Akçakoca da Cumhurbaşkanını Dinlemiyorlar

MHP Akçakoca İlçe başkanı Malumat Gazetesine çarpıcı açıklamalarda bulundu. Parti içi Mücadeleden Belediye’nin icraatlarına kadar söylenmeyeni söyledi konuşulmayanı konuştu.

Akçakoca da Cumhurbaşkanını Dinlemiyorlar

MHP Akçakoca İlçe başkanı Malumat Gazetesine çarpıcı açıklamalarda bulundu. Parti içi Mücadeleden Belediye’nin icraatlarına kadar söylenmeyeni söyledi konuşulmayanı konuştu.

21 Temmuz 2017 Cuma 02:14
Akçakoca da Cumhurbaşkanını Dinlemiyorlar

İşte o Röportajdan başlıklar.

Akçakoca’da Cumhurbaşkanını Dinlemiyorlar.

Belediye Başkanının Kardeşinin ihaleye girmesi etik değil.

Akçakoca’da Ortaçağ Avrupa’sının Derebeylik sitemi kullanılıyor.

Dediğimiz dedik çaldığımız düdük anlayışını kabul etmiyoruz.

Akçakoca’da hastane gündemi yok. Hastanenin yerini değiştirmek isteyen bir kişi var. Cüneyt Yemenici.

Faruk Özlü bey Akçakoca’nın ayağına vurulmuş prangaları kırmak istiyor.

Düzce Akçakoca’nın hakkını vermiyor.

İlçede Parti siyaseti değil Kavim milliyetçiliği yapılıyor. Bunun karşılığını seçimlerde göreceğiz.

Günbatımı belediyenin yeri. Orayı peşkeş çekmeye çalıştılar.

İşte o çarpıcı röportajdan kaleme yansıyanlar.

Referandum dan önce istifa eden teşkilatta görevli olduğu halde istifa eden teşkilata” Seçimlere kadar devam edelim. Seçimden sonra istifa ederiz dedim arkadaşlara. Menfaat ve gündem için istifa etmeyin dememe rağmen partiyi sahipsiz bırakmak istediler. Çok sorunlu bir teşkilatlanma zor bir kongre süreci ve peşinden referandum derken ciddi bir imtihandan geçtik. Bizim gayretimiz ve çalışmamı olmasaydı Akçakoca’dan hayır çıkacaktı. Sayın Bakan Faruk Özlü ve Sayın Ak Parti il başkanı bize gelerek çalışmalara destek için bizden rica ettiler. Dört araçla beş günde beşbin ev gezdik. Akçakoca’da % 54 evet çıktı. Bizim % 54 de ciddi katkımız var. MHP camiasının yarısından çoğu evet verdi.İlk yönetim kuruluşunda yönetiminizin yarısı hayır düşüncesindeydi. Ama süreç içinde tüm ekibimiz yönetimimizle evet oyu verdik” diyerek mevcut Belediye başkanının bunu iyi bildiğini söyledi.

DÜZCE AKÇAKOCANIN HAKKINI VERMİYOR

Bilim ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlünün Düzce için büyük kazanım olduğunu söyleyen Özensel” Sayın Bakan Akçakoca için çok şeyler yapmaya çalışıyor. Âmâ Düzce Akçakoca’nı hakkını vermemekte direniyor. Akçakoca’nın hakkını vermedi. Bir milletvekilini Akçakoca ya layık görmedi. Mesela Akçakoca Melen ağzı yolu bitirilmedi. Sayın Bakana söyledim. Yolda bir çalışma yok. Sayın Bakan müjde vermişti.2017 yılı sonuna kadar bu yol bitecek diye. Makineler çalışmıyor. Bu yol Zonguldak güzergâhında İstanbul bağlantısını sağlayacak yol. Bu yolun açılmasını Düzce siyaseti istemiyor. Yol medeniyet yol istihdam getirecektir. Yollar vasıtasıyla ticari rekabet getirecektir. İşin aslı Düzce siyasetinden ziyade siyasete etkisi olan menfaat çevrelerinin etkisi var. Menfaat çıkar siyasete etki sağlıyor” dedi.

BAKAN SÖYLEDİĞİ SÖZÜN ARKASINDA OLMAK İSTER

Özensel Bakan Özlünün konuya vakıf olduğunu sürecin hızlandırılması için gereken müdahaleyi yapacağını ve 2017 yılı içinde yolun bitirilemeyeceğini ve yolu yerinde inceleyerek sözünde duracağını ifade etti.

