“NAMUSSUZ VE VİCDANSIZ ARIYORLARSA KENDİLERİNE BAKSINLAR”

Cumhuriyet Halk Partisi Düzce İl Başkanı Haluk Kadri Demir’in Düzce Belediye Meclisinde CHP grubunun vermiş olduğu Sayıştay raporlarına yansıyan usulsüzlüklerin araştırılmasına yönelik teklifinin AK Partili üyeler tarafından reddedilmesinin ardından yaptığı açıklamalara AK Parti cephesinden çok sert tepki geldi. AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin, “Siyasetin kirli yüzüne görmek isteyen CHP’ye baksın ifadelerini kullanırken AK Parti Grubu’ndan yapılan açıklamada CHP grubunun önerisi “ucube bir siyasi şov” olarak nitelendirilerek Demir’in öneriyi reddeden üyelere yönelik söylediği “Namuslu insanlar bunu isteyebilir mi? İnsanda vicdan varsa bundan daha büyük bir ayıp olabilir mi?” sözlerine cevap olarak ise “Eğer namussuz, vicdansız ve ahlaksız arıyorlarsa, kendi içlerinde çokça namussuz ve vicdansız göreceklerdir” denildi.

“NAMUSSUZ VE VİCDANSIZ ARIYORLARSA KENDİLERİNE BAKSINLAR”

Cumhuriyet Halk Partisi Düzce İl Başkanı Haluk Kadri Demir’in Düzce Belediye Meclisinde CHP grubunun vermiş olduğu Sayıştay raporlarına yansıyan usulsüzlüklerin araştırılmasına yönelik teklifinin AK Partili üyeler tarafından reddedilmesinin ardından yaptığı açıklamalara AK Parti cephesinden çok sert tepki geldi. AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin, “Siyasetin kirli yüzüne görmek isteyen CHP’ye baksın ifadelerini kullanırken AK Parti Grubu’ndan yapılan açıklamada CHP grubunun önerisi “ucube bir siyasi şov” olarak nitelendirilerek Demir’in öneriyi reddeden üyelere yönelik söylediği “Namuslu insanlar bunu isteyebilir mi? İnsanda vicdan varsa bundan daha büyük bir ayıp olabilir mi?” sözlerine cevap olarak ise “Eğer namussuz, vicdansız ve ahlaksız arıyorlarsa, kendi içlerinde çokça namussuz ve vicdansız göreceklerdir” denildi.

