Kategoriler

YIĞILCA’YA TARIM OSB MÜJDESİ…

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bıyık, Öncü Medya Genel Yayın Yönetmeni, Sadullah Ünsal’ın, kendisinin hazırlayıp sunduğu “Yorumlu-Yorum” programında gündeme taşıdığı, Düzce turizmi için büyük önem taşıyan 5 yıldızlı otel konusunda çalışmaların başladığını söyledi. “Marka otel konusunda birkaç yatırımcı ile görüşüyoruz” diyen Bıyık, Yığılca ilçesinin sanayide gelişmesi için ise Tarım OSB konusunda çalışma yapacaklarının müjdesini verdi.

Öncü Medya Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal, kendisinin hazırlayıp sunduğu “Yorumluyorum” programında, Düzce’nin turizm konmuşunda en büyük eksikliği olan marka otel konusuna değinerek, yetkililere seslenmişti.

“Düzce’ye en az marka otel kazandıracağız”

Programın ardından, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası ile Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü Düzce’ye turizm alanında marka otel kazandırılması için harekete geçti. Konu ile ilgili Öncü Haber mikrofonuna konuşan Bıyık, Düzce’ye en az iki marka otel kazandırmak için yatırımcılarla temasa geçtiklerini söyledi. Bu konuda Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün de kendilerine destek verdiğini kaydeden Bıyık,  “Bununla alakalı çalışmalarımız var. Hem sayın Belediye Başkanımız Dr. Faruk Özlü, hem TSO olarak bizler, çalışma başlattık. Bakanımız marka otel konusunda birkaç yatırımcıyla görüşüyor. Bu işe emek sarf ediyor. En az 2 marka otel getirme projemiz var ve takip ediyoruz” diye konuştu.  

“Düzce cennet bir şehir”

Düzce’nin Ankara ve İstanbul’un arasında kalan bir turizm bölgesi olduğunun altını çizen Bıyık, “Bazı söyleşilerde ‘TSO niye turizmle alakalı bu kadar çaba sarf ediyor’ söylemlerini duyuyoruz. Aldırış etmiyoruz. Burası sadece sanayi odası değil, ticaret odası da. Turizm, dünyada ticaret anlamında en çok kazandıran ürünü. Düzce’de turizmle alakalı birçok işletmemiz var. Görülecek Akçakocamız, sahilimiz ve yaylalarımız var. Her türlü turizm faaliyetini karşılayabilecek tabiatı var. Tam iki metropolün arasında cennet bahçesi gibi bir şehir. Özellikle bu yaz Akçakoca’da araba almadı. Sahiller doluydu. Düzce TSO’nun yaptığı faaliyetler, korkunç tıklanma gerçekleştiren turizm videolarının mutlaka katkısı vardır. Biz bir turist getirebiliyorsak çalışmamız değerlidir” şeklinde konuştu”

Yığılca’ya Tarım OSB müjdesi…

Yığılca ilçesini kalkındırmak ve ekonomik katma değerini arttırmak için Tarım OSB kurulmasına yönelik çalışmalara da başladıkları müjdesini veren Bıyık,  “Tarım OSB’yi çalışıyoruz. İlk göreve geldiğimde turizm dedim. Turizm ofisi kurduk. Turizm şu anda tavan yaptı. Tarım dedim. Tarım içinde umarım öyle olur. Çalışmalar devam ediyor. Doğru iş yapmak için uğraşıyoruz. Düzce’ye katkı olsun istiyoruz. Araştırma çalışmalarımız bittiğinde Düzce’ye özellikle OSB olmayan ilçelerimize tarım OSB kazandırmak istiyoruz. 1. ve 2. Organize Beyköy, Çilimli, ve çok verimli toprakları olan Gölyaka bölgemiz var. Aynı şekilde Cumayeri ve Yığılca bölgelerimiz var verimli toprakları olan. Bugün Yığılca’ya baktığımız zaman mutlaka bir organizesi olması lazım. Düzce’ye en uzak ilçemiz orada kendi gençlerinin çalışabileceği iş alanları oluşturmamız lazım. Çünkü gelişimde tek bir yere odaklanıp da o yeri canlandırmak değil tüm ilin tüm ilçelerini canlandırmak gerekir. İnşallah tüm ilçelerimize gereken yatırımların gelmesini sağlamaya çalışıyoruz.” açıklamalarında bulundu.

Röportaj: Savaş ARI

Kamera: Emirhan Töngel

Yorumlar

Daha Fazla Haber
SİYASET
167 Kez Görüntülendi.
DÜZCE’YE MENFAAT İÇİN GELDİLER HİZMET İÇİN DEĞİL!
DÜZCE
40 Kez Görüntülendi.
ADI OTOBAN TABELASINDA YAZMALI, LİMAN BAŞKANLIĞI KURULMALI
DÜZCE
16 Kez Görüntülendi.
ÇOK SAYIDA ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI
DÜZCE
31 Kez Görüntülendi.
DÜZCE’NİN GELECEĞİ: GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ
DÜZCE
34 Kez Görüntülendi.
GÖZALTINA ALINAN 3 ŞAHISTAN 2’Sİ TUTUKLANDI
DÜZCE
56 Kez Görüntülendi.
UZMANLAR TAHMİNLERİNİ AÇIKLADI
DÜZCE
93 Kez Görüntülendi.
DENETİM YOK, KONTROL YOK, İŞ BİLMEZLİK ÇOK!
DÜZCE
9 Kez Görüntülendi.
İNANAN HİÇ KİMSE BAYRAĞI ÇİĞNEMEZ ÇİĞNEYEMEZ!
DÜZCE
51 Kez Görüntülendi.
SOKAK SATICISI UYUŞTURUCU SATIŞI YAPARKEN SUÇÜSTÜ YAKALANDI
DÜZCE
43 Kez Görüntülendi.
VATANDAŞ SORUYOR: “ALT SOKAKTA MİLLETVEKİLİ Mİ OTURUYOR?”