YÜKSELENLER- DÜŞENLER

Malumat Haber olarak haftanın düşen ve yükselenlerini değerlendirdik.

YÜKSELENLER- DÜŞENLER

Malumat Haber olarak haftanın düşen ve yükselenlerini değerlendirdik.

25 Nisan 2018 Çarşamba 15:32
YÜKSELENLER- DÜŞENLER

YÜKSELENLER

Ak Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan

Fevai Arslan Düzce Milletvekili. Her eve lazım misali siyaseti bilmek isteyenlere yapmak isteyenlere lazım bir siyasetçi. Düzce’de varlığı yokluğu belli olmasa da siyaset denince seçim denince varlığını hissettiriyor. Siyasetin tabanından piyasanın odağından geldiğini partinin il teşkilatının oluşturulmasında gösterdi. Geçtiğimiz günlerde yapılan Ticaret odası yöntemini ince siyasetiyle deha yaklaşımıyla Bacanak Tuncay Şahini başkan yaparak bir kez daha teyit etti. Gerek Ankara’da gerekse  Düzce siyasetinde öyle bir yeri olduğunu hissettirdi ki” Yel kayadan ne alır alırsa tozunu alır” misali hakkındaki yapılan eleştirilere tozunu verip cevapladı. Açıklanan erken seçim havasıyla da hem milletvekilliğini hem de tabandaki etkisini “Tarlada izi olanın harmanda yüzü olur” misali deklere etti. Hepsinden önemlisi 2019 yılında belediye başkanlığı adaylığı gündeme gelirse ihtimaline karşı Düzce’deki kale burçlarına muhafızları odakladı. Kendisini tebrik ediyor yükselenler birinci sırada değerlendiriyoruz.

TUNCAY ŞAHİN,AHMET DERTLİ,ÜMİT ÜLGEN

Herkes konuştu çoştu onlar ekip halinde icraat yaptı. Geleneksel Demokrat parti tabanından gelen Tuncay Şahin, Demokrat Tabandan Gelen Ahmet Dertli ve Ülkücü tabandan gelen Ümit Ülgen Ticaret sanayi odasının idaresine ve iradesine yön verecekler. Bugün ortak noktaları ticaret odası dünkü siyasetlerini bugün ak parti misyonunda misyona hizmete vererek değerlendiriyorlar. Şahin ve Ülgen rakipsiz listeden seçilirken Ahmet Dertli “Yırtarım Dağları enginlere sığmam taşarım” dercesine Ticaret odası seçimlerinde teamülleri alt üst ederek adeta var olma mücadelesi ile zafere ulaştı. Yıllar önce yazılan senaryoyu bozan Dertli Ticaret odası başkanlığını aynı dili konuşup aynı duyguyu paylaştığı Şahine kerhen de olsa sundu. Üçlünün ortak hedefi Düzce’nin Bakanı Faruk Özlünün etkisini yetkisini Düzce için en verimli kullanmak. Üçüde yetki, etki yönetim noktasında sıfır km. Üçüde Düzce de heyecan değil can duygusuyla hizmete talipler. Kendilerini tebrik ediyor yükselenler üçüncü sırada değerlendiriyoruz. Hayırlı olsun.

Faruk Türkeseven. İş Adamı Düzce Sevdalısı.

Sıradışı bir kişilik sıradışı bir vizyonun temsilcisi Türkseven. Mesele Düzce ise gerisi teferruat söylemiyle yola çıktı. Düzce de iletişim kurulmayan kimse kalması diyerek Düzce nin geleceğinin iletişim kurmak ve istişare etmek olduğuna inanarak birlik beraberliğin ne büyük etki olduğunu deklere etti. Düzce’nin basını ile Düzce için söz söyleyen irade sahiplerini idare mekanizmasında bulunanları çay simit sohbetlerine davet ederek memleket için sözü olanları sohbet cemiyetine taşıdı. Siyaset beklentisi yok hiçbir yere aday da değil. Ama Düzceli Düzce yi konuşup ortak akılda ortak gelecekte buluşsun dedi. Kimseye ne uzak oluyor nede yakın. Mesele Düzce gerisi detay diyerek uzlaşmanın konuşmanın Düzce’ye katkısını gelecek vizyondaki kazanımlarına işaret ediyor. Düzce’de 24 saat gündemi olup biteni takip eden basın mensupları ile birlikte Düzce için dertlendiler. Bu gayret ve özveri için Türkseveni Yükselenler üçüncü sırada değerlendirirken bu konuya hassasiyetle ehemmiyet veren Düzce basını da yükselenlere çıkarmadan yapamadık.

DÜŞENLER

Dursun Ay. Düzce Belediye Başkanı. Hastanede cenazede camide cemiyette Düzce Belediye başkanı gördü desek eksik söylemeyiz. Kurşun yer haram yemez dediler şu ana kadar haramlık bir adımı dahi olmadı. Korumasız halk la iç içe bir irade sergiledi. Ama gel gelelim se var görüntü yok misali bugüne kadar elle tutulur gözle görülür bir eylemi olmadı. Özel kaleme yankını getirip belediyede bulunduğu görev sürecinde 27 yakınını istihdam ettiği iddiaları parti ile istişareyi kestiği görüntüsü verdi. Hal dilindeki “ Yola çıktıklarını yolda bulduklarına değişti” eleştirilerine muhatap oldu. Eski Başkan Mehmet Keleş i sık ziyareti akıllara acaba Keleşten etkileniyor mu sorusunun  gelmesine sebep olan Dursun Ay düşenler birinci sırada yer buldu.