06 Ocak 2021 Çarşamba 13:27
“NAMUSSUZ VE VİCDANSIZ ARIYORLARSA KENDİLERİNE BAKSINLAR”


'Düzce Belediyesi 2019 Sayıştay Denetim Raporu'nda belediyede 31 adet usulsüz işlemin tespit edilmesi sonrası verilen araştırma komisyonu kurulması önerisi Cumhuriyet Halk Partisi ve AK Parti’yi karşı karşıya getirdi.
Belediye Meclisi’nin 2021 yılının ilk oturumunda Cumhuriyet Halk Partili üyeler rapordaki bulguların titizlikle irdelenmesi ve rapor içeriğinde belirtilen kanuna ve usul aykırılıklara sebep olan kişilerin tespiti için 'İnceleme ve Tespit Komisyonu' kurulması ve hazırlanacak rapor doğrultusunda şüpheler hakkında Düzce Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasını talep edildi. 
Gündeme alınan öneri muhalefetin evet oylarına karşılık mecliste çoğunluğu oluşturan AK Partili üyelerin oylarıyla reddedildi.
CHP İL BAŞKANI DEMİR: ONLARDAN BEKLENENİ YAPTILAR
AK Partili üyelerin usulsüzlüklerin araştırılmasına yönelik öneriyi reddetmesinin ardından Öncü Haber’e özel açıklamalarda bulunan CHP Düzce İl Başkanı Haluk Kadri Demir, “Yapmaları gerekeni yaptılar. TBMM’de de iktidar oylarıyla teklifler reddediliyor. Düzce Belediye Meclisi’nde de iktidar partisinin oyları yetiyor. Yolsuzlukların reddedilmesi onlardan beklenen. Yolsuzlukların araştırılmasını dahi istemiyorlar. Belki araştırma sonucunda onların lehine bir sonuç çıkacak. Belki yolsuzluk ve usulsüzlük olmadığı anlaşılacak. Araştırılmamasını istemeleri onlardan beklenen davranıştır. Namuslu insanlar bunu isteyebilir mi? İnsanda vicdan varsa bundan daha büyük bir ayıp olabilir mi?” sözleriyle AK Partili meclis üyelerine tepki göstermişti.
AK PARTİ CEPHESİNDEN DEMİR’E SERT TEPKİ
Bu açıklamalarının ardından hem AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin’den hem de Düzce Belediye Meclisi AK Parti Grubu yazılı açıklama yaparak Demir’e tepki gösterdi. 
AK PARTİ İL BAŞKANI KESKİN: KENDİSİNE İADE EDİYORUM
Keskin, açıklamasına Demir’i “AK Parti Düzce Belediye Meclis Üyeleri hakkında yakışıksız ifadelerde bulunmakla” itham ederek “Bu ifadelerini peşinen kendisine iade ediyorum” diyerek başladı.
“SİYASETİN KİRLİ YÜZÜNÜ GÖRMEK İSTEYEN CHP’YE BAKSIN”
“AK Parti Meclis Üyelerimiz, işlerinde başarılı, Belediye Meclisi görevini en iyi şekilde icra etmeye çalışan, adil, iyi niyetli, saygın, vicdanlı, namuslu ve ahlâklı insanlardır” diyen Keskin, “Siyasetin kirli ve karanlık yüzünü görmek isteyen önce CHP'li belediyelerdeki yolsuzluk olaylarına ve terör örgütleriyle girdikleri kirli ittifaklara bakması tam isabet olacaktır. Kaldı ki, bizim için partisi ne olursa olsun tüm Meclis Üyelerimiz değerlidir” ifadelerini kullandı.
BİR AÇIKLAMA DA AK PARTİ GRUBUNDAN
Konu ile ilgili bir açıklamada usulsüzlüklerin araştırılması için komisyon kurulma teklifini reddeden Düzce Belediye Meclisi AK Parti grubundan geldi. 
Yapılan yazılı açıklamada:
“Belediye Meclis Toplantımızda gündemimiz 2 numaralı maddesi olan Sayıştay Denetimi Raporu Bilgi sunumu maddesinde siyasi partilerin meclis üyeleri rapor ile ilgili görüşlerini açıklamışlar ve Ak Parti grubu olarak bizler de aşağıda özetlediğimiz şekilde rapor hakkındaki görüşümüzü açıklamıştık.
 Meclis oturumunda Sayıştay Denetim Raporu ile ilgili yaptığımız açıklama özet olarak ;
 ‘’ Öncelikle bilinmelidir ki Sayıştay, denetimlerini 6085 sayılı kanuna göre yapan bir Hesap Mahkemesidir. Her yıl belediyelerin mali hesaplarını denetler ve nihai raporunu yayımlar. Raporda ‘’Denetim Görüşü’’  ve  ‘’ Bulgular’’ a yer verilir. Bulgular da iki başlık halinde ele alınır.
1- Denetim Görüşünün Dayanakları,  2- Denetim Görüşünü Etkilemeyen Tespit ve Değerlendirmeler.
Sayıştay Raporunda ‘’Denetim Görüşü’’ kısmında kanuna göre 4 farklı görüş belirtilebilir. Bunlar; 1- Olumlu görüş, 2-Şartlı görüş, 3-Olumsuz görüş ve 4-Görüş Bildirmekten Kaçınma. 
“DÜZCE BELEDİYESİ HAKKINDAKİ GÖRÜŞ ‘ŞARTLI GÖRÜŞ’ OLARAK YAZILMIŞ”            
