30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı

​​​​​​​1922’de Büyük Taaruz’un zafer ile sonuçlanması sebebiyle kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı renkli görüntülere sahne oldu.

30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı

​​​​​​​1922’de Büyük Taaruz’un zafer ile sonuçlanması sebebiyle kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı renkli görüntülere sahne oldu.

30 Ağustos 2018 Perşembe 18:14
30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı

96. Yıldönümünde Zafer Bayramı protokol ve halkın katılımıyla coşkulu bir şekilde kutlandı. Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ve MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz’ın katıldığı tören saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı.

İstiklal marşının okunmasının ardından Valilik Binasına geçen protokol üyeleri, burada birbirleri ile tebrikleşti.

Tören saat 11.00’da Anıtpark meydanında devam etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajının okunması ile devam eden etkinlikte Vali Dağlı ve Belediye Başkanı Ay tören birliklerinin bayramını kutlamadı.

Tören Jandarma Albay Serdar Dolu’nun günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapması ile devam etti. Yaşadığımız haklı gurura değinerek konuşmasına başlayan Dolu, 1. Dünya savaşı ve beraberinde devam eden süreci ve zafere ulaşmamızı anlattı. Günün gerçek anlamına değinen Serdar Dolu: “Bu Zafer ile Türk ulusunun son neferine ve son insanına kadar, ‘İstiklal’ düşüncesi zihinlerden silinmedikçe bağımsızlığının elinden alınamayacağı; yalnız askeri ile değil, milletçe topyekûn savaştıkları bir kez daha ispatlanmıştır” ifadelerini kullandı. TSK’nın dünyada sayılı güçlerden biri olduğunu belirten Albay Serdar Dolu, ordunun her görevi ifaya hazır olduğunu da dile getirdi.

Albay Dolu’nun konuşmasının ardından ilköğretim öğrencileri tarafından günün önemini vurgulayan şiirler okundu.

Törenin devamında Mehter Takımı Düzce Protokolü ve halkına mehter şöleni yaşattı.

Düzce İl Jandarma Komutanlığının ve Mehter Takımının komite geçişinin ardından, Emniyet güçlerinin araçları geçiş yaptı.

Düzce Belediyesine kadar yürüyüş yapan Mehter Takımı’na Düzce halkı büyük ilgi gösterdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.