5 HİZMET DAHA E-DEVLET’TEN SUNULACAK

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) ait 5 hizmetin daha e-Devlet üzerinden verileceğini duyurdu.

5 HİZMET DAHA E-DEVLET’TEN SUNULACAK

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) ait 5 hizmetin daha e-Devlet üzerinden verileceğini duyurdu.

16 Mart 2021 Salı 17:23
5 HİZMET DAHA E-DEVLET’TEN SUNULACAK

COVID-19 pandemisi nedeniyle vatandaşlara evlerinden çıkmadan hizmet sunma gayreti içerisinde olduklarını belirten Bakan Selçuk, “e-Devlet platformunda SGK’ye ait 154 uygulamamız oldu. Tüm kurumların kullanımım sayıları değerlendirildiğinde SGK uygulamaları, 2020 yılında yüzde 20,3 ile ilk sırada yer alıyor.” dedi.

SGK Tıbbi Malzeme reçete, rapor ve katılım payı tutarları e-Devlet üzerinden görüntülenebilecek

E-Devlet üzerinden hizmete açılacak yeni uygulamaları hakkında bilgi veren Bakan Selçuk, “Uygulama ile medikal market, işitme cihazı merkezi veya medikal eczane yoluyla temin edilen tüm medikal malzemelerin listesi sorgulanabilecek. Sağlık hizmet sunucu tarafından düzenlenen hasta alt bezi, tıbbi sarf malzeme, işitme cihazı ve hazır ortez, protez gibi medikal malzemelerin kullanımına ilişkin raporlara yönelik de bir uygulama olacak.  Ayrıca sistemde, tüm bu malzemelere ait SGK Tıbbi Malzeme reçeteleri, raporları ve reçetelere ait katılım payı tutarlarının görüntülenmesini sağlayan bir hizmet yer alacak.” şeklinde konuştu.

Borcu yoktur belgesi alınabilecek

Bakan Selçuk, yeni hizmetler içerisinde 4a, 4b ve 506 sayılı kanunun geçici 20’nci maddesine tabi sigortalıların ve hak sahiplerinin hizmet birleştirme başvurusunda bulunabileceği bir uygulamanın bulunduğunu ifade etti. Buna göre; iş yeri tescili olmayan ilgililer, e-Devlet üzerinden borcu yoktur ve iş yeri kaydı yoktur belgelerini de alabilecek.

“En çok kullanılan ilk 20 uygulamadan 6’sı bakanlığımıza ait”

2021 yılının başından bu yana en çok kullanılan 20 e-Devlet uygulamasının 6’sı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na ait olduğunu anımsatan Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, bunların 3 tanesinin ise SGK hizmetleri olduğuna işaret etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86

banner84