Doğduğundan beri yemek yiyemedi

Tokat`ın Niksar ilçesinde yaşayan 6 yaşındaki Nehir Yanık, yutkunma sorunu nedeniyle doğduğundan beri özel mama ile besleniyor.

Doğduğundan beri yemek yiyemedi

Tokat`ın Niksar ilçesinde yaşayan 6 yaşındaki Nehir Yanık, yutkunma sorunu nedeniyle doğduğundan beri özel mama ile besleniyor.

21 Nisan 2018 Cumartesi 12:02
Doğduğundan beri yemek yiyemedi

Hastanede ağrı kesiciler gaz gidericiler verildi ama çocuğuma hiçbir faydası olmadı. 9-10 ay boyunca sabah, akşam ağlayınca bizi büyükşehirde başka bir hastaneye başvurmamız gerektiğini söylediler. Samsun`a 19 Mayıs Üniversitesi Hastanesine götürdük, orada Nehir`in genetikte tahlilleri alınarak yurt dışına gönderildi. Daha sonra tahlil sonuçları geldiğinde bize çocuğunuzda 8 binde bir görülen genetik bir hastalık `Williams Sendromu` hastalığının olduğunu söylediler. Bize Samsun`dan verilen raporda çocuğumuzun `Williams Sendromu` teşhisi konulduğuna dair raporu verdiler.

Nehir 3-4 yıldır raporlu, ayrıca çocuğumuzda kalp kapakçığında açıklık olduğuna dair başka bir rahatsızlığı olduğunu söyleyip rapor verildi. Yani 5-6 yıldır bu şekilde hastanelere gidip geliyoruz, çok zor durumdayız" dedi.

Özel mama ile besleniyor Nehir’in yüzde 76 engelli raporu olduğunu ve 6 yıldır hiçbir şey yemediğini sadece özel mama ile beslediklerini söyleyen anne Yanık, "Nehir kendini bildi bileli 6 yıldır sadece özel mama ile besleniyor. Yemek yedirmeye çalışıyoruz ama yutkunma sorunu olduğundan dolayı boğazından geçmiyor ağzına aldığını geri çıkarıyor. Yaş pasta istiyor, ama yaş pastanın sadece mumlarını üfleyebiliyor tadına bile bakamıyor. Allah kimseye evlat acısı vermesin. Biz masada yemek yiyoruz ama Nehir hiçbir şeyin tadını bilmiyor. Bir yoğurdun, zeytinin ya da bir peynirin, çorbanın ya da bir lokma ekmeğin tadını bile bilmiyor, ağzına koyduğunda geri çıkarıyor. Allah kimseye böyle bir dert vermesin. Biz aile olarak çok üzülüyoruz, çocuğumu özel eğitime gönderiyordum ama şu anda oraya da gönderemiyorum kendim rahatsız olduğum için. Allah razı olsun bazı hayırseverlerin yardımıyla İstanbul`a doktora götürdük, ama hiçbir sonuç alamadık. İnşallah Allah bize yardım eder bize bir kapı açar diye bekliyoruz" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.