“PARTİ İÇİ SIKINTILARI GENEL MERKEZE TAŞIYIP KÖRÜKLEMEMELİYDİ”

Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal, ilgi ile izlenen ‘Yorumlu-yorum’ programında, MHP Akçakoca İlçe Teşkilat Başkanı Mustafa Özensel’in istifası sonrasında yaşanan gelişmeleri mercek altına aldı. Mustafa Özensel’in istifasının ardından Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz’ın önünün açıldığını kaydeden Ünsal, “Rekabetin ve siyasetin ihanetle sonuçlanıp, istifa ve fesih kararının geldiği ilçeden sonra, bugün Okan Yanmaz’ın üzerine çok görev düşüyor” dedi.

“PARTİ İÇİ SIKINTILARI GENEL MERKEZE TAŞIYIP KÖRÜKLEMEMELİYDİ”

Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal, ilgi ile izlenen ‘Yorumlu-yorum’ programında, MHP Akçakoca İlçe Teşkilat Başkanı Mustafa Özensel’in istifası sonrasında yaşanan gelişmeleri mercek altına aldı. Mustafa Özensel’in istifasının ardından Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz’ın önünün açıldığını kaydeden Ünsal, “Rekabetin ve siyasetin ihanetle sonuçlanıp, istifa ve fesih kararının geldiği ilçeden sonra, bugün Okan Yanmaz’ın üzerine çok görev düşüyor” dedi.

24 Haziran 2021 Perşembe 15:13
“PARTİ İÇİ SIKINTILARI GENEL MERKEZE TAŞIYIP KÖRÜKLEMEMELİYDİ”

Akçakoca MHP İlçe Başkanı Mustafa Özensel’in istifasının ardından, apar topar toplanan MHP İlçe Teşkilatı, partinin il teşkilatı ve Genel Merkeze danışmadan Asuman Eren’i İlçe Başkanlığı görevine, Eren Aşık’ı ise Başkan Yardımcılığı görevine getirmişti. Yaşanan bu gelişmeye kayıtsız kalmayan MHP Genel Merkezi, aldığı kararla İlçe Teşkilatı ile ilgili fesih kararı almıştı. Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal, kendisinin hazırlayıp sunduğu ‘Yorumlu-yorum’ programında Özensel’in istifası ve sonrasında yaşanan gelişmeleri masaya yatırdı.

“Yapılan Saldırıyı basın camiası adına kınıyorum”

Programa İYİ Parti Grup Başkan Vekili Lütfü Türkkan’ın kaçak çiftliğinin yıkılmasını takip eden İhlas Haber Ajansı Muhabiri Mustafa Uslu’ya yapılan saldırıyla başlayan Ünsal, sapılan saldırının asla kabul edilemez olduğunu belirterek, “Bizi izleyen vatandaşlarımız dinleyen insanlar biliyorlar ki, ‘yorumlu- yorum’ programında gerçek bir durum değerlendirmesi yapıyoruz.  Ancak gazetecilerin işi biraz zordur.  Geçtiğimiz günlerde İzmit Dilovası’nda İYİ Parti Grup Başkan Vekili Lütfü Türkkan’ın yıkılan çiftliğinde 50 dönüm arazisi olup 28 dönümü tapulu olup, geri kalan kısmının ise orman arazisine kurulan çiftliğinde yıkım işlemini çekmek isteyen bir gazeteci arkadaşımız İhlas Haber Ajansı muhabiri arkadaşımız çok ciddi bir şekilde darp edildi. Güzel bir şekilde görevini yapmaya çalışırken Lütfü Türkkan’ın yeğeni ve yanındaki üç kişi tarafından darp edildi, burnu kırıldı.  Bunu basın camiası adına kınıyorum” diye konuştu.

“İYİ Parti iktidar olursa Allah gazetecilere güç versin”

“Yüzde 10’la iktidara doğru giden İYİ Parti’nin böyle bir yaklaşım içinde bulunmasından dolayı da endişe ve tereddüt içinde kaldık” diyen Ünsal, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Yüzde 10 değil de yüzde 50-51 ile hasbel kader iktidar olurlarsa, devlete sahip olurlarsa, Allah bu gazetecilere, bu millete ve bu siyasete kolaylık versin. Kimin nerede dayağı yiyeceği belli olmayacak bir hava var. Özellikle de bunu belirtmek istedim.  Türkiye Gazeteciler Cemiyeti bu darp olayını kınadı ve Lütfü Türkan’ın yeğeni olan bir kişi de, bu olaydan dolayı tutuklandı. Allah kolaylık versin. İktidar olmak güç olmak, iktidara talip olmak kolay bir iş değil.”