BELEDİYE BAŞKANININ KARDEŞİNİN İHALEYE GİRMESİ ETİK DEĞİL

Geçtiğimiz günlerde Hacıyusuflar Mahallesinde yapılan 4500 m2 izale şüyu ihalesine Belediye Başkanı Cüneyt Yemenicinin kardeşinin girmesini etik olmadığını ifade eden Özensel” Devlet belediye başkanı olduktan sonra ticaret yasal olarak kısıtlamıştır. Söz konusu arazini 1900 m2 lik inşaat alanı var. 2600 m2 lik alanı yeşil alan. Başkanın kardeşinin bir gurupla aleni şekilde ihaleye girmesi ve ihale esnasında kim olduğu bilinmeyen abiyle görüşüp fiyat bilgilendirmesi yapıp ihaleyi ısrarla almak için diyalog kurulması hiç etik değil. Hele hele Belediye binasında yapılan bir ihaledir. Karşınızda belediye başkanının kardeşi var. Siz Akçakoca’da ihaleye giren karşı taraf müteahhitlik yapıyorsunuz. İhale aşamasına kadar getirmişsiniz. Belediye başkanını kardeşi abi fiyat bu ne kadar daha artıralım diyor. Bunlar izhı mümkün olmayan tavırlardır. Her şey ortada ayyuka çıkmıştır. Hiçbir şekliyle etik olmayan ama ticari rantı olan bir gelişmedir” dedi.

HASTANENİN YERİ NEDEN DEĞİŞTİRİLMEK İSTENİYOR

DEVLET HASTANESİ NE ALTI MAHALLE ULAŞIM SAĞLIYOR.

Devlet hastanesi yerinin aranmasında Ali Cengiz oyunları olduğunu belirten Özensel” Akçakocalının yeni bir hastane talebi yok. Bu Konuyu Sayın Bakana arz ettik. Böyle bir gündemde yok. Hastane yenilensin deniliyorsa yapılsın. Hastaneyi mevcut yerine yapılmayacak. Nereye yapılacak Çevre yolunun yanına yapılacak. Kim diyor bunu Belediye başkanı. Hastaneye altı mahalle ye direk hizmet ediyor. Bu mahalle muhtarları bize geldiklerinde Hastanenin mevcut yerine yapılmasını istediklerini bunun için destek beklediklerini söylediler. Hastanenin yerinin değiştirilmesini istemediklerini halkın böyle istediğin söylediler. Akçakoca’da ki Devlet Hastanesinin alanı 18.000 m2 dir. Düzce Devlet Hastanesi 10.000 m2 alana yapıldı. Hastanenin yer değiştirmesini kim neden istiyor. Farklı bölgede hastane yapmak rant ve arsa değerlerinin artması demektir.75 yataklı hastane için 25 dönümlük yer aranıyor. Hastanenin yeri belki de bellidir. Hastanenin şehir dışına çıkması vebaldir. Mucurludaki gibi atıl duruma düşer. Bu vebalin sorumluluğun altında hastanenin yerini değiştirmesi isteyenler kalır. Hastane yapılacaksa mevcut yerine yapılmalı. Devlete maliyet millete eziyettir.” Diyerek 18.000m2 lik alanın da farklı yeni yer tespit edilme cüretine gidilirse bununda rant amaçlı olacağına dikkat çekti.

DEDİĞİMİZ DEDİK ÇALDIĞIMIZ DÜDÜK DERLERSE HESABINI SORARIZ.

Konuları Bakan Özlüye anlattıklarını ifade den Özensel” Ben hastane konusunda Sayın bakana yanlış ve yanlı bilgiler verilerek yönlendirildiğini düşünmekteyim. Önemli olan testi kırılmadan tedbir almaktır. Bunlara rağmen dediğimiz dedik çaldığımız düdük şeklinde davranırlarsa bunun hesabını sorarız. Mesul ve sorumlular kimse bu kadar para ve emeğin hesabını sorarız.

Cumhurbaşkanına Güveniyoruz.

Kendisinin hem muhalefette bir ilçe başkanı hem de müteahhit olduğu halde Belediye ile ilgili eleştirilerde müeyyide ile karşılaşması durumunu değerlendiren Özensel” Cumhurbaşkanımızın bir sözü var. Belediyeler iktidarı belkemiğidir diye. Belediyeler iş adamları ile uyumlu olmalıdır şeklinde. Siyasi ayrım yapıp ayrımcılık yapmayın. Milletin hakkını yemeyin diyor. Biz Cumhurbaşkanımıza güveniyoruz.

