Kategoriler

DÜZCE’DE SAHA ÇALIŞMASI BAŞLADI

Türkiye’deki ergen nüfusunun daha yakından tanınması, ergenler ile ilgili veri ihtiyacının karşılanması, politika ve uygulamalara temel oluşturacak bilgilerin elde edilmesi amacıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nca yürütülen Türkiye Ergen Profili Araştırması (TEPA)’nın üçüncüsü için Düzce’de saha çalışması başladı.

İlki 2008 yılında gerçekleşen ve her 5 yılda bir tekrarlanan Türkiye Ergen Profili Araştırması, Türkiye genelinde olduğu gibi Düzce’de de yaşayan 12-18 yaş arası gençlerin karşılaşabileceği bedensel, sosyal, psikolojik ve ekonomik sorunları saptamak, bu veriler ışığında değerlendirmek ve gençlerin ihtiyaçlarına yönelik sosyal politikalar üretmek amacıyla yapılıyor. 

36 ilde 60 bin hanede 7 bin ergenle görüşülecek

Bu yıl Türkiye Ergen Profili Araştırması’nın üçüncüsü için saha çalışmalarını başlatan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 36 ilde yaklaşık 60 bin haneyi tarayacak. Araştırma kapsamında bu hanelerde yaşayan yaklaşık 7 bin ergenle görüşülecek.

3 başlıkta değerlendirilecek

Araştırma 3 başlıkta yapılacak. Birinci kısımda hanede yaşayan bütün bireylerin yaş, cinsiyet, eğitim ve sağlık durumları değerlendirilecek. İkinci kısımda, konut özellikleri, ev sahipliği, gelir kaynakları gibi haneye ilişkin sorular yer alacak. Üçüncü kısımda ise ergen nüfusa sağlık durumu, okul ve eğitim hayatı, çalışıyorsa iş hayatı, evdeki yaşam koşulları, ailenin sağladığı sosyal destek, arkadaş çevresinin özellikleri ve arkadaş ilişkileri, madde kullanımının olup olmadığı, fiziksel olarak zarar görüp görmediği, sosyal medya alışkanlığı gibi sorular yöneltilecek. Üçüncü kısımdaki toplam 11 modül, 131 soru ve yaklaşık 200 önermenin içerdiği araştırmanın bulgularının 2022 yılında kamuoyu ile paylaşılması planlanıyor.

Türkiye Ergen Profili Araştırması’nın saha çalışması Kasım 2021’de başladı

İlki 2008, ikincisi 2013 yılında yapılan araştırma serisinin üçüncüsüne 2019 yılında başlayan bakanlık, Covid-19 pandemisi nedeniyle ertelediği araştırmanın saha çalışmasını kasım ayında uygulamaya koydu.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
DÜZCE
97 Kez Görüntülendi.
SİYASETİN ÇETREFİLLİ İLİŞKİLERİ: GARAMANIN GOYUNU SONRA ÇIKAR OYUNU
DÜZCE
26 Kez Görüntülendi.
PEHLİVAN SEMPOZYUMA TÜM DÜZCE HALKINI DAVET ETTİ
DÜZCE
8 Kez Görüntülendi.
ŞENGÜLOĞLU SEN KOMUTAN OLAMAMIŞ ASKER KALMIŞSIN
ASAYİŞ
27 Kez Görüntülendi.
ÇOK SAYIDA KİŞİ GÖZALTINA ALINDI, LİTRELERCE KAÇAK ALKOL ELE GEÇİRİLDİ
DÜZCE
23 Kez Görüntülendi.
VALİ ASLAN: “DÜZCE’Yİ HUZUR KENTİ OLARAK İNŞA ETMEK İÇİN EMEK VERİYORUZ”
DÜZCE
28 Kez Görüntülendi.
“YENİ KANUNA GÖRE ÇALIŞMA YAPIYORUZ”
DÜZCE
51 Kez Görüntülendi.
“HER YER 70 TABELASI DOLMUŞ ZATEN”
ASAYİŞ
25 Kez Görüntülendi.
44 FİRARİ YAKALANDI, YÜKSEK MİKTARDA UYUŞTURUCU MADDE ELE GEÇİRİLDİ
DÜZCE
109 Kez Görüntülendi.
GENÇ KADIN YAŞAMINA SON VERMEK İÇİN KÖPRÜYE ÇIKTI
DÜZCE
102 Kez Görüntülendi.
ŞENGÜLOĞLU SEN KOMUTAN OLAMAMIŞ ASKER KALMIŞSIN