“Ümit Yılmaz devletine ve milletine hizmetle mükelleftir”

Yanmaz ve Ümit Yılmaz arasında başlayan kavganın Mustafa Özensel’in MHP İlçe Başkanlığı görevinden istifa etmesini sağladığına dikkat çeken Ünsal,  “Şimdi genelden yerele dönelim.  Biliyorsunuz pazartesi günü Akçakoca Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Mustafa Özensel istifa etti. İstifa ettikten sonra da zehir zemberek bir açıklamam yaparak ‘siyaset çamura battı, daha burada siyaset yapamam’ gibi bir şeyler dedi.  Bizde bunu medyamızda dile getirdik.  Akşamında orada Asuman Eren ve Eren Aşık, birisi ilçe parti başkanlığına atandı, diğeri ise yardımcısı olarak atandı. Bu atama il teşkilatı ve Genel Merkeze danışmadan toplanarak, kendi aralarında seçtiler. Hatta burada bir tane üyeyi de, ilk yönetim kurulu toplanasında ‘toplantıya gelmedin’ diye istifa ettirdiler.  Dün de öğle saatlerinde buyurduğunuz gibi genel merkez tarafından bu teşkilatın fesih edildiği yönünde bir karar alındı.  Biliyorsunuz buraya, 2019 yılında Temmuz ayında bir sel felaketi sonucunda, MHP Milletvekili ‘Düzce’nin Ümidi’ olarak bildiğimiz Ümit Yılmaz’ın dönemin Valisi Zülkif Dağlı’yı Çevre Bakanı Murat Kurum’a şikayet etmesiyle başlayan bir süreçten bahsediyoruz. Bu olaylar orada başladı aslında. Şikayet ettikten sonra da, Belediye Başkan’ı Okan Yanmaz, ‘Sayın Bakanım durum öyle değil, valimiz burada gece gündüz 24 saat mücadele verdi. Bir yanlış anlaşılma var’ diyen Yanmaz ile Ümit Yılmaz arasında başlayan kavga, bugün istifaları ve fesih kararını getirdi.  Bu süreç içinde Ümit Yılmaz teşkilat noktasında Mustafa Özensel’den aldığı bilgi ve belgeleri genel merkeze taşıyıp, hatta ilde de farklı itilaflara neden oldu.  Milletvekili vatana, millete ve devletine hizmetle mükellef, halktan aldığı irade ile halka hizmet etmek için, halkı barıştırmak için ve hizmet etmek için orada.  Ama bir belediye başkanıyla bir ilçe başkanının arasına girip ortaya çıkan, yıllardan beri mücadele veren insanlar darmadağın olmuş bir vaziyette.  Bundan sonra ki süreçte İl Başkanı İlhami Caboğlu’na çok büyük bir görev ve misyon düşüyor. Bu görevin altında ki en büyük espride Ümit Yılmaz ile Belediye Başkanı Okan Yanmaz arasında gerçekten bir sulhun yakalanması sağlamak ve Akçakoca’ya hizmet adına yapılması gerekenlerin yapılmasını sağlamak.  Okan Yanmaz ve Ümit Yılmazın iyiyiz hoşuz adına bazı fotoğrafları var, ama boş tabii bunu biliyoruz devamı gelmedi” şeklinde konuştu.

“İGM Üyesi Ergin Özensel’de istifa edebilir”

Mustafa Özensel’in istifasının ardından babası MHP İl Genel Meclis Üyesi Ergin Özensel’in de istifa edeceği yönünde duyumların olduğunu vurgulayan Ünsal, şunları söyledi:

