Kategoriler

DÜZCE EKONİMİSİNDE RAKAMLAR KONUŞUYOR!

Karadeniz ve Marmara hattına yakınlığıyla orta noktadan ticaret döngüsünde morfolojisini sanayileşme atılımlarıyla zenginleştiren Düzce, ülke ekonomisini katma değerle besliyor.

Ekonomik tevzini istihdam ve lojistik hatlarıyla kamyonun yürüyen tekerleği gibi işleyen Düzce, organize sanayi bölgesi adımlarıyla  zaman zaman dış ticarette denge çarkını çeviriyor.

Üretim kapasitesini de her yıl artırma yolunda istihdam sahalarının genişletildiği kentimizde, dış ticaret açık vermiyor.

Ticaret hacminin üretimden taraf izlendiği Düzce'de, Ocak 2023'te bir önceki yılın aynı dönem trendine göre ihracat oranı yüzde 26,7 artışa geçti ve rakamı da 28 milyon 345 bin dolara yükseldi.

Dış satış değeri artışa geçerken, dış alış rakamları da yerinde saymadı. İthalat da yine aynı dönem aralığında oransal olarak yüzde 7,7 arttı, rakam değeriyse 21 milyon 938 bin dolardan karşılık gördü.

Türkiye İstatistik Kurumu verilerinden doğrulanan geçici dış ticaret verileri böyleyken, şehrimizin ekonomi sayfasında ihracat fazlası izleniyor.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
SİYASET
167 Kez Görüntülendi.
DÜZCE’YE MENFAAT İÇİN GELDİLER HİZMET İÇİN DEĞİL!
DÜZCE
40 Kez Görüntülendi.
ADI OTOBAN TABELASINDA YAZMALI, LİMAN BAŞKANLIĞI KURULMALI
DÜZCE
16 Kez Görüntülendi.
ÇOK SAYIDA ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI
DÜZCE
31 Kez Görüntülendi.
DÜZCE’NİN GELECEĞİ: GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ
DÜZCE
34 Kez Görüntülendi.
GÖZALTINA ALINAN 3 ŞAHISTAN 2’Sİ TUTUKLANDI
DÜZCE
56 Kez Görüntülendi.
UZMANLAR TAHMİNLERİNİ AÇIKLADI
DÜZCE
93 Kez Görüntülendi.
DENETİM YOK, KONTROL YOK, İŞ BİLMEZLİK ÇOK!
DÜZCE
9 Kez Görüntülendi.
İNANAN HİÇ KİMSE BAYRAĞI ÇİĞNEMEZ ÇİĞNEYEMEZ!
DÜZCE
51 Kez Görüntülendi.
SOKAK SATICISI UYUŞTURUCU SATIŞI YAPARKEN SUÇÜSTÜ YAKALANDI
DÜZCE
43 Kez Görüntülendi.
VATANDAŞ SORUYOR: “ALT SOKAKTA MİLLETVEKİLİ Mİ OTURUYOR?”