Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi yeni yeteneklerine kavuştu

Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi 4 gün süren özel yetenek sınavlarını büyük bir titizlikle yürüterek Resim, Heykel ve Türk Müziği bölümlerinde eğitim-öğretim görecek olan yeni yeteneklerini belirledi.Düzce Üniversitesi’nin...

Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi yeni yeteneklerine kavuştu

Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi 4 gün süren özel yetenek sınavlarını büyük bir titizlikle yürüterek Resim, Heykel ve Türk Müziği bölümlerinde eğitim-öğretim görecek olan yeni yeteneklerini belirledi.Düzce Üniversitesi’nin...

25 Ağustos 2017 Cuma 18:04
Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi yeni yeteneklerine kavuştu

Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi 4 gün süren özel yetenek sınavlarını büyük bir titizlikle yürüterek Resim, Heykel ve Türk Müziği bölümlerinde eğitim-öğretim görecek olan yeni yeteneklerini belirledi.

Düzce Üniversitesi’nin yeni restore ettirdiği Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nde gerçekleştirilen özel yetenek sınavlarında şehrimizin yanı sıra yakın çevremizden ve ülkemizin her bölgesinden yoğun bir katılım olduğu gözlendi.

Yapılan sınavlar sonunda açıklamalarda bulunan Heykel Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ferhat Kamil Satıcı, Heykel Bölümü’nün özel yetenek sınavlarına yoğun bir katılımın olduğunu belirterek, sınavlar için oluşturulan komisyonla gerekli koşulları maksimum düzeyde sağladıklarını ifade etti. Bu yıl Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesinin yenilenen binasının atölyelerinde Düzce Üniversitesi’ne yakışır bir şekilde çalışmalarını gerçekleştirdiklerini dile getiren Prof. Dr. Ferhat Kamil Satıcı, “Sanat, Tasarım ve Heykel Sanatı özelinde gerek birinci aşamada sorduğumuz soruların gerek ikinci aşama Heykel Bölümünde sorduğumuz soruların, yaratıcılık ve mesleki formasyona uygunluk açısından özenle ve uzun çalışmalar sonucu seçildiğini söylemeliyim. Kayıt olacak öğrencilerimizi nitelikli öğretim üyesi kadromuzla heyecan içinde bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Seniha Selçuk Ünay ise yaptığı açıklamada birinci aşama eleme sınavını geçerek Resim Bölümü alan sınavına 89 adayın girdiğini söyledi. Düzce’deh, çevre illerden ve çeşitli illerinden katılımın olduğunu belirten Ünay, öğrencilerin Düzce Üniversitesi’nde eğitim-öğretim görmek için büyük bir istek ve gayretle yeteneklerini sergilediklerini dile getirdi.

Son olarak açıklamalarda bulunan Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Müzik Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Haluk Yücel, 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Müzik Bölümü öğrenci alım sınavlarının azımsanmayacak bir katılımla gerçekleştirildiğini ifade ederek, komisyonda görev yapan bütün akademisyenlerin sınav süresince büyük özveri ve yoğun bir tempoyla çalıştıklarını söyledi. Birinci ve ikinci aşama sınavlarında kulak, ritim, ezgi ile çalgı ve ses performanslarının değerlendirildiğini açıklayan Yrd. Doç. Dr. Haluk Yücel, “Ulusal müzik kültürümüzün değerlerine sahip çıkan, teknik, yaratıcı ve özgün düşünceye açık, estetik bilinci gelişmiş, disiplinler arası işbirliği kurabilen, yenilikçi, araştıran, sorgulayan sanatçı kadrolar yetiştirmek amacıyla eğitim, öğretim faaliyetinde bulunan Müzik Bölümü olarak sınavda başarılı olan ve kayıtları tamamlanan tüm öğrencilerimizi büyük bir sabırsızlıkla aramızda görmek istiyoruz" diyerek sözlerini sonlandırdı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.