARDAN GELEN TEHLİKEYE DİKKAT ÇEKTİ
DÜZCE
4 Kez Görüntülendi.
DÜZCE ÜNİVERSİTESİ YERLEŞKESİNDE RANT KOKUSU VAR
DÜZCE
31 Kez Görüntülendi.
YER YER KUVVETLİ OLMASI BEKLENİYOR
DÜZCE
38 Kez Görüntülendi.
“BU ÖZEL GÜNDEN ATATÜRK’E MİNNET VE ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUZ”
DÜZCE
32 Kez Görüntülendi.
YÜZLERCE İŞLETME DENETLENDİ, BİRÇOK İŞLETMEYE CEZA UYGULANDI
DÜZCE
140 Kez Görüntülendi.
SİYASETİN ÇETREFİLLİ İLİŞKİLERİ: GARAMANIN GOYUNU SONRA ÇIKAR OYUNU
DÜZCE
36 Kez Görüntülendi.
PEHLİVAN SEMPOZYUMA TÜM DÜZCE HALKINI DAVET ETTİ