DÜZCE’DE NE ADRES BELLİ NE DE İCRAAT!

Düzce’de bir kez bile yaptığı kongreye basını davet etmeyen, adresi dahi bilinmeyen Düzce Gazeteciler Cemiyeti, emekli bir öğretmen olan Erol Tayhan’ın şahsı inisiyatifiyle yönetilmeye devam ededursun komşu il Sakarya’da Zeki Aydıntepe güven tazelediği Gazeteciler Birliği olağan genel kurulu geniş katılımla bir otelde gerçekleştirildi.

DÜZCE’DE NE ADRES BELLİ NE DE İCRAAT!

Düzce’de bir kez bile yaptığı kongreye basını davet etmeyen, adresi dahi bilinmeyen Düzce Gazeteciler Cemiyeti, emekli bir öğretmen olan Erol Tayhan’ın şahsı inisiyatifiyle yönetilmeye devam ededursun komşu il Sakarya’da Zeki Aydıntepe güven tazelediği Gazeteciler Birliği olağan genel kurulu geniş katılımla bir otelde gerçekleştirildi.

15 Temmuz 2021 Perşembe 13:30
DÜZCE’DE NE ADRES BELLİ NE DE İCRAAT!

Sadece ‘Çalışan Gazeteciler Günü’ dolayısıyla düzenlenen organizasyonlarda eline mikrofon alması ile tanınan, asıl mesleği gazetecilik dahi olmayan, devlet büyükleri geldiğinde takibi sakıncalı görülüp akredite edilmeyen, geçmişinde FETÖ’den kapatılan Zaman Gazetesi muhabirliği de olan, Düzce Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Tayhan, kamuoyundan habersiz, masa başında yönetim kurulu oluştururken, çevre illerdeki cemiyetler düzenledikleri kongrelerle alkışı hak ediyor.

Kamuoyundan habersiz kongre yapıyor

Emekli Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni olan ve yıllardır koltuğu bırakmayan Erol Tayhan’ın 3 yılda bir yapması gereken Düzce Gazeteciler Cemiyeti Kongresi bugüne kadar basına hiç yansımadı. Kongre tarihlerini kimsenin bilmemesi nedeniyle yönetime talibin de çıkmadığı cemiyet, Düzce’de adeta tek kişinin istekleri ile yönetilirken, Türkiye’nin en büyük basın meslek örgütü olan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu bünyesindeki Sakarya Gazeteciler Birliği (SGB)’nin bir otelde düzenlenen 3. olağan kongresi üyelerin geniş katılımı ile gerçekleşti.

Sorunları çözmek için kılını kıpırdatmıyor

Basının sıkıntı ve taleplerine çözüm bulmak için kurulan basın örgütleri, üyelerini meslekleri içinde maddi ve manevi yönleriyle geliştirmek, ilerletmek, korumak ve yüceltmekle yükümlü iken Düzce Gazeteciler Cemiyeti’nin Düzce basınına ne fayda sağladığı bilinmiyor. Bayramdan bayrama gazete çıkarmayı görev edinen Erol Tayhan, konu basın emekçilerinin sorunları olduğunda sadece protokolün karşısında mikrofonu eline alarak açıklama yapıyor, özde ise hiçbir şey değişmiyor.

Bizde kişisel menfaat, onlarda basın için emek var

Düzce Gazeteciler Cemiyeti kişisel bir şekilde yönetilirken, komşuda ‘Meslek örgütü dediğin böyle olur’ dedirten Sakarya Gazeteciler Birliği yaptıkları icraatlarla göz dolduruyor.

Sakarya Gazeteciler Birliği’nin sadece 3 yılda yaptıkları

Sakarya Gazeteciler Birliği’nin 3. Olağan Kongresi’nde 3 yıllık görev süreleri içinde yapılan çalışmaları anlatırken Başkanvekili Müjdat Çetin, mesleki sorunların giderilmesi ve özellikle internet sitelerinin de bir basın kuruluşu olmasını sağlayacak yasa için düzenlenen çalıştaylara Sakarya’dan SGB olarak katılarak görüş önerilerini sunduklarını belirtti.

TOKİ ile işbirliği: Basın çalışanları için 159 konutluk proje

Bunun yanında tasarruf genelgesi ile gazete aboneliği ve basın kuruluşlarına ilan- reklam verilmesi kısıtlamasının önüne geçilmesi için Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü’nce gerekli çalışmayı yaparak bunu kısmen çözdüklerini ifade eden Çetin, “Mesleğimize yönelik sorunların çözümü konusunda girişimlerimizi sürdürürken, meslektaşlarımızın da sosyal faaliyetlerine önem gösteriyoruz. Meslektaşlarımızın uygun şartlarla konut sahibi olmalarını sağlama adına TOKİ ile yaptığımız işbirliği ile başlayan 159 konutluk projemizde tüm hızıyla sürüyor.” dedi.

Hedefte “Basın merkezi” var

SGB Başkanı Zeki Aydıntepe de birçok ilde olduğu gibi Sakarya’da ilk kez yaptıkları girişim ile konut işini ele aldıklarını ve TOKİ işbirliği ile yapımına başlanan 159 konutun gelecek yıl bu aylarda tamamlanacağını ifade ederek, “Konut sahibi olunması konusunda bize destek olan herkese sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz. İnşallah hep birlikte anahtarlarını da sizlere teslim edeceğiz. Bunun yanı sıra yine bir Basın Merkezi yapma girişimimiz sürüyor. Sosyal aktiviteleriyle örnek olacak projemize karşı da nasıl ki konut işinde engeller çıkarıldıysa yine böyle bir engel var ama bunu da el birliği aşarak projemizi destek verenlerle hep birlikte inşallah gerçekleştireceğiz. Hepinize teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Kimsenin yapamadığını yapan birlik

Üyelerden söz alan Raif Ugan da, konut işinin gerçekten zor olduğunu belirterek, “Kimsenin yapamadığını yapan birliğimizin yönetimini ve başkanı Zeki Aydıntepe’yi gerçekten kutluyorum. Bizim basın camiamıza sahip çıkıldığını, sorunlarımızın takip edildiğini gördük” diye konuştu.

Mevcut Başkan Zeki Aydıntepe güven tazeledi

Tek liste ile yapılan seçimlerde güven tazeleyen Zeki Aydıntepe başkanlığındaki yönetim kurulu şu isimlerden oluştu. N. Müjdat Çetin, Salih Yalçıntaş, Ekrem Ürdüç, Ahmet Kaya, İbrahim Çorbacı, Yücel Velioğlu, Betül Balcı ve Engin Arapoğlu’ndan oluştu. Denetim Kurulu’na Metin Işıker, Erhan Tandoğan ve Akın Erden getirildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86

banner84