Düzce Üniversitesi’ndeki İngilizce Bilim Kampı Sona Erdi

Düzce Üniversitesi Hakime Erciyas Yabancı Diller Yüksekokulu ve Düzce Teknopark işbirliğiyle çocuklara yönelik yürütülen “İngilizce Bilim Kampı” projesi, düzenlenen sertifika töreniyle son buldu.

Düzce Üniversitesi’ndeki İngilizce Bilim Kampı Sona Erdi

Düzce Üniversitesi Hakime Erciyas Yabancı Diller Yüksekokulu ve Düzce Teknopark işbirliğiyle çocuklara yönelik yürütülen “İngilizce Bilim Kampı” projesi, düzenlenen sertifika töreniyle son buldu.

03 Ağustos 2018 Cuma 10:08
Düzce Üniversitesi’ndeki İngilizce Bilim Kampı Sona Erdi

Konuralp Kampüsü Hakime Erciyas Yabancı Diller Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen sertifika törenine; Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, Hakime Erciyas Yabancı Diller Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Şen, öğretim elemanları, kursiyer öğrenciler ve aileleri katılım gösterdi.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Hakime Erciyas Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Şen, çocuklarla zaman geçirmenin kendilerine mutluluk verdiğini belirterek, İngilizce Bilim Kampı’na gelen çocuklara, İngilizce’yle iletişim kurabilme yeteneğini kazandırmayı amaçladıklarını ifade etti. Yaklaşık 6 hafta süren eğitim sonucunda çocukların iletişim kurma aşamasına geldiklerini söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Şen, kampa emek veren herkese teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Şen’in konuşmasının ardından kürsüye davet edilen Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, İngilizce’nin önemine değinerek, İngilizce öğrenmenin yabancı hayranlığı olarak algılanmaması gerektiğini, bu dilin arkasında bilimin ve teknolojinin yer aldığını belirtti. Günümüzde bilimin ve teknolojinin hızlı bir gelişim gösterdiğini söyleyen Prof. Dr. Genç, bu teknolojiyi kullanabilmek, dünyadaki ve bilimdeki gelişmeleri takip edebilmek için İngilizce’nin doğal olarak bilinmesi gerektiğini vurguladı. Programda görev alan öğretim elemanlarına teşekkür eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, sertifika alan öğrencileri ve ailelerini tebrik ederek konuşmasını noktaladı.

Açılış konuşmalarının ardından program, çocukların kamp sırasında yaptıkları çalışmaları içeren slayt gösterimiyle devam etti. Çocukların İngilizce Bilim Kampı’nda öğrendikleri İngilizce şarkıları koro halinde seslendirmeleri, katılımcı ve velileri neşelendirdi.

Pazartesi-Perşembe günleri arasında, haftanın 4 günü yürütülen ve eğitim dili İngilizce olan kurs; çocukların bilim içerikleriyle birlikte yabancı dil becerilerini de geliştirmesine imkan sağladı. Önceden belirlenmiş haftalık temalar üzerinde el-işleri, drama, müzik, spor ile birlikte kodlama ve laboratuvar dersleri yürütüldü. Etkinlik kapsamında sağlık ve güvenlik, hayat bilimleri (hayvanlar ve bitkiler), yer bilimleri, uzay, kaşifler ve mucitler kullanılan temalar arasında yer aldı. Ayrıca kamp süresince çeşitli sosyal aktiviteler düzenlenerek müze ziyaretleri de gerçekleştirildi.

İngilizce Bilim Kampı projesinde; anadili İngilizce olan 2 eğitmen ve 15 öğrenci yer alırken, Düzce Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü’nden 4 öğrenci ise yardımcı eğitmen olarak görev aldı.

Program, katılım sertifikalarının takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Son Güncelleme: 03.08.2018 10:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86

banner84