İKİ YIL BOYUNCA KİMSE FARK ETMEDİ Mİ?

Akçakoca yeni bir milyonluk vurgun skandalıyla çalkalanıyor. Akçakoca Belediyesine bağlı Ulaştırma Amirliği’nde 2 milyon liranın üzerinde vurgun iddiaları var. Akçakoca Belediyesi yetkililerinin savcılığa başvurması bekleniyor.

İKİ YIL BOYUNCA KİMSE FARK ETMEDİ Mİ?

Akçakoca yeni bir milyonluk vurgun skandalıyla çalkalanıyor. Akçakoca Belediyesine bağlı Ulaştırma Amirliği’nde 2 milyon liranın üzerinde vurgun iddiaları var. Akçakoca Belediyesi yetkililerinin savcılığa başvurması bekleniyor.

22 Mart 2023 Çarşamba 17:35
İKİ YIL BOYUNCA KİMSE FARK ETMEDİ Mİ?

Akçakoca Haberleri web sitesinin haberine göre, Akçakoca Belediyesi personellerinden S.T. kimsenin beklemediği bir anda intihar etmiş, adeta şehirde infial yaratmıştı. İş arkadaşının silahını alarak intihar eden S.T. ile ilgili çok çarpıcı bir iddia ortaya atıldı! İddiaya göre Ulaştırma biriminin amirliğini üstlenen S.T. Akçakoca Belediyesi’nin kasasına girmesi gereken 2 milyon liranın üzerinde parayı parça parça kendi zimmetine çevirerek kullanmış ve aradan geçen iki yıl boyunca kimsenin en ufak bir şüphesini çekmemişti.

BELEDİYENİN KASASINA GİRMESİ GEREKEN PARA ORTADA YOK!

Edinilen bilgiye göre; Akçakoca’da bulunan ve otobüs bileti satan bazı işletmelere, Akçakoca Belediyesi tarafından borçlarının olduğuna dair bir uyarı gelmiş. Hatta kimi işletmelere 150 bin lira ile 450 bin lira arasında olduğu iddia edilen borç rakamları işletmecileri adeta çılgına çevirmiş. Akçakoca Belediyesine ait otobüslerin biletlerini satan işletmelerin, belediyeye biletlerin parası ödenmemiş gibi gösterilmiş ve 2 yıldan fazla süredir devam eden ticarette Akçakoca Belediyesi’nin kasasına girmesi gereken para alacak olarak gösterilmeyi başarılmış.

Kısacası; iddialar şunu gösteriyor; 2 yıl boyunca Akçakoca Belediyesine ait otobüslerin bilet gelir ücretleri büfeler tarafından ödenmiş fakat S.T. tarafından ödenmemiş gösterilerek, bilet gelirleri S.T.’nin kendi zimmetine geçmiş!

BELEDİYEDE KİMSENİN, KİMSEDEN HABERİ YOKMUŞ!

İddialar ışığında sorulması gereken en önemli soru şu: 2 yıl boyunca Akçakoca Belediyesinin kasasında devasa bir açık çıkarken, Ulaştırma biriminden sorumlu, Amir, Müdür, Başkan Yardımcısı ve Başkan ne yapıyordu? Açık olduğu iddia edilen rakam 2 milyon liranın üzerine çıkana kadar, Akçakoca Belediyesine ait birimler bu kadar uzun bir süre boyunca neden denetlenmiyordu? Denetleniyorsa bu rakam nasıl gözden kaçtı? Akçakoca Belediyesi personellerinin geciken veya ödenmeyen ikramiyelerinde bu denetimsizliğin bir payı var mı?

Son ve en önemli soru! İddia edilen meblağ aslında tam olarak kaç milyon Türk lirası? Bu rakam tam olarak doğru mu? Yoksa var olan rakamın üzerine ekleme yapıldı mı?

Kaynak: https://akcakocahaberleri.com

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.