ACI AMA GERÇEK

Futbol ekonomisti Gökhan Tiryaki yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi.

ACI AMA GERÇEK

Futbol ekonomisti Gökhan Tiryaki yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi.

07 Ağustos 2020 Cuma 10:21
ACI AMA GERÇEK

Futbol ekonomisti Tiryaki Avrupa ile rekabet etmek farklı bir şey. Kulüplerin finansal gerçekleri bugünkü limitleri bile karşılamıyor. Fulham ikinci ligden çıkıyor, 140 milyon pound alıyor. Bizdeki en yüksek geliri olan takımın gelirinden bile fazla. O kulüplerle rekabet edeceğiz derken olması gerekenin üstünde harcama yapıyoruz. Daha fazla harcamak yerine üretmeye yönelmek gerekiyor. Kulüplerin düzelmesi için harcama limitleri mutlaka gerekiyor ama bunun yanında da futbolu yeniden bir bütün olarak ele almamız lazım.

Gökhan Tiryaki Başakşehir'in limiti 170, Fenerbahçe'nin 177 milyon lira. Başakşehir'in neredeyse borcu yok ama Fenerbahçe'nin borcu 4 milyar lirayı aştı. Büyük kulüplerin taraftarı var diye sağlanan ayrıcalıklar adil ortamı ortadan kaldırdı. 'Galatasaray'a 493 veriliyor, bize 177 milyon limit veriliyor' deniyor. Galatasaray'ın borcu 2,5 milyar, geliri 1 milyar. Fenerbahçe'nin borcu 4 milyar, geliri 850 milyon lira civarı. Harcama limiti hesaplanırken geçmiş 3 yıldaki mali tabloları baz alıyor. Galatasaray'ın son 3 yılında 2 Şampiyonlar Ligi katılımı ve lig şampiyonluğu var. Şampiyonlar Ligi hesaplamanın içinde yer alıyor gibi görünmese de oraya gittiğiniz zaman ticari gelirleriniz, maç gelirleriniz, sponsorluk gelirleriniz de artıyor. O yüzden Galatasaray'la Fenerbahçe'yi kıyaslamak doğru değil.

Futbol ekonomisti Gökhan Tiryaki harcama limitleri Türk futbolunun kurtulmasının küçük noktalarından biri olur ama Türk futbolunun 10-15 yıllık master planını yapmak gerekiyor. Benzerini hem İspanya hem Almanya yaptı. Onlar da 10-15 yıllık planlarla yürüdüler. Bizdeki gibi günü kurtaralım diye yapılan 1-2 yıllık planlar yapalım sonrasına bakarız denmedi dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86

banner84