Kategoriler

2. TURİZMDE YENİ ARAYIŞLAR ZİRVESİ DÜZENLENDİ

İstanbul’da düzenlenen 2. Turizmde Yeni Arayışlar Zirvesi’ne onur konuğu olarak katılan ve açılış konuşmasını yapan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, kentin doğa, deniz ve tarih turizmindeki potansiyelini anlatarak herkesi kente davet etti.

Son iki yıldır hayatı derinden etkilemeyi sürdüren pandemi nedeniyle turizmde de farklılaşma yaşandı. Doğaya dönük bir özelliğe bürünerek yoğunluğu az alanlarda kamp ve karavan şeklindeki turistik faaliyetler arttı. Bu yıl ikincisi düzenlenen Turizmde Yeni Arayışlar Zirvesi, İstanbul’da gerçekleştirildi. Zirvede alışılageldik turizm pratiklerindeki değişim ile COVİD-19’un etkisiyle değeri artan yeni rota ve etkinlikler ile turizmin geleceği masaya yatırıldı. 

Açılış konuşmasını Başkan Özlü yaptı

Zirvenin açılış konuşmasını 2019’da göreve geldiği anda Düzce’nin tüm bu zenginliklerinin ekonomik değere dönüştürülerek turizm pastasından hak ettiğini alabilmesine ayrı bir önem vererek çalışmaları tek tek başlatan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü yaptı.

Zengin potansiyeli anlattı

Başkan Özlü, Türkiye’nin en genç ili Düzce’nin bir tarafta yaylaları ve şelaleleriyle doğa turizmi, bir yanda ise Konuralp Prusias Ad Hypium Antik Kenti ve deniziyle hem tarih hem deniz turizmi açısından zengin bir potansiyel barındırdığını anlattı. Bir Karadeniz şehir olarak ülkenin iki büyük metropolünün tam ortasında yer alarak önemli yolların da geçtiği kentin etnik zenginliği ve hoşgörü içinde geçen günlük yaşamına vurgu yapan Özlü,  yeni dönemde Düzce’nin turistik değerinin arttığını kaydederek herkesi güzellikleri görmek için kente davet etti.

‘Turizmde büyük umutlarımız var’ demişti

Geçtiğimiz ay Öncü TV’ye konuşan Başkan Özlü, “Her hafta Düzce’ye 10 bin ziyaretçi getirmeyi hedefliyoruz. Bütün çalışmalarımız da bu amaca matuf. Pandemi bizim performansımızı çok yavaşlattı, çok azalttı. Kalma noktasında dersek bizim otellerimiz çok rahat değil. Bunu karşılayamayabilir. Ama biz başlangıçta günübirlik, hafta sonları Düzce’ye gelmesini sağlayacak bir kampanya yürütüyoruz. Aslında Düzce; İstanbul, Ankara ve Bursa gibi yakın merkezlerden gelecek insanlarla canlanacak. Gerçekten burası turizm açısından çok bakir bir bölge. Bu bölgede turizm konusunda büyük umutlarımız var.” demişti.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
DÜZCE
105 Kez Görüntülendi.
SİYASETİN ÇETREFİLLİ İLİŞKİLERİ: GARAMANIN GOYUNU SONRA ÇIKAR OYUNU
DÜZCE
26 Kez Görüntülendi.
PEHLİVAN SEMPOZYUMA TÜM DÜZCE HALKINI DAVET ETTİ
DÜZCE
8 Kez Görüntülendi.
ŞENGÜLOĞLU SEN KOMUTAN OLAMAMIŞ ASKER KALMIŞSIN
ASAYİŞ
27 Kez Görüntülendi.
ÇOK SAYIDA KİŞİ GÖZALTINA ALINDI, LİTRELERCE KAÇAK ALKOL ELE GEÇİRİLDİ
DÜZCE
24 Kez Görüntülendi.
VALİ ASLAN: “DÜZCE’Yİ HUZUR KENTİ OLARAK İNŞA ETMEK İÇİN EMEK VERİYORUZ”
DÜZCE
28 Kez Görüntülendi.
“YENİ KANUNA GÖRE ÇALIŞMA YAPIYORUZ”
DÜZCE
51 Kez Görüntülendi.
“HER YER 70 TABELASI DOLMUŞ ZATEN”
ASAYİŞ
25 Kez Görüntülendi.
44 FİRARİ YAKALANDI, YÜKSEK MİKTARDA UYUŞTURUCU MADDE ELE GEÇİRİLDİ
DÜZCE
110 Kez Görüntülendi.
GENÇ KADIN YAŞAMINA SON VERMEK İÇİN KÖPRÜYE ÇIKTI
DÜZCE
103 Kez Görüntülendi.
ŞENGÜLOĞLU SEN KOMUTAN OLAMAMIŞ ASKER KALMIŞSIN