Cemal Aksan. Ticaret Odası Mağdurlarından.

Oysa çok iddialı ve çok hevesliydi. Geç yaşta edindiği ticari başarıyı Düzder de ki tecrübelerini ticaret odasında yönetimde bulunarak yapacaktı. Ertanın Fendi cemali yendi misali listedeki yediği çizikler hayallerini suya düşürdü. Ticaret odası meclisine 24 saatlik rüya misali seçilebildi. Yediği çizik mahkeme tarafından onaylandığı gün “ Seçim bittiği gün yeniden başlar” misali tekkesini önüne koyup çalışmaya başladı. Genç yaşındaki enerjisi tecrübeye dönüşmeyince çok iddialı girdiği seçimlerde yediği çiziklerle hüsranı yaşadı. Yaşının verdiği gençlik heyecanının tecrübeyle işlenmesi gerektiğini öğrettiler Aksana. Bizde Düşenler ikinci sırada yer verdik. Zaman ilaç gibi…

Cüneyt Yemenici. Akçakoca Belediye Başkanı.

Esnaf ziyaretinde esnafa “Benden ne istiyorsunuz” sorusuna “Varsa bir ağrı kesici istiyoruz” söyleminden Eczacılık tan belediye başkanlığına geçiş sürecinde başkanlığı kabul görmeyen başkan olarak algılandı. İkili sohbet ve beklentilerde en büyük hayali milletvekili olmayı vurgularken güvendiği dağlara kar yağdı.  Erken Genel seçim kararı Yemenicinin egolarını tabana hayallerini uzaklara taşıdı. Bir tarafında Mehmet Keleş diğer tarafında Melih Gökçek varken burnundan kıl aldırmayan Yemenici iktidar oldu ama muktedir olmanın idrakine varamadı. Yola çıktıklarını yolda unutup, yolda bulduklarıyla yürüyen milletvekilliği hayalleri suya düşen bir daha aday gösterilip gösterilmeyeceği tartışılan Yemeniciyi Nasrettin hocanın gördüğün göreceğin rahmet yüzü bu sözüyle  düşenler üçüncü sıraya kerhende olsa yazmak zorunda kaldık.

ÇOK FENA DÜŞENLER.

Özcan Budak. Kültür Turizm İl Müdürü.

Adeta biriminde mülki idare tarafında bay pas edilmiş halde görevine ısrarla devam ediyor. Deniz doğa yayla kaplıcaya sahip olan Düzce’de bu kadar zengin turizm potansiyeline rağmen tanıtım ve proje bazında bırak bekleneni piyangonun teselli ikramiyesi kadar tatmin edici bir vizyonu gösteremedi. Bu yıl turizm haftasında turizm haftası yaz yağmuru gibi gelip geçti.72 Milletin buluştuğu Doğasıyla dört mevsim yaşanan Düzce’de zenginlik içinde fakirlik çektiren Budak ildeki turizm iştirakleriyle de yaşadığı uyumsuz iletişim bu kadarda olmaz dedirdip çok fena düşenlerin il sarasında yerini aldı.

Ertan Taşlı. Düzce Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı.

pirince giderken evdeki bulgurdan olma deyimini yaşadı Taşlı. Yıllardır bulunduğu Ticaret Odasında Başkanlığa oynarken yönetim kuruluna dahi giremedi. Herkese mavi boncuk dağıtırken kime hangi boncuğu verdiğini unutup sapı samanı birbirine  karıştırdı. Hakkında ağır cezada yargılama kararı bulunan Başkan Yardımcısı Orhan Yılmazı kendi gurubundan seçilemeyince Esnaf kefalet adına Ticaret odası meclisine soksa da hayalleri suya düştü. Seçimlerde Cemal Aksanın çizik işlemini yargıya taşıyıp netice alsada “ Bana Arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyliyeyim” sözünü anımsatarak çok fena düşenler ikinci sırada yer aldı.

AYŞE KEŞİR. İTHAL DÜZCE  MİLLETVEKİLİ.

Sabret oğul vaktinden önce çiçek açmaz derdi Şeyh Edebali. Baharla birlikte erken seçim kararı ile seçmenin çiçekleri açtı. Düzce için ne yaptın diye sorsalar verecek cevabı olmayan ithal vekil Ayşe Keşir için yolun sonuna gelindi. Düzce den doğmuş  Düzce değerlerinden bi haber olarak vekil olsada Nasrettin hocanın Tüccar Hikayesi Misali Sayın Keşir oldu Vekil olarak anıldı. Tabanda kabul görmeyenlerden. Tarlada izi olup harmanda sözü olmayanlardan anıldı bilindi. Şimdi vekil aday olup olmayacağı belli olmayan Keşir Ne yaptıki ne yapacak söylemi ile aday olması durumunda sadece partisine oy kaybettirecek bir isim olarak algılandı. Dava gönüllüsüyse en hayırlı hali aday olmaması diyor çok fena düşenler üçüncü sırada yer veriyoruz.

Son Güncelleme: 30.04.2018 00:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.