Kategoriler

‘TOPLU TAŞIMA ZAMMINI BELEDİYE SÜBVANSE ETSİN’

Düzce Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Ender Çakar, mecliste toplu taşıma ücretleri için alınan zam kararıyla ilgili basın açıklaması yaparak bu zammın ‘kara kış desteği’ adı altında en az 1 yıl boyunca belediye tarafından sübvanse edilmesi talebinde bulundu.

Düzce Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Ender Çakar, mecliste toplu taşıma ücretleri için alınan zam kararıyla ilgili basın açıklaması yaptı.

Çakar, “Öncelikle Plan bütçe komisyonunda akabinde de Belediye  Meclisindeki  oylama sırasında ulaşım işinde Belediyenin iş ortağı olarak adlandırabileceğimiz araç sahiplerinin  asgari ücret artışı, sürekli hale gelen  mazot zamları, kasko fiyatları, lastik gibi ana maliyet kalemlerindeki fiyat artışları göz önüne alındığında, bilet fiyatlarına zam yapılması taleplerini mevcut piyasa koşullarında makul görüp araç sahiplerinin bu taleplerinin hakları olduğunu düşündük ve İYİ Parti grubu olarak onayladık. Buna göre tam bilet fiyatları 2,90 ‘dan 3,50 TL'ye öğrenci bileti fiyatları ise 1,85 TL’den 2.25 TL’ye çıktı.” dedi.

‘Kara kış desteği’ adı altında sübvansiyon teklifi

Yaşanmakta olan ekonomik bunalım döneminle yapılan bu zammın belediye tarafından sübvanse edilerek vatandaşa yansıtılmamasını talep ettiklerini belirten Çakar, "Bu talebimizin çıkış noktası da geçmiş yıllarda şehir içi ulaşım ile alakalı belediyenin yaşadığı zararda ifade edilen azalıştır. 2019 yılında Sayın Dr. Faruk Özlü’nün beyanına göre oluşan zarar, bugün mevcut kur artışı göz önüne alındığında yarı yarıya azalmış olmalıdır. Bu sebeple de hiç olmazsa 'kara kış desteği' adı altında en az 1 yıl oluşan bu fiyat artışının belediye tarafından sübvanse edilmesinin gerekliliğini ifade ve talep ettik.” ifadelerini kullandı.

‘Özlü’nün inisiyatif kullanacağına inanıyoruz’

Bu talepleriyle ilgili Başkan Özlü’den olumlu bir cevap beklediklerini kaydeden Çakar, 'Vatandaşın yaşadığı bunaltıcı ekonomik koşullara destek olunması adına sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde belediyenin de bu talebimize olumlu cevap vereceğini bekledik ve bu beklentimiz devam ediyor. Belediye Başkanı Sayın Dr. Faruk Özlü’nün de bu noktada inisiyatifini kullanacağına ve halka bu zammı yansıtmayacağına inanıyoruz” sözleriyle açıklamasını tamamladı

Yorumlar

Daha Fazla Haber
EĞİTİM
12 Kez Görüntülendi.
BİR GÜNLÜĞÜ’NE İTFAİYE ERİ OLDULAR
DÜZCE
22 Kez Görüntülendi.
DÜZCE BELEDİYESİ’NDEN AÇIKLAMA
ASAYİŞ
30 Kez Görüntülendi.
3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
DÜZCE
3 Kez Görüntülendi.
DÜZCE’NİN BİRLİK VE BERABERLİĞE İHTİYACI VAR
DÜZCE
14 Kez Görüntülendi.
MİNİK PİYANİSTTEN GURURLANDIRAN PERFORMANS
EĞİTİM
24 Kez Görüntülendi.
“BU OKULUN TÜRKİYE’DE EŞİ VE BENZERİ YOK”
DÜZCE
10 Kez Görüntülendi.
VALİ MAKAS KUTLAMA MESAJI YAYIMLADI
ASAYİŞ
65 Kez Görüntülendi.
BUNDAN SONRTA KUTLAMALARDA SİLAHLA HAVAYA ATEŞ AÇANLAR YANDI
DÜZCE
81 Kez Görüntülendi.
“DÜZCE’DE 8 BÖLGEDE KENTSEL DÖNÜŞÜM UYGULANACAK”
DÜZCE
179 Kez Görüntülendi.
DEMEK Kİ TIP FAKÜLTESİNDE İŞLER DOĞRU GİTMİYORMUŞ!