Yükselenler, Düşenler

İşte son zamanlarda yükselenler ve düşenler.

Yükselenler, Düşenler

İşte son zamanlarda yükselenler ve düşenler.

11 Ağustos 2018 Cumartesi 19:08
Yükselenler, Düşenler

YÜKSELENLER.

Çilimli’den çıktı yola…

Muhsin Yavuz.

Çilimli Belediye Başkanı

Çilimli’de iki dönemdir halkın gönlünde taht kuran Çilimliye kattığı vizyon ve oluşturduğu misyonla ilçenin çehresini değiştiren Yavuz başkan çapına sığmaz hale geldi. Organize sanayi bölgesindeki inançlı duruşu kararlı takibi ile Düzce ekonomisine büyük katkılar sağlayacak işlere imza atan Yavuz başkan gelecek nesillere hazırladığı ilçesindeki gösterdiği başarıyı daha üst perdeden anlatmak için Düzce yollarına düştü. Milli görüş çizgisiyle milliyetçi duruşu toprak su gibi uyumlu halde hayat görüşüne ilmek ilmek dokuyan Muhsin Başkan eğitim alanında çalıştığı projeyle ülkeye ülke gençliğine kutup yıldızı olacak nitelikte adımlar attı. Hizmet insanı olunmaz doğulur misali hayatını Düzce insanına vakfetmeye adayan Muhsin Yavuzu yükselenler birinci sıraya koyuyor ilçeden ile hizmet sevdasının ikballere vesile olmasını diliyoruz.

Yel kayadan Ne alır..

Mehmet Okan Yanmaz

Mhp Akçakoca Belediye Başkan Adayı

Siyaseti ve hayatı sondadan değil anadan doğma öğrendi. Akçakoca’nın zor şartlarda kaderini değiştiren halk adamı belediye Efsane Başkanı Hüseyin Yanmazın oğlu olarak halka hizmetin derdini evinde, hizmetin asaletini geninde yaşadı. Durmadı dinlenmedi usanmadı genindeki asaletin zirvede hizmete ulaşması için Akçakoca’ya hizmeti ilke yaptı ülkü yaptı.2014 Yerel seçimlerinde  tek tek toplanan oyların sayımı için itirazda bulunulduğu ve Yanmaz lehine itirazı ret eden seçim kurulu hakimlerinin fetöden görevden el çektirilip tutuklanan hakimlerin tasarrufu Yanmazı yıldırmadı küstüremedi. Yel kayadan ne alır alışa tozunu alır misali inandığı hizmet derdiyle dertlenip asaletinden aldığı güçle yürüyüşüne devam etti. 2019 seçim sonuçlarını bir yıl önceden ilan edince etkili yetkili mihraklar güç zehirlenmesiyle Yanmazı zehirlerken zehri kendilerine enjekte ettiler. Yel kayadan Tozunu aldı Yanmaz yükselen ikinci sırada yer aldı.

Milletin vekili değil milletin hizmetçisi.

Ümit Yılmaz

MHP Düzce Milletvekili.

Oy namus oy kutsal dedi Düzcelinin verdiği oya sahip çıkarak vekillik koltuğuna zorlaya zorlaya çalışa çalışa çarpışa çarpışa oturdu. 1999 yılından sonra başbuğun davasının bayrağını Düzce burçlarına dikmeyi başardı. Mesele Düzce ise gerisi teferruattır diyerek seçilmiş halkın vekili olarak değil seçilen halkı hizmetçisi gibi Düzce meselelerine el attı. Fındıktan Gölyaka gişelerine, Beyköy otoban girişinden organize sanayi bölgesindeki yatırımlara, Akçakoca çevre yolundan Düzce Devlet Hastanesindeki sıkıntılara kadar nerde ne mesele varsa üstüne gitmeye başladı. Seçilip sefa sürmekten ziyade dertlerle cefa çekmeye talip oldu. Vekil seçilip yaşam sarhoşluğuna düşenlere nispet oy veren iradenin ayağına gidip tevazu gösterdikçe halkı gönlünde istisna yerini aldı. İnanınca oluyor dercesine ekibiyle birlikte 2019 yerel seçimlerinde herkesin başkanı olacak isimleri Düzce siyasetine katmak için kulislere başladı. Düzce nin Ümidini yükselen üçüncü sıraya  değerlendirdik.