Akçakoca da Cumhurbaşkanını Dinlemiyorlar.

Bunlar cumhurbaşkanımızı dinlemiyor. Biraz daha baskı artarsa bimer Cimer hatta yüz yüze görüşme safhasına kadar geldik. Cumhurbaşkanımızın belediyelerden istedikleri yerine getirilmiyor. Muhalefetteki iş adamlarına yöneticilere ticari ekonomik anlamda baskı yapılıyor. Ayrımcılık yapılıyor. Bu konuda Belediyenin kolluk gücü zabıta amirliği kullanılıyor. Ciddi oranda maddi cezalar kesiliyor. Ben şahsen çekinmiyorum. Belediyeden aldığım hiçbir taviz yok. Bana işim konusunda en küçük tolerans tanımıyorlar. Bende beklemiyorum aslına bakarsanız.12 yıldır MHP yönetimindeyim siyasi kimliğime göre uygulamaya alıştım zaten. Akçakoca bu işler tek taraflı çalışıyor.

Akçakoca’da Müteahhitler birliği kuruyoruz.

Bizim bir inşaatımızdan iki yüz kişi evine ekmek getiriyor. Biz belediyenin gönüllü işçileriyiz. Şimdi birlik kuruyoruz. Müteahhitlerden zorunlu bağış olarak yasal olarak alıyorlar. Nasıl zorla derseniz bağış verilmezse ruhsat verilmiyor. İşler aksatılıyor. Bağış bitmiyor illallah dedirtiyorlar. Oraya bağış buraya bağış. Biz bilmiyor muyuz. Belediye tolerans gösterir. Senin bu kadar kazancın olur sizde şu sosyal sorumluluk projesine destek olun der. Bizde cani gönülden destek olalım. Ama burada öyle değil bu işler. Beton döken araca ceza kese inşaatın önüne koyulan demire ceza kes. Ruhsat veriyorsan bular olacak. İnşaat bitmiş iki sene geçmiş iskan belgesi vermiyorsun. İnsanlar şantiye suyundan üç kat fazla oranda su faturası ödüyor.

Akçakoca da Ortaçağdaki Derebeyleri gibi bir yönetim halimiz var

Tarih kitaplarındaki okuduğumuz dere beyler varmış halkı ezerler elindekini alıp açlığa mahkûm ederlermiş. Zulüm dönemiymiş ortaçağ Avrupa dönemi. Akçakoca’daki hal aynı ortaçağdaki derebeylik dönemi gibi. Bunu da hükümet yetkisi kullanarak hükûmetin onaylamadığı şekilde yapıyorlar. Cumhurbaşkanımız başbakanımız dinlemiyorlar. Ne oluyor sonra. Bakanımız buraya geliyor yüz kişi yüzelli kişi dinliyor. Belediyeni etkinliğinde vatandaş olmak istemiyor. İşadamına esnafa başka şekilde farklı uygulamalar yapılıyor. Belediye şunu yapmıyor. İnsan Hakları diyoruz. Burada belediye insanlara yardım etmek zorunda. Kanuna yasa ya vatandaşın tarafından bak. Belediye başkanı şunu anlamadı. Hizmet yaparak başkanlık kazanılmıyor. Gönül alarak insanın hakkını koruyarak seçim kazanılıyor. Zabıta gönderip sonra haberim yoktu söylemi siyaset hizmet olamaz. Zabıtayı gönderende cezayı kesende sensin bu numaraları vatandaş yemiyor.

KENSEL DÖNÜŞÜMDE ŞEFFAFLIK YOK

Kentsel dönüşümde projenin aydınlatılması ile ilgili hiçbir açıklama yok. Toki ile anlaşma yapılmış. Toki istediği an istediği şekilde projede sözleşme yapabilecek şartlar altında sözleşme yapılmış. Ben hem siyasi hem de teknik kimliğimle burada ne olacağını bilmiyorum. Otopark mı olacak ofis mi otel mi ne olacağını bilmiyoruz. Diyerek gelecek seçimlerde Cüneyt Yemenicinin aday gösterilmesini siyasi olarak istediklerini söyledi.

Son Güncelleme: 21.07.2017 02:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.