DOĞANIN HEDİYESİ

Düzce turizm açısından son derece zengin yerlere sahip olmasına rağmen beklediği yerli ve yabancı turistleri bir türlü çekemiyor.

DOĞANIN HEDİYESİ

Düzce turizm açısından son derece zengin yerlere sahip olmasına rağmen beklediği yerli ve yabancı turistleri bir türlü çekemiyor.

14 Mayıs 2018 Pazartesi 16:58
DOĞANIN HEDİYESİ


Yığılca’da özellikle doğal güzellikleri açısından turizme son derece elverişli bir yer. Keşfedilen değerlerinin yanı sıra keşfedilmeyi bekleyen zenginlikler Düzceliler için alternatif nefes alma yerleri olarak dikkat çekiyor. Saklı Kent Yığılca’da doğa tarafından saklanan zenginlikler gün ışığına çıkarılarak insanların hizmetine sunulmayı bekliyor.

Hasanlar barajının hemen yanı başında Dutlar, Gerenözü, Geriş ve Aydın köylerini içine alan bölgedeki şelaleleri, mağaraları balta girmemiş ormanların yeşil örtüsü ile birleşiyor. Keşfedilmeyi bekleyen doğal güzellikler için tek yapılması gereken ise Aydın Köyünden Hasanlar Barajının karşı tarafına köprü.

EN BÜYÜK ENGEL ULAŞIM

Düzce’nin en ücra köşelerinden biri olan Yığılca’nın beklenen gelişmeyi gösterememesinin önündeki en büyük engel, Düzce- Yığılca yolu olarak yıllardır karşımıza çıkıyor. Konu ile ilgili olarak başlatılan yol çalışmalarının aradan geçen süre zarfından bir türlü bitirilememesi, sürekli olarak da bürokratik engellere takılması Saklı Kent Yığılca’da görülmeye değer doğal güzelliklerin yok olmaya doğru itilmesine sebep oluyor.

Dutlar, Gerenözü, Geriş ve Aydın köylerini içine alan bölgede var olan doğal güzelliklerin insanların ziyaretine açılmasının önünde de tek engel Hasanlar Barajından karşıya geçilebilecek bir köprünün olmaması olarak dikkat çekiyor.

DOĞANIN HEDİYESİ

Saklı Kent Yığılca’da keşfedilmeyi bekleyen doğa harikası şelaleler ziyarete açılmayı bekliyor. Doğa tarafından insanoğluna armağan edilen şelaleler insanın ruhunu dinlendiren bir ortam sunuyor. Kısa mesafelerde var olan doğal şelalelerin yüksekliğini, suyun akış yoğunluğunu balta girmemiş ormanlar olarak tabir edilebilecek orman örtüsü adeta tamamlayıcı bir rol üstleniyor. Yemyeşil orman örtüsünün içirişinde saklanan şelalelerin hemen yanı başında ise Hasanlar Barajı yer alıyor. Turizm açısından yerli ve yabancı turistleri çekebilecek bir potansiyele sahip olan bölge aynı zamanda Düzceliler için de nefes alma özelliği taşıyor.

Doğal güzelliklerin unutulmaya yüz tutmasının önü kesilerek hak ettiği önemi kazanması adına siyasi ve bürokratların taşın altına ellerini sokmaları gerekiyor. İnsanoğluna hediye edilmiş doğal güzelliklerin hak ettiği öneme kavuşması gerekiyor.

TEK ŞART KÖPRÜ

Doğa tarafından saklanan harika güzelliklerin ortaya çıkarılmasının tek şartı ise Aydın Köyünün karşısına, Hasanlar Barajı üzerine araç ve yayaların kullanabileceği bir köprünün yapılması. Köprüsünün yapılması ile bölge piknik alanları, oturma alanları, yürüyüş parkurları ile süslenmesi sonucunda insanların doğa ile baş başa kalabileceği harika bir ortam ortaya çıkarılmış olacak. Konu ile ilgili olarak Düzce Valisi, Düzce Milletvekilleri, Ak Parti Düzce İl Başkanı, Yığılca Kaymakamının bilgilerinin olması ve yapılmak istenen köprüye sıcak bakmaları ise ilçe halkını umutlandırıyor. DEFİNECİLER TARAFINDAN YOK EDİLİYOR Bölgede aynı zamanda Bizans dönemine ait olduğu düşünülen kalıntıların olması alana ayrı bir önem kazandırıyor. Mağaraların şekli, genişliği, kalıntıları bölgede bir yerleşim yerinin olduğunun en büyük göstergesi olarak görünüyor. Konu ile İlgili olarak Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünün bilgisinin olması, Konuralp Müzesi Müdürlüğü tarafından yapılan araştırmaların yeteri kadar önemsenmeden yapılması ise bölgenin yok olmasına sebep oluyor. Koruma altına alınmayan alanlarda kayaların üzerine kazınmış yazılarında olması dikkat çekiyor. Tarihin yok olmasının en önemli sebeplerinden bir tanesi de definecilerin bilinçsiz bir şekilde kazı yapmaları olarak görünüyor. Koruma altına alınmayı bekleyen alanda, gerekli mercilerin geniş kapsamlı inceleme yapması bekleniyor.

Son Güncelleme: 14.05.2018 17:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.