Bir Gecede 200'den Fazla Şikayet

Bayram Tatilinde yolu Acile düşen hastalar ve yakınları sinir krizi geçirdi. Saatlerce sıra bekleyen vatandaşlar telefonlarına sarıldı ve 184 SABİM'i aradı.

Bir Gecede 200'den Fazla Şikayet

Bayram Tatilinde yolu Acile düşen hastalar ve yakınları sinir krizi geçirdi. Saatlerce sıra bekleyen vatandaşlar telefonlarına sarıldı ve 184 SABİM'i aradı.

25 Ağustos 2018 Cumartesi 13:52
Bir Gecede 200'den Fazla Şikayet

Düzce'nin Sağlık alanında son yıllarda yaşadığı sıkıntılar her gün artıyor. Personel yetersizliği ve Doktor eksikleri vatandaşları çevre illere gitmek mecburiyetinde bırakıyor. Bolu, Sakarya ve Zonguldak gibi komşu illerle karşılaştırılınca bir hayli geride kaldığımız dillendirilen Sağlık Hizmetlerindeki aksamalar vatandaşın canına tak ettirdi.

Bayram dolayısı ile nüfusun bi hayli arttığı Düzce'de yolu hastaneye düşenler stres dolu saatler geçirdi. Düzce Atatürk Devlet Hastanesi, Acil Servisinde sadece 1 doktorun görev yaptığını ve hastalara yetişemediği için çok yavaş müdahale edildiğini belirten vatandaşlar soruna çözüm bulmak için telefonlarına sarıldı. 184 (SABİM) Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi'ni arayan hasta ve yakınları mevcut durumla ilgili şikayetlerini iletti. Bu neticede dün gece SABİM'e 200'den fazla şikayet ulaştırıldığı iddia edildi. Bir türlü sıra gelmeyen hastalar arasında gerginlikler yaşanırken, tedavi olmaktan ümidi kesen vatandaşlar çareyi eve dönmekte veya Özel Hastanelere gitmekte buldu. Sağlık Alanında yeterli hizmet alamadıklarını ifade eden vatandaşlar bu ve benzeri sorunların en kısa sürede çözüme kavuşmasını istiyor. 

Ümit Yılmaz Gündemine Almıştı

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz yaklaşık 20 gün önce basın mensubları ile gerçekleştirdiği kahvaltı etkinliğinde bir çok sorunu ele almış, Sağlık alanındaki vahim vaziyeti dile getirmişti. Halk tarafından duyulan rahatsızlığa da dikkat çeken Yılmaz bu soruna bir an önce çözüm bulmak için çalışılması gerektiğine vurgu yapmış “Hastanemizde muazzam seviyede doktor açığımız var. Kadın Doğum Uzmanı yok. Kardiyoloji Doktorumuz yok. Sağlık sorunu yaşayan çok. Yardımcı sağlık personeli sayısı az. Hastane zor şartlar altında hizmet vermeye çalışıyor ama hizmet veremeyecek hale gelmiş” ifadelerini kullanmıştı. Bayram tatilinde bir kez daha sınıfta kalan Düzce Atatürk Devlet Hastanesi, Ümit Yılmaz'ın açıklamasının doğruluğunu gözler önüne sermiş oldu.

Son Güncelleme: 25.08.2018 14:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86

banner84