Zehirli Ayakkabılara Dikkat!

Son dönemde dünyanın farklı yerlerinde ele geçirilen zehirli ayakkabıların en çok ithal edildiği ülkelerden biri Türkiye. Peki ayakkabı alırken zehirlenmekten nasıl kurtulabiliriz. İşin ehline sorduk, zehirli ayakkabıları nasıl anlayacağımızı anlattı.

Zehirli Ayakkabılara Dikkat!

Son dönemde dünyanın farklı yerlerinde ele geçirilen zehirli ayakkabıların en çok ithal edildiği ülkelerden biri Türkiye. Peki ayakkabı alırken zehirlenmekten nasıl kurtulabiliriz. İşin ehline sorduk, zehirli ayakkabıları nasıl anlayacağımızı anlattı.

30 Temmuz 2018 Pazartesi 19:00
Zehirli Ayakkabılara Dikkat!

En son İtalya’da ele geçirilen ve fabrika atıklarından üretildiği saptanan ayakkabılar insan sağlığını tehlikeye atıyor. Ucuz ayakkabı sevdasıyla insanlar kendilerini hatta çocuklarını tehlikeye atıyor. Peki ayakkabı alırken bu hataya düşmemek için ne yapmamız gerekiyor. Düzce esnaflarından Ferdi Öz bizim için bu soruları cevapladı.

Ucuza Kalite Olmaz

Alıcının ayakkabı alırken önceliğinin ücret olduğunu söyleyen Ferdi Öz bu şekilde kaliteli ayakkabı alamayacaklarını belirtiyor. Öz: “Müşteriler genelde fiyata bakıyor. Ucuza kaliteli ayakkabı alabileceğini zannediyorlar. İyi ayakkabılar 100₺ ve üzeri fiyatlara satılıyor. Bizim insanımız bu parayı vermeden iyi ayakkabı alabileceğini zannediyor. Fakat ucuza üretilen ayakkabılar atık plastik, poşet ve pet şişelerle üretiliyor ve kullanılmaması gerekiyor” şeklinde konuştu. Alınması gereken ayakkabıları da tanımlayan Öz sözlerine şu şekilde devam etti. “Deri olmalı. 100₺ dolaylarında deri ayakkabı bulmak mümkün. Ayağınızda mantar oluşmaz, koku yapmaz, ileride ortopedik rahatsızlıklarla karşılaşmazlar. Ayakkabı alırken kaliteyi ön plana koymalılar” dedi.

İç kısımdaki İşaretlere Kontrol Edin

Peki gerçek deri diye sahte deri almamak için ne yapmamız gerekiyor. Ferdi Öz alışveriş yapılan mağaza görevlilerine sormasını öneriyor. Fakat kimseye güvenmeyip kendimiz karar vermek istiyorsak da bunun birkaç yolu var. “Yan yana koyunca kaliteli ayakkabı kendini belli ediyor zaten. Biz görünce anlayabiliyoruz ama halk anlamayabiliyor. Ayakkabıların topuk kısımlarında bunu anlamanız için gerekli işaretler var. Bu işaretleri kontrol edebilirsiniz” ifadelerini kullandı.

İlk Sorulan Şey Fiyat

Ayakkabı bilincinin oluşması gerektiğine vurgu yapan Öz önce alıcıların bilinçlenmesi gerektiğini söylüyor.  “Dükkâna geldiklerinde ilk sordukları şey fiyat oluyor. 30₺-40₺ arasında ayakkabı arayanlar var. Bu fiyatlara normal ayakkabı bulamazsınız. Ünlü firmalarda uygun ayakkabılar bulabiliyorlar. Fakat dışlarının deri, içlerinin bez olduğunu bilmiyorlar. Ayakkabıcılar çarşısında genelde iç, dış deri ayakkabı satıyoruz. Bu ayakkabıları büyük firmalar satmıyor. Bunun imitasyonlarını daha uygun bedellerle tüketiciye sunuyorlar” dedi.

İmitasyon Satmak Zorunda Kalınıyor

Her ne kadar kaliteli ayakkabı satılması gerekse de müşteri talebinin esnafı zor durumda bıraktığını savunan Ferdi Öz: “Gelen müşteriler ucuz ayakkabı almakta ısrarcı olunca ister, istemez imitasyon satmak zorunda kalıyoruz. Alıcılar bütçelerini bahane ederek ucuz ayakkabı arıyorlar. Ancak sigaraya, telefona ve birçok şeye bu para harcanabiliyor. Biraz da ayaklarınıza önem vermeliler. Ayağınız rahat olmazsa vücudunuz da rahat olmaz. Ucuza aldığınız bu ayakkabılar poşetten farksız. Fiyata değil, kaliteye bakın”

Son Güncelleme: 02.08.2018 13:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86

banner84