Düzce Belediyesi Durmak Bilmiyor

Düzce’de kaldırım yapım ve yenileme seferberliği başlatan Düzce Belediyesi, kaldırımlara bazalt taşlar döşüyor.

Düzce Belediyesi Durmak Bilmiyor

Düzce’de kaldırım yapım ve yenileme seferberliği başlatan Düzce Belediyesi, kaldırımlara bazalt taşlar döşüyor.

20 Eylül 2018 Perşembe 16:21
Düzce Belediyesi Durmak Bilmiyor

Düzce Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından il genelinde yapılan asfalt serme, parke taşı döşeme ve yama çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Çalışmaları yakinen takip eden Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, daha yaşanılır bir Düzce için asfalt çalışmalarının hızlandığını ifade ederek, “Ekiplerimiz çalışmalarına ara vermeden, Düzce’nin daha yaşanılır bir kent olması için çalışıyorlar. Eskiyen parke taşları kaldırılıp yerine yenileri döşeniyor, çukurlaşma olan yollarda yama çalışmaları yapılıyor. Bununla birlikte pek çok mahallemizde asfalt çalışmaları tamamlandı. Dünya standartlarında ürettiğimiz asfaltı kentimizin yollarına seriyoruz” dedi.

Beyköy yolunda mevcut yağmursuyu bacaları, kanalizasyon bacaları ve yağmursuyu ızgaralarının yol kotuna getirilme ve temizlenme işlemleri devam ediyor.

Asfalt hizasından yüksek ya da alçakta bulunması sebebiyle trafik kazalarına, trafiğin aksamasına, çeşitli can ve mal kayıplarına neden olduğu için tehlike arz eden kanalizasyon bacası ve ızgaralar büyük bir hızla yenileniyor. Kanalizasyon bacaları ve yağmur suyu ızgaraları elden geçirilerek yepyeni ve çağdaş görünümüne kavuşturuluyor.

Düzce Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Aziziye mahallesinde yaya kaldırımlarını, bazalt kaplamalı beton bloklarla yeniledi.

Düzce’de kaldırım yenileme çalışmalarının hızla sürdürüldüğünü kaydeden yetkililer Aziziye mahallesinde çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu, bildirdi.

Fen İşleri Müdürlüğü Ekipleri Düzce genelinde yapılan kaldırım yenileme çalışmalarında bazalt kaplamalı beton bloklar kullanıldığını, görme engelliler için iz yolu, bedensel engelliler için de rampalar yapıldığını belirtti.

Yetkililer, bazalt taşıyla yapılan kaldırımların çok daha sağlam ve dayanıklı olduğunu kaydederek, bu taşın, mevsim koşullarına, sıcak ve soğuğa karşı daha dayanıklı, ağırlığa karşı daha mukavemetli olduğunu söyledi.

Son Güncelleme: 20.09.2018 18:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.