Dünya Bilardo Şampiyonası'na hazırlanıyor

Milli bilardocu ve elektrik mühendisi Savaş Bulut, çocukluk yaşlarında merak sardığı bilardo sporunda dünya şampiyonu olmayı hedefliyor. 

Dünya Bilardo Şampiyonası'na hazırlanıyor

Milli bilardocu ve elektrik mühendisi Savaş Bulut, çocukluk yaşlarında merak sardığı bilardo sporunda dünya şampiyonu olmayı hedefliyor. 

21 Nisan 2018 Cumartesi 16:44
Dünya Bilardo Şampiyonası'na hazırlanıyor

Milli bilardocu ve elektrik mühendisi Savaş Bulut, çocukluk yaşlarında merak sardığı bilardo sporunda dünya şampiyonu olmayı hedefliyor. 

Düzce'nin Yığılca ilçesine bağlı Hasanlar köyünde kurulu hidroelektrik santralinde elektrik mühendisi olarak görev yapan milli bilardocu Savaş Bulut (44), bilardo masası koyduğu santraldeki boş bir odada işten arta kalan zamanlarında antrenman yaparak Dünya Bilardo Şampiyonası'na hazırlanıyor. 

Çocukluk çağlarında merak sararak başladığı bilardo sporunda kendisini geliştiren ve çeşitli uluslararası şampiyonalarda Türkiye'yi temsil eden Bulut, 2000 yılından bu yana profesyonel olarak, Türkiye ve yurt dışında düzenlenen şampiyonalarda yüzlerce madalya ve kupa almayı başardı.

Türkiye şampiyonluğunun yanı sıra Avrupa ve dünya dereceleri de bulunan Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ortaokul ve lise çağlarında başladığı bilardonun kendisinde bir tutkuya dönüştüğünü ve bu spora profesyonel olarak devam ettiğini söyledi.

Lise çağlarında okuldan kaçıp veya boş derslerinde arkadaşlarıyla bilardo salonlarına gittiğini anlatan Bulut, "2000 yılından bu yana Türkiye ve dünyada düzenlenen farklı şampiyonalara katıldım. Yurt dışında Belçika, Hollanda, İtalya ve Hollanda'da farklı takımlarda oynuyorum. Bu liglerin dışında Türkiye ve dünya şampiyonalarını da takip etmeye özen gösteriyorum." dedi. 

Dünya şampiyonalarına üç yıldır ara verdiğini fakat bu yıl önümüzdeki hafta Antalya'da düzenlenecek Dünya Bilardo Şampiyonası'na katılacağını dile getiren Bulut, derece elde etmek ve yeni bir sayfa açmak istediğini vurguladı.

Bulut, Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ertan Ercan'ın 4 yıl önce göreve gelmesinin ardından pozitif adımlar atıldığını belirterek, "Ben de bu süreçte kendimi görmek istiyorum. Katıldığımız her turnuvada hedef birincilik. Her sporcunun hedefi bu yöndedir fakat kim daha çok çalışıyorsa hedefine o ulaşacaktır." diye konuştu. 

- "Semih Saygıner Türkiye'de bilardonun en önemli sporcusudur"

Türkiye'deki bilardo sporunun en önemli yüzünün Semih Saygıner olduğunu vurgulayan Bulut, şöyle devam etti:

"Semih Saygıner Türkiye'de bilardonun en önemli sporcusudur. Onun bu spora kattığı değeri dile getirmemek kendisine saygısızlık olur. Onun yaptığı bu katkılardan ötürü kendisine inanılmaz bir saygı duyuyorum ve çok sevdiğim bir sporcu. Şu anda bilardo Türkiye'de gerçekten çok iyi. Başarılı, kaliteli sporcu anlamında çok iyi seviyedeyiz."

Bulut, Türkiye'de, Saygıner'in dışında da Avrupa ve Dünya şampiyonu olmuş birçok başarılı sporcu bulunduğunu söyledi. 

Türkiye birinciliği ve birçok kupada farklı derecelerinin olduğunun altını çizen Bulut, şunları söyledi:

"Katıldığım dünya şampiyonalarında yarı ve çeyrek finale kadar yükseldim. Amacım birincilik elde edip bunu da süreklilik haline getirmek. Bu çok çalışmak ve psikolojik durumla olabilir. Bilardo sporunda sadece teknik anlamda kendinizi yetiştirmeniz yeterli olmayabiliyor. Oyun içinde çok iyi bir psikolojik birikime ihtiyacınız var. Bu konularda kendimi son birkaç yılda iyi geliştirdiğimi düşünüyorum. Çok dalgalı ve düşüşe geçtiğim dönemler oldu ama bundan sonraki hedefim kesinlikle yükselişe geçmek. Hem Türkiye'de hem de dünyada adımdan daha çok bahsettirmek. Yapabileceğimin en iyisini yapmak adına çok çalıştım inşallah da sonucunu alacağım."

Çalışmalarına yöneticilik yaptığı hidroelektrik santralinde hazırlandığına değinen Bulut, "Çalıştığım şirket yönetimi bilardo sporuna ilgim konusunda hoşgörülü davranıyor ve destekliyor. Bu sporu yaparken şampiyonalara katıldığımda izin konusunda yardımcı oluyorlar. Özel sektörde çalışıp bu sporu devam ettirmek kolay değil. Bu hoşgörünün benim başarımda çok büyük payı var. Bir yerde çalışıp antrenmana zaman ayırmak kolay değil. Kendime daha çok zaman ayırmak kolay olmuyor. Burada çalışıp psikolojimi daha yukarılara taşıdığımda hedeflerime ulaşmak çok zor olmayacak." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.