Vali Dağlı Çalışmaları İnceledi

Düzce Valisi Zülkif Dağlı, özel eğitim görmesi gereken öğrenciler için yapılan Hidayet Türkseven Özel Eğitim Merkezi'ndeki çalışmaları inceledi. Okulun kısa süre içerisinde eğitime başlaması bekleniyor.

Vali Dağlı Çalışmaları İnceledi

Düzce Valisi Zülkif Dağlı, özel eğitim görmesi gereken öğrenciler için yapılan Hidayet Türkseven Özel Eğitim Merkezi'ndeki çalışmaları inceledi. Okulun kısa süre içerisinde eğitime başlaması bekleniyor.

31 Ağustos 2018 Cuma 12:45
Vali Dağlı Çalışmaları İnceledi

Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce'de özel eğitim görmesi gereken öğrencilere eğitim verecek olan Hidayet Türkseven Özel Eğitim Merkezi ve Hidayet Türkseven Eğitim İş Uygulama Merkezi'nde yapılan çalışmaları inceledi. Ziyareti kapsamında Eğitim Merkezini ve Eğitim İş Uygulama Merkezini gezen Vali Dağlı yapılanları değerlendirdi. Hayata geçirilen projenin en iyi şekilde işlemesi gerektiğini vurgulayan Dağlı açıklamalarda bulundu.

Yaptığı incelemelerin ardından açıklamada bulunan Düzce Valisi Zülkif Dağlı: “Buranın temelini Sayın Bakanımız ve milletvekillerimizle birlikte bir buçuk iki yıl önce atmıştık. Hacı Hidayet Türkseven büyüğümüz böyle bir başlangıç yaptırmıştı. Ardından biz devlet olarak bunu ele aldık. Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü olarak okulumuzu bu hale getirdik" dedi.

Özel öğrencilere eğitim verecek bu tesisin çocuklara katkısını arttırmayı amaçladıklarını aktaran Dağlı: "Burası özel öğrencilerimiz için yapılan bir okul, sadece bunların sınıflarını yapmakla dertlerine derman olamayız. Çocukların hem eğlenmeleri hem de daha iyi bir eğitim almaları için neler yapabiliriz diye düşündük. Yan tarafa bir ek bina yapma projesini ele alarak engelli çocuklarımızın aynı zamanda spor yapmaları için yeni bir kompleksi buraya kazandıracağız" sözleri ile özel çocukların eğitiminin neleri kapsadığını aktardı.

Okulun açılış tarihini de belirten ve bütün çalışmaların bir an önce tamamlanacağına vurgu yapan Vali Dağlı: "Okulumuz inşallah 15 gün sonra açılmaya hazır olacak. Yan binayı da birkaç ay içerisinde tamamlamak suretiyle kış aylarına kadar çocuklarımıza kazandıracağız. Sadece kuru binayı yapmak hiçbir şey ifade etmiyor. Burayı iyi bir şekilde işletmemiz lazım" ifadelerini kullandı

Tüm Düzce'nin bu okuldan faydalanması için çalışmalar gerçekleştirileceğini belirten Zülkif Dağlı: "İlimizdeki tüm engelli ve özel eğitime ihtiyacı olan çocuklarımızın tamamı bu okuldan yararlanacak. Bu, ilimizdeki tüm öğrencilerin yararlandığı bir okul olacak. Diğer okullardan da biz yavrularımızı buraya servislerle getirmek suretiyle yan tarafta yapacağımız binadaki spor imkanlarından faydalandıracağız. Bununla ilgili bir model geliştiriyoruz" şeklinde konuştu.

Dağlı sözlerini bu okul ile ilgili beklentisini aktararak tamamladı. Vali Dağlı: "İstanbul’da çok güzel bir yer var. arkadaşlarımız o okula giderek incelemelerde bulundular ve bu okula da uygulayacağız. Bu okul Düzce’nin yüz akı olacak" dedi.

Son Güncelleme: 31.08.2018 16:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.