Kategoriler

AŞI SEFERBELİĞİ HIZLI BAŞLADI

Düzce Valisi Cevdet Atay koordinasyonunda, aşılama oranında geride kalan Düzce’nin vakaların yeniden artışa geçtiği bir dönemde en büyük silah olan aşıyla kuşanması için köy köy mahalle mahalle aşı seferberliği başladı. Bu kapsamda İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı gezici aşı ekipleri Hasanlar ve Esençam köylerinde vatandaşlara aşının önemini anlatarak isteyen vatandaşlara aşı uyguladı. Vali Atay da çalışmaları yerinde inceledi.

Türkiye’de 1 Temmuz itibariyle başlayan tam normalleşmenin üzerinden henüz bir ay dahi geçmeden vaka sayıları katlanarak artmaya başladı. Aşılama oranının düşük olduğu kentlerde vaka sayılarının yüksek seyretmesi ise salgınla mücadelede en önemli silahın aşılama olduğu gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Düzce ise, aşılama yüzde 62’lik aşılama oranıyla ülke sıralamasında ortalarda yer aldı. Kentte sırası geldiği halde aşı olmayan 105 bin kişinin olması ve tedirgin edici artışın üzerine Düzce Valisi Cevdet Atay, il protokolü, belediye başkanları, köy ve mahalle muhtarlarını bir araya toplayarak aşı seferberliği başlattıklarını duyurdu.

Muhtarlara aşı olmayan kişilerin belirlenerek aşıya ikna edilmesi talimatı veren Vali Atay, kapasitesi arttırılan gezici aşı timlerinin köy köy mahalle mahalle gezerek aşıyı isteyen vatandaşların ayağına götüreceğini kaydetti. Bir haftalık bir süre içerisinde il genelinde aşılama faaliyetlerinde aşama kaydederek oranı yukarı çekmek hedeflenirken çalışmalara hızlı bir şekilde Hasanlar ve Esençam köylerinde başladı.

Köylere giden İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, vatandaşlara aşının hayatı önemini anlatarak olmak isteyen vatandaşlara aşı uygulaması yaptı. Düzce Valisi Cevdet Atay da ekiplerle birlikte köylere giderek yürütülen aşı seferberliği çalışmalarını yerinde inceleyip vatandaşlara aşının tek çözüm olduğunu hatırlattı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
ASAYİŞ
7 Kez Görüntülendi.
TURKUAZ OTEL’DEN ALEVLER YÜKSELDİ
MAGAZİN
68 Kez Görüntülendi.
SADULLAH-MERYEM ÜNSAL ÇİFTİNE BİR ÖMÜR MUTLULUKLAR
ÖZEL HABER
7 Kez Görüntülendi.
“KİŞİ SAĞLIK AÇISINDAN DENGELİ BESLENMELİ”
DÜZCE
33 Kez Görüntülendi.
SAHİPSİZ CAN DOSTLAR EMİN ELLERDE
DÜZCE
9 Kez Görüntülendi.
BİR ÖDÜLE DAHA LAYIK GÖRÜLDÜ…
AKÇAKOCA
18 Kez Görüntülendi.
BETON ASFALT ÇALIŞMALARI BAŞLADI
ASAYİŞ
18 Kez Görüntülendi.
BIÇAKLA YARALANAN ŞAHSIN HAYATİ TEHLİKESİ DEVAM EDİYOR
SİYASET
12 Kez Görüntülendi.
“SEÇMEN FATURAYI İYİ PARTİ’YE KESTİ”
DÜZCE
8 Kez Görüntülendi.
METEOROLOJİDEN KUVVELİT LODOS UYARISI
AKÇAKOCA
6 Kez Görüntülendi.
ŞEHRİ "DEĞİŞTİRMEK" VEYA "DÖNÜŞTÜRMEK" KAVRAMLARI ÜZERİNE