Dünyanın en Üstün Teknolojisi ile Fabrika Kuruyoruz

Yığılca’ya kurulacak çimento fabrikasının Ağaoğlu Şirketler Gurubunu ait YD madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Atalay Şahinoğlu Gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Şahinoğlu Yaptığı açıklamada Avrupa merkezlerinde çalışan çimento fabrikalarının standartlarında bir fabrika kuracaklarını fabrikanın kuruluşunda Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit’in kendilerini ikna ettiğini yatırıma herkesin destek vermesi gerektiğini ifade etti.

Dünyanın en Üstün Teknolojisi ile Fabrika Kuruyoruz

Yığılca’ya kurulacak çimento fabrikasının Ağaoğlu Şirketler Gurubunu ait YD madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Atalay Şahinoğlu Gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Şahinoğlu Yaptığı açıklamada Avrupa merkezlerinde çalışan çimento fabrikalarının standartlarında bir fabrika kuracaklarını fabrikanın kuruluşunda Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit’in kendilerini ikna ettiğini yatırıma herkesin destek vermesi gerektiğini ifade etti.

23 Temmuz 2017 Pazar 15:09
Dünyanın en Üstün Teknolojisi ile Fabrika Kuruyoruz

Şahinoğlu Malumat habere özel yaptığı açıklamada ”Kentlerin ve ülkelerin güçleri eriştikleri Sosyal-Kültürel ve Ekonomik seviyeleri ile doğru orantılıdır. Anılan bu değerlerin gelişmesinde yatırımların çok büyük önemi vardır. Yatırım denince de hiçbir kural dinlemeyen ekonomik aktivitelerden bahsetmek artık mümkün değildir.

Çünkü Ülkemizde de; yapılacak yatırımların yapılabilmesi için özellikleri, çevre sorunları yaratmaması, topluma sağlayacağı sosyal faydalar, konu ile ilgili çeşitli hukuksal ve bürokratik düzenlemelere uyumu gibi çok kapsamlı alt yapı hususlarında gerekli müsaade ve belgenin alınması gerekmektedir.

Konuyu daha fazla uzatmadan sözü bizim “YD Madencilik” olarak yapacağımız çimento fabrikasına getirirsem, şu hususları vurgulamam önemli olacaktır görüşündeyim.

ÇED RAPORU DÖRT YILLIK BİR ÇALIŞMADAN SONRA VERİLDİ.

Öncelikle belirteyim ki; yapacağımız yatırım; Yığılca’nın deniz seviyesinden ortalama 370 m yüksekliğinde kıraç bir dağına kurulacak fabrika ile gerçekleşecektir. Bu fabrikanın kuruluşu ile ilgili olarak “ÇED” raporu başta olmak üzere Devletin tüm kurum ve kuruluşlarının öngördüğü her türlü yasal ve bürokratik düzenlemelere uygunluğu dört yıl civarında yapılan ön çalışmalarla tamamlanmıştır.

İlgili kurum ve kuruluşlar yaptıkları çok kapsamlı çalışma ve değerlendirme sonucunda teşvik dâhil yatırım için gerekli tüm belgelerimizi verilmişlerdir.

Aslında çok zor ve maliyeti çok yüksek olan bu fabrikanın anılan yerde kuruluşunda iki faktör önemli rol oynamıştır.

Bunlardan birincisi; bölgenin çimento ham maddesi olan “taş”lık alan olması (çevredeki taş ocakları bunun kanıtıdır)

BİZİ MUZAFFER YİĞİT İKNA ETTİ.

Diğeri; belki de en önemlisi bu yatırım düşüncesinden haberdar olan, Yığılca beldesinin ekonomik ve sosyal seviyesinin yükselmesini çok arzu eden ve bu yatırımla bu rüyasına ulaşabileceğine inanan şimdiki belediye başkanı Muzaffer Yiğit’in ısrarı ile bizleri ikna etmiş olmasıdır.