Sayıştay’ın denetim yaptığı tüm Belediyelerin raporları Sayıştay internet sitesinde mevcuttur. Bunlar incelendiğinde birkaçı hariç neredeyse tamamı 2 numaralı ‘’Şartlı Görüş’’  şeklindedir. Bizim Düzce Belediyesi denetim görüşü de bu ‘’Şartlı Görüş’’  şekli ile yazılmıştır. Yani Denetim Görüşünde ; ‘’ Düzce Belediyesi 2019 yılına ilişkin yukarıda belirtilen ve ekte yer alan; geçerli finansal raporlama çerçevesi kapsamındaki mali rapor ve tabloların ‘’Denetim Görüşünün Dayanakları ‘’ bölümünde belirtilen hesap alanları hariç tüm önemli yönleriyle doğru ve güvenilir bilgi içerdiği kanaatine varılmıştır’’ denmektedir. 
“USULSÜZLÜKLER SİSTEMSEL HATDAN KAYNAKLANIYOR”
‘’Denetim Görüşünün Dayanakları‘’ kısmındaki bulgular beş adettir ve bu bulguların dördü 2017 yılındaki bulgular ile aynı olan, bilançoyu etkilemeyen, muhasebe kayıtlarındaki teknik hata ve eksikliklerdir. Sayıştay’ın diğer belediyelerde yaptığı denetimler ve raporları incelendiğinde çoğu raporun bu kısmının hemen hemen aynı tür bulgu maddelerinden oluştuğu görülmektedir. Plan Bütçe komisyonu Ak parti Üyelerimizin raporun bu kısmı ile ilgili yaptığı çalışmada, İlgili Müdürlük ile görüşmüş, ilgili müdürlük cevaben bu bulguların,  ‘’bilançoyu etkilemeyen, sistemsel hata ve eksiklikler’’ olduğunu ve bunların en kısa sürede düzeltileceğini söylemiştir.
“BELEDİYE RAPOR HAZIRLADI, EKSİKLİKLER GİDERİLECEK”
Sayıştay Raporunun, ‘’Denetim Görüşünü Etkilemeyen Tespit ve Değerlendirmeler’’ kısmında yani Belediyeye tavsiye ve değerlendirme nitelikli kısımda da 26 bulguya yer verilmiştir. Plan Bütçe komisyonumuz Ak Parti üyeleri Sayıştay raporunun bu kısmını değerlendirmiş, birim müdürleri ile toplantılar düzenlemiş ve bir rapor hazırlamışlardır. Bu rapor doğrultusunda Belediye ilgili birim müdürlerimiz Belediyemi lehine olan bu tavsiye ve değerlendirme nitelikli görüş ve tespitleri dikkate alacak ve eksikliklerini bunlara göre gidereceklerini söylemişlerdir’’ şeklindedir” denildi.
“CHP’NİN ÖNERİSİ KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL”
04 Ocak 2021 günü yapılan oturumda CHP’li üyeleri vermiş olduğu teklifle ilgili ise şöyle denildi:
“CHP belediye meclis üyeleri ‘’inceleme ve tespit komisyonu kurulmasını ve incelemeler sonucunda şüpheliler hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulması’’  ile alakalı bir önerge verdiler. Yani; kendisi bir Hesap Mahkemesi olan Sayıştay’ın uzman denetçilerinin hazırladığı ve ’’ doğru ve güvenilir bilgi içerdiği kanaatine varılmıştır’’’ değerlendirmesinde bulunduğu, kamu zararına rastlanmadığı denetim bulgularını, Belediye Meclisinin kuracağı bir komisyon irdelesin,  denetlesin gibi yersiz, gereksiz ve tamamen siyasi şov olan ucube bir öneride bulundular. Bu kabul edilebilir bir öneri değildir. 
“BU ÖNERİ YERSİZ, GEREKSİZ VE UCUBE BİR ÖNERİDİR, REDDETTİK”
Çünkü kanunun 48. Maddesinde ‘’Genel yönetim kapsamındaki kamu idarelerinin hesap ve işlemlerinin denetimi sırasında denetçiler tarafından kamu zararına yol açan bir husus tespit edildiğinde sorumluların savunmaları alınarak mali yılsonu itibariyle yargılamaya esas rapor düzenlenir.’’ denmektedir. Yani kendisi zaten bir Hesap Mahkemesi statüsünde olan Sayıştay’ın  Denetçileri, denetimleri sırasında bir kamu zararı tespit ederlerse hemen peşinden ‘’Yargılamaya Esas rapor’’ düzenler ve Sayıştay’ın kendi kanunu gereği sorumlular hakkında yargılamayı başlatırlar. Belediyemiz raporunda böyle bir durum söz konusu bile değildir. Bu kanuni gerekçemizden dolayı Bizde Ak Parti grubu olarak bu yersiz, gereksiz ve ucube önerinin gündeme alınmasını reddettik”
“MECLİS ÜYELERİMİZ ADİL, VİCDANLI VE AHLAKLI İNSANLARDIR”
CHP İl Başkanı Demir’in vermiş olduğu beyanatın “yakışıksız” olarak nitelendirildiği açıklama şu şekilde devam etti:
“Bugün yerel bir haber kanalında bu kararımız üzerine CHP İl Başkanı Sayın Haluk Kadri Demir yakışıksız ifadelerde bulunmuştur. Öncelikle Bu ifadeleri peşinen kendisine iade ediyoruz. Ak Parti meclis üyelerimiz, işlerinde ve konularında başarılı, kamu yararı gözeterek hizmet eden, adil, iyi niyetli, saygın, vicdanlı ve ahlaklı insanlardır” 
“KENDİ İÇLERİNDE ÇOKÇA NAMUSSUZ VE VİCDANSIZ GÖRECEKLERDİR”
Yapılan açıklamada konu daha sonra Düzce dışına taşınarak şu şekilde sürdürüldü:
“Eğer namussuz,  vicdansız ve ahlaksız arıyorlarsa, önce;                                                                                                     

