Kategoriler

BÖBREK TAŞI AMELİYATI OLAN HASTA HAYATINI KAYBETTİ

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Hastanesinde böbrek taşı ameliyatı olan bir hasta, geçirdiği operasyonun ardından yaşamını yitirdi. Hastanın ailesi ‘Hastamız yanlış ilaç verildiği için yaşamını yitirdi’ iddiasında bulunurken, Üniversite ve Hastanenin başhekimliği, ‘Olay yargıda, otopsi işlemleri yapılmadan herhangi bir cevap vermemiz doğru olmaz” diyerek, suskunluğunu korudu. Yaşanan bu olay ile ilgili ise savcılığın incelemesi devam ediyor.

Bir süre önce böbrek taşı ameliyatı olmak için Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Hastanesine başvuran İsa Dağ isimli bir hasta, Üroloji servisindeki tedavisinin ardından geçirdiği operasyondan saatler sonra, hayatını kaybetti.

İsmail Dağ’ın ailesinin iddiasına göre ise, başka bir hasta için hazırlanan ilaç görevli sağlık personeli tarafından yanlışlıkla kendi hastalarına verildi. Dağ’ın ölümü ile ilgili hastane yönetimini sorumlu tutan ailesi, soluğu savcılıkta aldı. Savcılık ise, ameliyat sonrası hayatını kaybeden Dağ'ın ölümünün belirlenmesi için, otopsi kararı verdi.

Öncü Haber’in ulaştığı Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Hastanesi Yönetimi ve Düzce Üniversitesi Yönetimi, “Olay yargıda. Her şey otopsi işlemlerinin ardından belirlenecek. Şu süreçte açıklama yapmamız doğru olmaz diyerek” cevap vermekten kaçındı.

Yine Öncü Haber Muhabirinin ameliyat öncesi ve sonrası hastanın epikriz raporlarını istemesi üzerine hastane yönetimi adli sürece işaret ederek, bu raporun açıklanmasının mümkün olmayacağını belirtti. Hastanın ise kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Adli Tıp Morgundaki otopsi işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Öte yandan Düzce Üniversitesi yönetimi tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada, bu aşamada yorum yapmanın doğru olmayacağı kaydedilerek, hastanın ölümü ile ilgili nihai kararın savcılık tarafından verileceği aktarıldı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
EĞİTİM
12 Kez Görüntülendi.
BİR GÜNLÜĞÜ’NE İTFAİYE ERİ OLDULAR
DÜZCE
19 Kez Görüntülendi.
DÜZCE BELEDİYESİ’NDEN AÇIKLAMA
ASAYİŞ
30 Kez Görüntülendi.
3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
DÜZCE
3 Kez Görüntülendi.
DÜZCE’NİN BİRLİK VE BERABERLİĞE İHTİYACI VAR
DÜZCE
13 Kez Görüntülendi.
MİNİK PİYANİSTTEN GURURLANDIRAN PERFORMANS
EĞİTİM
20 Kez Görüntülendi.
“BU OKULUN TÜRKİYE’DE EŞİ VE BENZERİ YOK”
DÜZCE
10 Kez Görüntülendi.
VALİ MAKAS KUTLAMA MESAJI YAYIMLADI
ASAYİŞ
53 Kez Görüntülendi.
BUNDAN SONRTA KUTLAMALARDA SİLAHLA HAVAYA ATEŞ AÇANLAR YANDI
DÜZCE
67 Kez Görüntülendi.
“DÜZCE’DE 8 BÖLGEDE KENTSEL DÖNÜŞÜM UYGULANACAK”
DÜZCE
176 Kez Görüntülendi.
DEMEK Kİ TIP FAKÜLTESİNDE İŞLER DOĞRU GİTMİYORMUŞ!