BAŞKAN ÖZLÜ KENT KONSEYİ GENEL KURULUNDA KONUŞTU

Düzce Belediyesi Kent Konseyi Genel Kurul’u bugün geniş katılım ile yapıldı. Tek liste ile gidilen Genel Kurula katılan Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü ‘nün konuşmaları, Kent Konseyi Üyeleri tarafından yoğun alkış aldı. Genel Kurul’da konuşan Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Düzce’nin kronikleşmiş tüm sorunlarını çözmeye kararlı olduklarını söyledi. Konuşmaların ardından geçilen kongrede mevcut Başkan Uzman Arabulucu Avukat Ali Dilber ve ekibi güven tazeledi.

BAŞKAN ÖZLÜ KENT KONSEYİ GENEL KURULUNDA KONUŞTU

Düzce Belediyesi Kent Konseyi Genel Kurul’u bugün geniş katılım ile yapıldı. Tek liste ile gidilen Genel Kurula katılan Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü ‘nün konuşmaları, Kent Konseyi Üyeleri tarafından yoğun alkış aldı. Genel Kurul’da konuşan Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Düzce’nin kronikleşmiş tüm sorunlarını çözmeye kararlı olduklarını söyledi. Konuşmaların ardından geçilen kongrede mevcut Başkan Uzman Arabulucu Avukat Ali Dilber ve ekibi güven tazeledi.

03 Eylül 2021 Cuma 12:23
BAŞKAN ÖZLÜ KENT KONSEYİ GENEL KURULUNDA KONUŞTU

Düzce Kent Konseyi’nde bugün kongre heyecanı yaşandı. Düzce Kent Konseyinin tüm kademelerinin hazır bulunduğu Genel Kurula, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Belediye Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Cengiz Tuncer, Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin ve İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz katıldı.

“Kampanya kapsamında aşı olan gençlerimize, çekiliş ile hediyeler vereceğiz”

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından başlayan Genel Kurul’da bir konuşma yapan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında İl sağlık Müdürlüğü ile birlikte başlattıkları “Aşı Olun” Kampanyasının detayları ile ilgili bilgi verdi. Salgına karşı en güçlü silahın aşı olduğunun altını çizen Başkan Özlü, “Biliyorsunuz bir salgın döneminden geçiyoruz. Geçmişteki verem gibi, kolera salgını gibi, nasıl bunların çaresi aşısı ise,  bu salgının çaresi de aşı. Lütfen etrafımızda kim varsa aşı yaptırmayan, lütfen bir an önce aşılansın. Şimdi Düzce Belediyesi olarak, İl Sağlık Müdürümüz Yasin Yılmaz ile bir kampanya başlatıyoruz; ‘Aşı olun kampanyası. Özellikle gençlere yönelik bu kampanya, çekiliş yapacağız. Bu aşılama kampanyasına katılan 10 gencimize çekiliş ile bisiklet vereceğiz, 10 gencimize tablet bilgisayar, 100 gencimize de powerbank vereceğiz” dedi.

“Biz her zaman gençlere destek olacağız”

Düzce Belediyesinden gençlere yönelik bütçe ayrılması için Düzce İl Gençlik ve Spor İl Müdürü İsa Yazıcı ile protokol imzaladıkları belirten Özlü,  “Düzce İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile iyi çalışıyoruz. 7 bin 600 öğrencimiz yaz kamplarına devam ediyor. Biz gençlere her zaman destek olacağız. Belediyemizin bir bütçesini gençlerimize ayıracağız. Dolayısıyla bu konuda ilk protokolü, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz İsa Yazıcı bey ile imzaladık. Bu spor akademisi, spor okulları projemiz sadece yaz dönemine has olmayacak, devam edecek” diye konuştu.

“Düzce’nin kronikleşmiş ne kadar sorunu varsa çözeceğiz”

Düzce’nin kronikleşmiş sorunlarını çözmeye kararlı olduklarını dile getiren Özlü, “Bakın Düzce’nin kronikleşmiş ne kadar sorunu varsa çözüyoruz ve çözeceğiz. Bu toplantıya biraz geç kalma sebebim, Eftenia Otelin yatırımcısı ile bir toplantımız vardı. Oteli sökmeye başladılar. Güzel bir proje yapmışlar. İnşallah, 12. Aya kadar inşaatı bitecek ve Düzce çok güzel bir sağlık tesisine kavuşacak. Bakın Mutfak Sanatları Merkezi bitti arkadaşlar. Çok konuşuldu, herkes konuştu. Bir eski binaya bakın, bir de yeni binaya bir bakın, arada dağlar kadar fark var. Merkezimiz tamamlandı, inşallah Eylül’ün 15’inde müşteri kabul etmeye başlayacağız” şeklinde konuştu.

Tuncer: “Cumhurbaşkanımız Çöp Tesisi ile ilgili Düzce’yi örnek gösteriyor”

Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ’nün konuşmasının ardından söz alan Belediye Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Cengiz Tuncer ise, Hecinler bölgesine kurulan Düzce Belediyesi Katı Atık, Ayrıştırma, İşleme ve Enerji Üretim Fabrikasının Türkiye’de bir benzerinin olmadığını dile getirerek, “Belediye Başkanımız çok mütevazılık ile anlattı. Ama bir konuya dikkat çekmek istiyorum. Biliyorsunuz Hecinler bölgesinde bir çöp depolama alanı vardı. O alana çöp dökülüyor ve üstü toprak ile kapatılıyordu. Bu nedenle de bölgeden çok yoğun şikâyetler geliyordu. Ama Sayın Bakanımız, ‘Bu tesisi burada kesinlikle istemiyorum’ dedi. Sayın Bakanımız, şu anda oraya kurmuş olduğumuz çöpten gazın üretildiği, gübrenin üretildiği bir sistem kurmak istediğini firmaya bildirdi. Firma ise, ‘bu şehrin nüfusu buna yetmez. Biz 1 Milyonun üzerindeki büyük şehirlere bunu yaparız’ dedi. Sayın Bakanımız da çok ciddi bir şekilde dirayet gösterdi ve bu tesisi buraya kazandırdı. Bu çok ciddi bir proje. Şu anda bu tesisin Türkiye’de bırakın bizim nüfusumuzu, büyük şehirlerde örneği yok. Kendisi bahsetmedi, ama bugün Reis-i Cumhur’a gidenlere, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ‘Gidin Düzce’deki tesisi inceleyin’ diye onlara bizi örnek gösteriyor” açıklamalarında bulundu.

Konuşmaların ardından tek liste ile gidilen Düzce Kent Konseyi Başkanlığı’na Uzman Arabulucu Avukat Ali Dilber yeniden başkan seçilerek, güven tazeledi.

Dilber’in Yönetim Kurulu Listesinde şu isimler yer aldı: İmran Aktepe Öz, Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürü İsa Yazıcı, Metin Çolak, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nurhan Kartal, Ulviye Dikmen, İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, Kadın Meclisi Başkanı Hanife Gür, Gençlik Meclisi Başkanı Furkan Dertli.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86

banner84