 Yalova Belediyesi’ndeki 22 milyonluk yolsuzluğu yapan CHP’li başkan yardımcısı ve belediye personeline, terör örgütü PKK/KCK'ya üyelikten tutuklanan CHP’li Şişli belediye başkan yardımcısına,    FETÖ’ye üye olmaktan tutuklanan CHP’li Urla belediye başkanına,Ceyhan’da 300 milyon liralık yolsuzluk iddiası ile tutuklanan CHP’li eski belediye başkanı ve CHP’li mevcut belediye başkan yardımcısına, CHP’li Menemen Belediyesi’ndeki yolsuzluklarına,

Polisimize ‘’katil polis’’ sloganı atıp taş atan CHP İstanbul İl Başkanına  son günlerde hemen hemen her gün haberlerde rastladığımız CHP içerisindeki cinsel skandallara bir baksınlar. Eminiz ki bu örneklerde ve daha yazamadığımız nice olaylarda olduğu gibi kendi içlerinde çokça namussuz ve vicdansız göreceklerdir.
“CHP’Nİ ÖNERİSİ SİYASİ ŞOV”
Şimdi Sayın İl Başkanına bir öneride bulunuyoruz. Biz bu yersiz, gereksiz ve tamamen siyasi şov olan ucube önerilerini Mecliste reddettik diye karamsarlığa kapılmasınlar. Eğer niyetleri siyasi şov değil ve iddialarında samimi iseler veya kendi tabirleri ile ‘’namuslu insanlarsa’’ veya ‘’vicdanları varsa’’  yapacakları işlem çok basittir. En yakın savcılığa gidip suç duyurusunda bulunsunlar.”

Son Güncelleme: 06.01.2021 13:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86

banner84