Kategoriler

SON 3 AY’DA 429 SOKAK KÖPEĞİ TEDAVİ EDİLDİ

Düzce Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, bünyesinde ağırladığı can dostları, personelin ilgi ve sevgisi ile kısa sürede iyileştirerek doğal ortamlarına bırakılıyor. Son 3 ayda bakımevine gelen 429 sokak hayvanının bakımları yapılırken 81 köpek de sahiplendirildi.

Düzce Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı olarak çalışmaların sürdürüldüğü Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinde, can dostların tedavileri ilgi ve sevgi ile sürdürülüyor.
 

Veteriner İşleri Müdürlüğü, bir yandan can dostların rehabilitasyon merkezini doğal yaşam alanı olarak benimseyebilmeleri adına adımlar atarken, bir yandan da mama otomatlarının bakımını yapıp kısırlaştırma çalışmalarına da hız kesmeden devam ediyor.

Müdürlük, Ağustos-Eylül ve Ekim aylarını kapsayan son 3 aylık dönemde barınağa getirilen ve toplanan 429 köpeğe yönelik bünyesinde barındırdığı iki veteriner hekimin yakın ilgisiyle başta ameliyat olmak üzere çeşitli tedavilerini gerçekleştirdi.

KISIRLAŞTIRMA, PARAZİT VE KUDUZ AŞISI UYGULAMASI YAPILDI

 

Bu süreçte 305 köpek ve 50 kedinin kısırlaştırılmasının yanı sıra parazit tedavilerini de gerçekleştirildiği Rehabilitasyon merkezinde, 355 kedi ve köpeğe kuduz aşısı uygulandı. Sokak hayvanları, tedavilerinin gerçekleştirilmesinin ardından sağlıklı şekilde doğal ortamlarına bırakılırken, tedavisi devam edenlere ise oluşturulan doğal yaşam alanında ilgi ve sevgi ile bakılıyor.

81 SOKAK HAYVANI SAHİPLENDİRİLDİ
 

Bakımevinden hayvan severlere sahiplendirme yapıldığını hatırlatan Veteriner İşleri Müdürlüğü, son 3 aylık periyotta bakımevinden 81 sokak hayvanının sahiplenildiğini, sahiplenilen hayvanların gerekli tedavi ve aşılarının yapılarak yeni yuvalarına teslim edildiği bildirildi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
DÜZCE
78 Kez Görüntülendi.
DÜZCE ‘SAĞLIK BAKANLIĞI’NA BAĞLANSIN’ DİYE BASTIRIYOR!
DÜZCE
33 Kez Görüntülendi.
“2026 AV SEZONU SONA ERDİ”
DÜZCE
24 Kez Görüntülendi.
DÜZCE’DEN GEÇMİŞ OLSUN MESAJLARI YAYIMLANDI
ASAYİŞ
35 Kez Görüntülendi.
2 AYRI OPERASYONDA YAKALANAN 3 KİŞİ TUTUKLANDI
DÜZCE
126 Kez Görüntülendi.
VALİ MAKAS: “KADININ ELİNİN DEĞDİĞİ HER ŞEY GÜZELDİR”
DÜZCE
28 Kez Görüntülendi.
KADIN HASSASİYETİYLE HAYATA BAĞLIYORLAR
ASAYİŞ
135 Kez Görüntülendi.
JANDARMA EKİPLERİ KIZ ÇOCUĞUNU AİLESİNE TESLİM ETTİ
DÜZCE
35 Kez Görüntülendi.
KADININ MÜCADELESİ, ‘ÖNCE VATAN’ MÜCADELESİDİR
ASAYİŞ
63 Kez Görüntülendi.
AİLESİNİN ENDİŞELİ BEKLEYİŞİ DEVAM EDİYOR
DÜZCE
79 Kez Görüntülendi.
PROJEYE DESTEK ALMAYA HAK KAZANDI