Kategoriler

DÜZCE’DEN YARDIMA GİTTİLER

Muğla'nın Milas ilçesinde devam eden yangın nedeniyle Düzce'den gönüllü gelen Faruk-Fatma Bulut çiftinin, bebek müjdesini de aldıkları kentte 85 yaşındaki Ayşe Yılmaz'ı sırtta taşırken çekilen fotoğrafları sosyal medyada herkesi duygulandırdı.

Muğla'nın Milas ilçesinde devam eden yangın nedeniyle Düzce'den gönüllü gelen Faruk-Fatma Bulut çiftinin, bebek müjdesini de aldıkları kentte 85 yaşındaki Ayşe Yılmaz'ı sırtta taşırken çekilen fotoğrafları sosyal medyada herkesi duygulandırdı. Milas'ta 6 gün önce başlayan orman yangınına karşı görevliler ve vatandaşların yanı sıra Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen gönüllüler de canla başla mücadele ediyor.

O gönüllüler arasında Düzce'de yaşayan acil tıp teknisyenleri Faruk-Fatma Bulut çifti de yangını duyar duymaz, "Faydamız olur" düşüncesiyle afet koordinasyon merkezine başvurdu. Yangın bölgesinde çalışırken bebeklerinin olacağını da öğrenen çift, orman yangınının yerleşim yerlerine ulaşması üzerine tedbiren tahliye edilmesine karar verilen Akçakaya Mahallesi'ne hareket etti.

Burada yürüme güçlüğü çeken 85 yaşındaki Ayşe Yılmaz'ı sırtına alan Faruk Bulut ile yanında bulunan eşinin fotoğrafı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından "Milas'ın Akçakaya köyünün tedbiren tahliyesine karar verilince, köyde yaşayan ve yürümekte güçlük çeken Ayşe nine, ekiplerimiz tarafından evinden alınarak güvenli bölgeye ulaştırıldı." notuyla sosyal medyada paylaşıldı.

Fotoğraf, çok sayıda kişi tarafından beğeni aldı

”Bu müjde bizi daha da güçlü kıldı"

Faruk Bulut, daha önce de afet bölgelerinde çalıştığı eşiyle görev yapmanın kendisine farklı bir güç kattığını söyledi. İnsanların yaşadığı üzüntüyü hissettiklerini, görevlerini en iyi şekilde yapmak için çaba gösterdiklerini anlatan Bulut, "Afetin bitmesini istiyoruz. Alevlerin sardığı bir köyümüzde teyzemizin yaşlı ve felçli olduğu bildirildi, hemen bölgeye ulaştık. Teyzemizi kurtararak, güvenli bölgeye sevkini sağladık. Çok mutluyuz. Eşimin hamile olduğunu burada öğrendik. Bir an olsun gitmeyi düşünmedik. Bebek müjdesi bizi daha da güçlü kıldı, moral verdi. Görevimizin başındayız. İnsanlarımıza yardım etmeye, yaraları birlikte sarmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Özveriyle çalışıyorlar

Fatma Bulut da eşi ve ekip arkadaşlarıyla yangın bölgesinde çalışmaktan, yaraları sarmaktan mutluluk duyduğunu kaydetti. Hamile olmasının kendisi için de sürpriz olduğunu vurgulayan Bulut, "Buraya gelişimizin üçüncü gününde hamile olduğumu öğrendim. Çok heyecanlandım. Bu müjdeyle, büyük bir sevinç yaşadık. Eşimle, ekibimizle görevimizin başındayız." ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
DÜZCE
66 Kez Görüntülendi.
SAYIŞTAY RAPORLARI FLU, NETLEŞMELİ!
DÜZCE
38 Kez Görüntülendi.
SEVİLEN İŞ İNSANI SELÇUK TÜRKSEVEN HAKK’IN RAHMETİNE KAVUŞTU
DÜZCE
19 Kez Görüntülendi.
ÜNSAL: 26. YILDA HAK ETTİĞİMİZ YERDE MİYİZ?
ASAYİŞ
32 Kez Görüntülendi.
EMNİYETTE SUÇUNU İTİRAF ETTİ
ASAYİŞ
158 Kez Görüntülendi.
SÜRÜCÜ KONTROLÜNÜ KAYBETTİ TIR MARKETE GİRDİ
AKÇAKOCA
21 Kez Görüntülendi.
HALKIN GÜVENİNİ ASLA BOŞA ÇIKARTMADIM, ÇIKARTMAM!
ASAYİŞ
109 Kez Görüntülendi.
ÇOK SAYIDA KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
SİYASET
97 Kez Görüntülendi.
DÜZCE İLÇEYKEN SAHİPLİ, İL OLUNCA SAHİPSİZ KALDI!
ASAYİŞ
51 Kez Görüntülendi.
2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI, 1 KİŞİ TUTUKLANDI
DÜZCE
13 Kez Görüntülendi.
“DÜZCE BATI KARADENİZ’İN İNCİSİ HALİNE GELDİ”