MUSTAFA KESKİN DÜZCE GÜNDEMİNİ DEĞERLENDİRDİ

AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin gündemdeki öne çıkan konulara ilişkin Öncü Haber’e özel konuştu. Koronavirüs salgını yüzünden her alanda etkilenen Türkiye’de hayatın ne zaman normalleşeceği sorusuna yanıt veren Keskin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bayramdan sonraya işaret etmesini hatırlatarak, “Türkiye’de salgınla ilgili iyi haberler geliyor. Altıncı ayda normalleşmeye gideceğiz.” dedi. Keskin ayrıca Ramazan’ın vazgeçilmezi pidenin fiyatına Düzce’de zam yapılmasına sitem ederek, “En alt sınırda tutulmalıydı. Valiliğin pide ve ekmek fiyatlarına itiraz etme hakkı var.” diye konuştu.

MUSTAFA KESKİN DÜZCE GÜNDEMİNİ DEĞERLENDİRDİ

AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin gündemdeki öne çıkan konulara ilişkin Öncü Haber’e özel konuştu. Koronavirüs salgını yüzünden her alanda etkilenen Türkiye’de hayatın ne zaman normalleşeceği sorusuna yanıt veren Keskin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bayramdan sonraya işaret etmesini hatırlatarak, “Türkiye’de salgınla ilgili iyi haberler geliyor. Altıncı ayda normalleşmeye gideceğiz.” dedi. Keskin ayrıca Ramazan’ın vazgeçilmezi pidenin fiyatına Düzce’de zam yapılmasına sitem ederek, “En alt sınırda tutulmalıydı. Valiliğin pide ve ekmek fiyatlarına itiraz etme hakkı var.” diye konuştu.

27 Nisan 2020 Pazartesi 18:54
MUSTAFA KESKİN DÜZCE GÜNDEMİNİ DEĞERLENDİRDİ

Tüm dünyada her alanda küresel bir krize neden olan Yeni Tip (Covid – 19) salgını nedeniyle yaşanan zor günlerin ne zaman biteceği merakla bekleniyor. Öncü Haber’e özel açıklamalarda bulunan AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin’den hayatın ne zaman normale döneceği konusunda müjdeli haber geldi. Keskin, AK Parti Genel Merkezi ile yaptığı istişarelerde Türkiye’nin altıncı aydan itibaren normalleşmeye gideceğini söyledi.

“Türkiye’de vaka sayısı iyileşen sayısını geçti”

“Salgınla ilgili Türkiye’den iyi haberler geliyor.” diyen Keskin,  “Vaka sayısını iyileşen sayısı geçmiş durumda. Biz genel merkezimizle de yaptığımız istişarelerde biz 6’ıncı ayda normalleşmeye başlayacağız. Partimizin de kongreleri ayarlanmaya çalışılıyor şimdiden. Dolayısıyla inşallah bayramdan sonra bizleri güzel günler bekliyor. Bu nedenle vatandaşlarımızın zorunlu olmadıkça evlerinden dışarıya çıkmamaları çok önemli. Ne kadar iyi haberler gelirse gelsin, şu anda havalar ısındı bahar aylarındayız, yazın başındayız. Dolayısıyla kendimizi biraz daha frenleyelim. Bugün Cumhurbaşkanımız da bazı kararlar açıklayacak. Belki 60 yaş ve üstü vatandaşlarımızın dışarıya çıkmaları için sınırlı saatlerde dışarıya çıkmalarına izin verilecek.” dedi. 

“400 gram pidenin fiyatı 4 TL oldu”

Düzce Fırıncılar Odası tarafından açıklanan pide fiyatları ile ilgili de konuşan Keskin, “Düzce’deki pide fiyatları ile ilgili bir ilçe başkanımız bana bir liste attı. Yumurtalı 350 gram pidenin 4.5 TL olduğunu bu listede gördüm. Bunun üzerine Ticaret İl Müdürümüz ve DESOB Başkanımız ile görüşmeler yaptım. Bununla ilgili olarak benim orada göremediğim sade pidenin fiyatıydı. İstanbul’da 3 TL olan çeşitli yerlerde 3.5 TL olan bu pide fiyatının sade değil de yumurtalı pidenin fiyatını ilan etmişlerdi. Bununla ilgili ben DESOB ile görüştüm, onlarda kendi aralarında Fırıncılar Odası ile görüşmeler yaptılar. Bunun ardından öğrendiğim kadarıyla 400 gram pidenin fiyarı 4 TL’ye indi. İlk açıkladıkları fiyattan geri adım atmış gibi bir şey oldu. Ben şunu söylemek istiyorum; ister Ticaret Odası’nda, ister DESOB’da ister çeşitli odalarda veya partilerde kimin bir oyu varsa, kimin bir hakkı varsa bunu bu milletin hayrına kullanması lazım.” diye konuştu.