“Bu arada MHP ilçe başkanın babası MHP’den Engin Özensel İl Genel Meclisi üyesi. Eski Milli Eğitim Müdürü. Birçok hizmette bulunan bir isim kendisi. Onun da partisinden ve görevinden istifa edeceği duyumları geliyor. Eğer bu istifanın kendisine ve Akçakoca’ya faydası olacağına inanıyorsa zaten gerekeni yapar. Burada en enteresan olay şu, öyle bir pozisyon vardı ki Belediye Başkanı Okan Yanmaz ve eşi Nursen Yanmaz Belediyede ki, bütün etrafındaki insanlar yanına birer tane parti teşkilatının içindekiler tarafından birer ajan gibi, bilgi taşıyan adam gibi insanlar konuşlandırarak Belediyede ne olup ne bittiğini, ne eksik var, bugün ne yanlış yapılmış yada doğru yapılmış da yanlış aksettirilmişse dahi bunları bir bir takip ettirip bunu da farklı medya kuruluşlarındaki insanlara dolaylı yollardan servis ettirip, Okan Yanmaz ile bir husumete girmişlerdi.   Artık bu kangren olmuştu, olması gereken buydu. Bugün bir Belediye Başkanı kimin yanında hangi bilgiyi nereye taşıyacağı duygusuyla nereye kadar hizmet edecek. Özellikle ilçe Başkanlığına seçilip 24 saat kalmayan Aysun Eren bu konuda çok mahir ve ehildi. Birçok konuda Belediye Başkanının yanında etrafında insanlardan bilgi almak, bunların üzerinden siyaset yapmak ve Aysun Eren İlçe Başkanlığına kendi yönetimi tarafından fes edilen yönetimi tarafından getirildiğinde eski CHP’li Belediye Başkanı Fikret Albayrak bir açıklama yaptı çok başarılıdır, çok başarılı olacağına inanıyorum dedi. Yani buradaki tüm giriş gelişme ve sonuca baktığımız zaman bütün gelişmeler, bütün nehirler, sular CHP’ye doğru akıyor. CHP, Okan Yanmaz, ya da MHP’li belediye hata yapsın, eksik yapsın fazla bir şey yapmadan kendi partisinin ilçe teşkilatının muhalefetinden dolayı CHP’nin değirmenine su taşınıyordu. Bugün gelinen nokta nasıl olur? Bundan sonra parti yönetimi adına, parti adına söz söylemediğiniz zaman, kendi şahsi adınıza söylediğiniz sözlerin kendine göre bir ağırlığı var. Partinin adına, parti yönetimi adına, ilçe teşkilatı adına söylenen sözlerin bir ağırlığı var. Bu ağırlıklar tabii kendine göre hafifleyecek parti olmadığından dolayı. Mustafa Özensel’de gider balık tutar, ava gider keyfini yapar.”

“Teşkilat ve belediye arasında çift taraflı casuslar vardı”

MHP Teşkilatı ve Belediye arasında çift taraflı casusların olduğunu, bu nedenle de belediyenin iş yapamaz hale geldiğini anlatan Ünsal, “Burada bir şey daha var; MHP İlçe Başkanı Mustafa Özensel Milliyetçi Hareket Partisi Cumhur İttifakı Belediye Başkanı Okan Yanmaz’dan, Cüneyt Yemenici döneminde ya da diğer partiler döneminde alamadı kolaylığı ve imtiyazı aldı mı alamadı mı?  Ben iyi biliyorum aldı.  Peki neydi bu kavganın özü? Bu kavganın özü, bir güç kavgası gibi bir şeydi. Belediyede iş yapamaz hale gelmişti, her gün başka işler, her gün başka bir mesele ve herkes birbirinin yanına casus koymuştu.  Partinin içinden belediyeye belediyeden partinin içine, çift taraflı casuslar oldu orada” açıklamalarında bulundu.

“Yanmaz’ın mazeret üretme dönemi bitti, şimdi hizmet zamanı”

Yaşanan istifanın ardından Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz’ın önünün açıldığını ifade eden Ünsal, son olarak şunları söyledi:

“Bu süreçten sonra benim öngörüm, parti işleyişinin MHP teşkilatının parti tüzüğüne baktığınız zaman ve Sayın Bahçeli’nin duruşuna baktığınız zaman böyle çift taraflı casuslar, partiye içeriden kurt gibi yemekte olan isimler tek tek disipline ihraç edilir. Ben onu ön görüyorum. Tabii ben bunu nasıl ne yaparlar bilemem. Yalnız genelde belediye başkanlarıyla ilçe teşkilatları arasında ki rekabet her yerde yaşanır, ama bu rekabet değildir. Tabiri caizse, rekabet olması gereken yerde karşılıklı ihanetlere dahi gitmişti ve herkes herkesin açığını arıyordu. Muhalefete rahmet okutturacak şekilde bir kıskaç altındaydı. Belediye Başkanı Okan Yanmaz ve belediyeyi beraber yönettiği Nursel yanmaz Hanımefendi. Evet beraber yönetiyorlar belediyeyi ve mücadeleyi de beraber verdiler. Nursel Hanım’ında belediyede bir Okan Yanmaz kadar söz hakkı vardır. Yanlış mı doğrumu? Kadın elinin değdiği şey de çok eksik olmaz, güzel şeyler olur, ama burada ne kadar güzel şeyler oluyor bunu zamanla göreceğiz. Rekabetin ve siyasetin ihanetle sonuçlanıp istifa fesih kararının geldiği ilçeden sonra, bugün Okan Yanmaz’ın üzerine çok görev düşüyor. Artık mazeret kalmadı. ‘Beni çalıştırmıyorlar, dedikodu yapıyorlar’ gibi şeyleri deme lüksü kalmadı. Bundan sonra önü açıldı. Bundan sonra mazeret değil, iş üretme ve hizmet üretme zamanı.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.