DÜŞENLER.

Ne İsa'ya ne Musa'ya yaranamadı.

Ahmet Dertli.

Düzce Ticaret Odası Meclis Başkanı,

Adam sözünde at yularından tutulur sözünü ikili ilişkilerde hatırlatma konusunda istikrarlı. Herşeye olur tamam deyip hiçbir şeyden sonuç vermeyen bir sivil toplum önderi.!? Hayaller kurardık biz yıllar önce misali Düzce Ticaret Odası Başkanlığı hayali hayalde kaldı. Bakan Özlünün müdahalesine akrabası Hikmet Keskinin desteğini alamayınca haddini bil otur aşağıya denilir misali Meclis başkanlığını kabul etmek zorunda kaldı. Organize sanayi bölgesindeki geçmişindeki izden dolayı bugün organize sanayi bölgesi yönetimine yeniden girebilmek için çalmadığı kapı başvurmadığı duvar bırakmadı. Gel gelelim kellem kellem kefillum bakışını aşamıyor. Meclis başkanlığında ne etkisi var nede katkısı. Gel gelelim haddini bildirmelerine rağmen ikinci dersini almak için Dertlendi Ahmet Dertli. Hedef ulaşmak için herşeyi mübah gören Dertliyi dertleriyle başbaşa bırakamadık düşenler ikinci sıraya koyduk.

Yörük malıyla kurban böyle kesilir.

Ertan Taşlı

Düzce Esnaf Kefalet Kop Başkanı.

Milletvekili Fahri Çakırın ticaret odasındaki en etkili muhalifi. Çakıra idari ve hukuki olarak hakkında işlem başlatacak kadar duruş sergileyen kişilik.Bana herşey seni hatırlatıyor misali Esnaf Ertan Taşlıyı hatırlamadan tanımdan bilmeden anmadan kefalet kooperatifinin kapısından girmesi mümkün değil. Bir zamanlar Bakandan aldığı destekle ismini yazdırdığı organize sanayi yönetim kuruluna, yine bakanın mevzuat değişikliği yazısıyla giremedi. Giremediği organize sanayi yönetimine teselli olarak tepeden inme esnaf teşkilatını üst seviyesinde kendine yer bulup aylık beş vali maaşına eşdeğer maaşı cukkaya indirmeyi başardı. Her koltuğa aday. Nöbetçi aday adayı. Maddi ve manevi imkanı olan her makam mevki için nöbette bekleyen aday. Yörük ahalisinin malı ile kurban kesip yörük ahalisini kendine mecbur edecek her türlü strateji kurup seçim sonuçlarını karar mekanizmasıyla kahve içerek sonuçlandıracak kadar yetenekli. Bu kadar meziyet düşenlerde yer alırdı bizde öyle yaptık.

Her imamdan yönetici olmuyor.

Necmettin Çalışkan

İl özel idaresi Gen Sek. Yard.

Kurra hafızı tevcit kıyam kıraat hitap sanatında alanında yetişmiş hoca. Birçok görevlerde bulunup il özel idaresi genel sekreter makamına gelmiş. En büyük icraatı icraat yapmamak en büyük özelliği mevzuat ve yönetmelikte zor olanı bulmak uygulamak.  Nizami şartlarda 13  milyon olması gereken 4 milyon liraya verdiği ihaleyi 13 milyona kadar çıkartarak devlete vakit ve nakit kaybettirmekten özel idareyi Sayıştaylara getiren iradeci. Cami ve hatip için biçilmiş kaftan olsa da genel sekreterlik makamında ne cami var ne hutbe. Gerek bürokrasi gerekse siyasetin lafını sözünü dinlerken çözüm odaklı değil sorun odaklı yaklaşımı ile yetersiz doktorun candan yetersiz imamın imandan eder misali vatandaşı da devlet ricalinide uyumdan çıkaran tavırları ile yeter artık dedirtmeye başladı. İl Genel Meclisine bilgi vermemek için izne ayrılan kendi doğdu ve yorumlarından başkasını yok sayan haliyle düşünlerin ilk müdavimi oldu.

Son Güncelleme: 13.08.2018 11:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.