“Bu süreçte pide ve ekmek fiyatları en alt seviyede olmalıydı”

Salgın nedeniyle Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğinin altını çizen Keskin, “Şuanda olağan üstü bir dönemden geçmekteyiz. Normal bir Ramazan ayı yaşamıyoruz. Herkes evinde, çoğu insan işyerini açamıyor, çoğu insan işe gidemiyor ve devletten aldığı yardımlarla geçinmek zorunda olan bir sürü insanlarımız var bizim Düzce’de. Dolayısıyla böyle mübarek bir Ramazan ayını yaşarken, bizim pide fiyatlarını, ekmek fiyatlarını tutabilecek en alt seviyede tutmamız lazım. Ben odalarımızdan bunu beklerim. Bu ekmek fiyatını, bu pide fiyatını kim, hangi kurum ayarlıyorsa bir oyu varsa o oyunu da bu milletten yana kullanmasını beklerim. Biz bunları takip ediyoruz, biz bunlara bakıyoruz, kim bunların aksine iş yapıyorsa onunda notlarını alıyoruz. Yani burada kimsenin lüksünde değildir bu.” şeklinde konuştu.

“Vali Bey’in pide ve ekmek fiyatlarına itiraz etme hakkı var…”

Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı’nın ekmek ve pide fiyatlarına itiraz etme hakkı bulunduğuna dikkat çeken Keskin, “Valilikte bir komisyon kuruluyor. Bu komisyonda Valiliğin pide ve ekmek fiyatlarına itiraz etme hakkı var. Mahkemeye veriliyor. Ama yıllardan beri mahkemelik bir durum oluşmadı Düzce’de. Dolayısıyla böyle bir mahkemelik durumu oluşmadan bu işin çözülmesi lazım. Sizde biliyorsunuz bu konuda ne mahkemeye verilebilir, ne mahkeme bir sonuca bağlayabilir. Zaten pide fiyatlarında bir indirim söz konusu oldu. Ekmek fiyatlarında da şu anda eski fiyat geçerli. Dolayısıyla biz bunları takip ediyoruz” ifadelerini kullandı.  

“Kuyumcular bankaların açık olduğu sürece açık tutulmalı”

Pandemi nedeniyle sadece hafta sonları hizmet veren kuyumcularla ilgili de çalışmaların olduğunu kaydeden Keskin, “Bizim Kuyumcular konusu ile ilgili daha yeni haberimiz oldu. Bununla ilgili de Vali Bey’in başında olduğu kurullarda, bunu kendisi ile görüşüp sadece haftada iki defa değil, bankaların açık olduğu sürece kuyumcuların da açık olması gerektiğini ben kendilerine iletim. İnşallah bu işte önümüzde ki hafta netlik kazanacak” ifadelerine yer verdi.

“Polisimiz ve jandarmamız keyfi ceza kesmez”

Salgın nedeniyle polis ve jandarmanın vatandaşlara keyfi şekilde ceza kestiği yönündeki iddiaları da değerlendiren Keskin, “Ben hem polisimizin, hem jandarmamızın hem de yetkililerin böyle bir şey yapabileceğine inanmıyorum. Böyle bir şeyle henüz karşılaşmadık. Böyle bir şey olursa vatandaşlarımızda bize rahatlıkla ulaşabilir. Hepsinden Allah razı olsun. Bu pandeminin başından beri cansiperane görev yapan hem polis kardeşlerimize, hem asker kardeşlerimize teşekkür ediyorum. İlk defa Türkiye’de bir polisin veya jandarmanın 60 yaş ve üstü vatandaşlarının kapılarına kadar gidip, tüm ihtiyaçlarını karşılayan bir devlet anlayışı haline geldik. Bugün bizim nasıl terörle mücadele eden gurur duyduğumuz bir ordumuz vara, Hastanelerde, sağlık ocaklarında o pandemi servislerinde ordumuz gibi gurur duyduğumuz sağlık çalışanlarımız var. Hepsinden Allah razı olsun, hepsine bir kez daha teşekkür ediyorum.  Bunları görüp de duygulanmamak elde değil. Biz parti olarak da bu salgınla uğraşan tüm sağlık personelini telefonla arama kararı aldık. Tüm sağlık personellerimizi teker teker arayacağız inşallah.” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.