Kategoriler

GERİDE SAYISIZ ÇALIŞMA BIRAKTI

Düzce’nin yetiştirdiği önemli bilim insanlarından tarihçi Prof. Dr. Enver Konukçu, 78 yaşında hayatını kaybetti. Sözde Ermeni soykırımı iddialarına karşı yaptığı çalışmalar kadar memleketi Düzce’nin tarihine ışık tutacak çalışmalara da imza atan Prof. Konukçu’nun ölümü bilim dünyasını yasa boğdu.

Düzce’nin yetiştirdiği önemli bilim insanlarından olan ve ‘Türkiye'nin yaşayan hafızası' olarak bilinen tarihçi Prof. Dr. Enver Konukçu, emekli olduktan sonra yaşadığı Aydın’ın Efeler ilçesindeki evinde hayatını kaybetti. 78 yaşında hayata veda eden Prof. Konukçu, geride yarım asırlık bir bilim hayatı ve sayısız çalışma bıraktı.

Sözde soykırım iddialarına karşı önemli çalışmalar yaptı

Sözde Ermeni soykırımı iddialarına karşı yürüttüğü bilimsel çalışmalarla Erzurum, Kars, Iğdır ve Van'da Ermeniler tarafından katledilen Türklere ait toplu mezarların bir kısmının ortaya çıkarılmasında aktif rol oynayan Konukçu, memleketi Düzce’nin tarihiyle ilgili de değerli çalışmalar yürüttü. Konukçu ayrıca sayısız akademisyen yetiştirdi.

35 bin parçalık koleksiyonunu DÜ’ye bağışlamıştı

Türk tarih bilimine önemli katkılar sunan Konukçu, hazine niteliğindeki yaklaşık 35 bin kitap, belge ve farklı eserlerden oluşan büyük koleksiyonunu Düzce Üniversitesi’ne bağışlamıştı.

Konukçu’dan gelen acı haberin ardından Düzce Üniversitesi’nden yayımlanan taziye mesajında, “Düzce'nin yetiştirdiği Prof. Dr. Enver Konukçu'nun, zamanın koşulları düşünüldüğünde sözde Ermeni soykırımı iddialarına karşı yaptığı bilimsel çalışmalar, Ülkemizin adına çok değerlidir. Düzce tarihine yönelik de birçok çalışma yürüten Prof. Dr. Enver Konukçu, arkasında Türk milli gururunu ve haysiyetini yansıtan eserler bırakmıştır.” denildi.

TTK’den başsağlığı mesajı

Türk Tarih Kurumu da, Prof. Dr. Enver Konukçu’nun vefatı nedeniyle taziye mesajı yayımlarken, “Vefat haberini üzüntüyle aldığımız, Türk tarihçiliğinin değerli isimlerinden Prof. Dr. Enver Konukçu’ya Allah'tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve camiamıza başsağlığı dileriz.” ifadelerine yer verildi.

Öncü Medya Grubu olarak merhum Prof. Dr. Enver Konukçu’ya Allah’tan rahmet; yakınlarına, sevenlerine ve bilim dünyasına başsağlığı dileriz

Yorumlar

Daha Fazla Haber
DÜZCE
1 Kez Görüntülendi.
İNANAN HİÇ KİMSE BAYRAĞI ÇİĞNEMEZ ÇİĞNEYEMEZ!
DÜZCE
26 Kez Görüntülendi.
SOKAK SATICISI UYUŞTURUCU SATIŞI YAPARKEN SUÇÜSTÜ YAKALANDI
DÜZCE
21 Kez Görüntülendi.
VATANDAŞ SORUYOR: “ALT SOKAKTA MİLLETVEKİLİ Mİ OTURUYOR?”
DÜZCE
27 Kez Görüntülendi.
TOPLAM 100 MİLYON LİRA FİNANS KREDİ DESTEĞİ VERİLECEK
DÜZCE
16 Kez Görüntülendi.
İLK ZİYARET DURAĞI DÜZCE VALİLİĞİ
DÜZCE
28 Kez Görüntülendi.
BAŞKAN ÖZLÜ KENT MERKEZİNDE BAYRAK DAĞITTI
DÜZCE
38 Kez Görüntülendi.
“YARI YARIYA OLMASI GEREKEN ATIK SU BEDELİ 3’TE 1 ORANINDAN DAHA AZ”
DÜZCE
75 Kez Görüntülendi.
VALİMİZDEN BEKLENTİMİZ KAVİM MİLLİYETÇİLİĞİ BİTSİN DÜZCELİLİK YEŞERSİN
DÜZCE
38 Kez Görüntülendi.
DÜZCE’DE KAPANAN KÖY YOLU BIRAKILMADI
DÜZCE
115 Kez Görüntülendi.
İL ÖZEL İDARESİ’Nİ SARSAN VEFAT…