Tabii bunun paralelinde konuyu duyan Yığılca halkının da bu yatırım sayesinde Yığılca’nın müstakbel kazanımlarını düşünerek yatırımın yanında yer alıp, desteklemesi bizler için önemli bir teşvik unsuru olmuştur.

Şimdi de yatırımla ilgili olarak bazı mihraklarca ileri sürülen önyargılı davranışlara cevap olacak teknik ve ekonomik bilgiler arz edeyim.

DÜNYANIN EN ÜSTÜN TEKNONOLİSİ İLE FABRİKA KURUYORUZ.

Kurulacak fabrika konusunda Dünya’nın en üstün teknolojilerine sahip olarak özellikle “çevre” etkileri yönünden hiçbir sorun yaratmayacaktır.

Bizim yapacağımızdan çok daha eski teknolojilerle kurulmuş olan çimento fabrikaları özellikle Avrupa’nın en gelişmiş ülkelerinde kalabalık şehir merkezlerinde çalışır durumdadır. Yığılca’da kurulacak çimento fabrikamızın bacaları Düzce Vilayeti Çevre İl Müdürlüğü’nün bilgisayarlarına bağlı olacak ve fabrika yöneticilerinin hiçbir müdahale imkanı olmadan 24 saat 365 gün/yıl olarak denetlenecektir. Bunun anlamı çevresel etkilerin en önemlisi olan çevre emisyon çıktısı her an devlet otoritesince denetim altında olacaktır.

Yorum yapılanlardan biri olan yörenin arıcılıkla ilgili önemli konumunun olumsuz etkilenme hususudur. Bu konuda laftan ziyade yörenin arıcıları ve ilgili organizasyon yöneticileri Trakya’daki benzer bir yörede çimento fabrikası – arıcılık ilişkisini yerinde incelemiş ve herhangi bir sorunun bahse konu olmadığını bizzat yaşamışlardır.

FABRİKA SAHASINDA ARICILIK YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUZ.

Biz belki de daha ileri gidip; fabrika alanımızda imkan olursa arı işletmeciliği dahi yapabileceğiz. Bu hususu fazla uzatmadan şunu söyleyeyim. Samimi olan veya olmayan beyanlarla, Yığlılca’ya ve Düzce’ye dolayısıyla Ülkemize yıllık 100 Milyon Dolarlık bir ekonomik katkı sağlayacak, ekonomik gelişmeler paralelinde yörenin sosyal seviyesini yükseltecek, yöre için bir şans yaratan bu tip girişimleri kesin bilgi ve belgelere dayandırmadan olumsuz ifadelerle tenkit etme kolaylığını göstermek haksızlığı kimseye bir şey kazandırmaz.

Ekonomi ve sosyal seviyeden bahsetmişken; birkaç cümle de o konulardan bahsedeyim.

Öncelikle fabrikanın kuruluşu için geçecek iki senede yörede ortalama 800-900 hatta 1000 kişi olarak üç bin civarında nüfusu olan Yığılca’nın ticari aktivitesine önemli ölçüde katkı sağlayacağı açıktır.

İŞÇİLER YIĞILCA VE BÖLGEDEN SEÇİLECEK.

Fabrika faaliyete geçince öncelikle Yığılca’lılardan seçilecek 390-425 arasında çalışan insanımız ve ailesi ekmek yiyecektir.

Bunların yanında fabrikanın ihtiyaçları yönünden yöreye yansıyacak ticari aktiviteler, üretilen malı pazarlara sevki için gerekli transport harekeleri, keza hammadde ve yardımcı madde taşımaları ile özellikle Yığılca’nın çeşitli sosyal aktivitelerini geliştirmesi için bugünden başladığımız desteklerle sağlanacak imkanlar Yığılca’nın geleceği için ne denli farklılıklar yaşatacağını görmemek imkânsızdır.

Aslında üzerinde durulması gereken önemli husus, böyle güçlü ve zor bir yatırımın herkes tarafından desteklenerek bir an evvel gerçekleşmesinin sağlanmasıdır.

Son Güncelleme: 26.07.2017 16:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.