Başkan Keleş’ten Düzce’de bir ilk

Düzce Belediyesi Haşim Keleş Güreş İhtisas Kulübü ve Özkan Olcay spor salonu düzenlenen örenle açıldı. Belediye Başkanı Mehmet Keleş, bu salon sayesinde Düzce’de güreş sporunun daha da yaygınlaşacağını ünlü güreşçilerin çıkacağını...

Başkan Keleş’ten Düzce’de bir ilk

Düzce Belediyesi Haşim Keleş Güreş İhtisas Kulübü ve Özkan Olcay spor salonu düzenlenen örenle açıldı. Belediye Başkanı Mehmet Keleş, bu salon sayesinde Düzce’de güreş sporunun daha da yaygınlaşacağını ünlü güreşçilerin çıkacağını...

26 Mayıs 2017 Cuma 11:44
Başkan Keleş’ten Düzce’de bir ilk

Düzce Belediyesi Haşim Keleş Güreş İhtisas Kulübü ve Özkan Olcay spor salonu düzenlenen örenle açıldı. Belediye Başkanı Mehmet Keleş, bu salon sayesinde Düzce’de güreş sporunun daha da yaygınlaşacağını ünlü güreşçilerin çıkacağını söyledi.

Aziziye Mahallesinde Pekintaş Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Olcay tarafından yaptırılan ancak uzun yıllar atıl durumda kalan spor salonu Düzce belediyesine devredilmesi ile birlikte yeniden yapılandırıldı. Düzce Belediyesi Haşim Keleş Güreş İhtisas Kulübünün kurulması ile birlikte spor salonunda yeni düzenlemeler yapılarak, güreş ve jimnastik sporu için standartlara uygun hale getirildi.

Salonun açılışında konuşan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş Düzcelinin güreşi çok sevdiğine işaret ederek “Bu salon sayesinde Düzce’de güreş sporu daha da yaygınlaşacak, Düzce’den ünlü güreşçiler çıkacaktır” dedi.

Başkan Mehmet Keleş, Özkan Olcay spor salonunun, fonksiyonları açısından Türkiye’de bir ilk olduğuna da değinerek “Bu salon güreş sporu için özel olarak dizayn edilmiş, ayrıca salon içinde jimnastik sporu için de bölüm açılmıştır. Bu yönü ile bu salon Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşımaktadır. Bu salonun en büyük özelliği içinde jimnastik sporuna da hizmet etmesidir. Bu memleket güreşi çok sever. Bu salon sayesinde şimdi bu spor daha da gelişecek, yaygınlaşacak ve Düzce’den ünlü güreşçiler çıkacaktır. Düzce’de yağlı pehlivan güreşlerini geleneksel hale getirdik ve bu yıl 12’incisini düzenleyeceğiz” ifadelerinde bulundu.

Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın ise “Türk spor tarihine baktığımız zaman başarının en fazla güreş branşında olduğunu görüyoruz. Güreş Türk sporunun lokomotifidir. Güreşe yapılan yatırımlar her bakımdan kazançlıdır. Bu tesisi kazandırdığı için Başkan Mehmet Keleş’e teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Törene katılan Jimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen de “Jimnastik tüm sporların temelidir. Jimnastik küçük yaşta başlanılan bir spordur. Spora hizmet etmek eğitime, sağlığa hizmet etmek demektir” dedi.

Törende son olarak ise Vali Yardımcısı Hasan Bağcı konuştu. Bağcı, “Gurur ve sevinci yaşıyoruz. Ata sporumuzun yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması açısından bu salon çok önemlidir. Bu sayede güreş sporu Düzce’de en üst seviyelere çıkacaktır” dedi.

Konuşmaların ardından Düzce Müftüsü Selami Emen’in dualarıyla salonun açılış kurdelası kesildi.

Son Güncelleme: 27.05.2017 10:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86

banner84