KESKİN İYİ PARTİYİ SERT SÖZLERLE HEDEF ALDI...

K Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, Millet İttifakı’nın, özellikle İYİ Parti’nin yalan yanlış haberler üreterek Düzce’ye zarar verdiğini söyledi. Ayrıca Düzce Belediye Meclisi’nde meclisin değerini düşürmeye çalışan meclis üyeleri olduğunu söyleyerek, yine İYİ Parti’yi işaret etti. Bolu’da belediye ile AK Parti Teşkilatı arasında yaşanan maske atışmasını da es geçmeyen Keskin açıklamasının sonunda, “Her fırsatta olduğu gibi yine bu açıklamaların üzerinden saldıracaklarına eminim. Çünkü gözleri var görmüyor, kulakları var duymuyor, dilleri var doğruyu, hakikati söylemiyor.” dedi.

KESKİN İYİ PARTİYİ SERT SÖZLERLE HEDEF ALDI...

K Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, Millet İttifakı’nın, özellikle İYİ Parti’nin yalan yanlış haberler üreterek Düzce’ye zarar verdiğini söyledi. Ayrıca Düzce Belediye Meclisi’nde meclisin değerini düşürmeye çalışan meclis üyeleri olduğunu söyleyerek, yine İYİ Parti’yi işaret etti. Bolu’da belediye ile AK Parti Teşkilatı arasında yaşanan maske atışmasını da es geçmeyen Keskin açıklamasının sonunda, “Her fırsatta olduğu gibi yine bu açıklamaların üzerinden saldıracaklarına eminim. Çünkü gözleri var görmüyor, kulakları var duymuyor, dilleri var doğruyu, hakikati söylemiyor.” dedi.

12 Mayıs 2020 Salı 17:29
KESKİN İYİ PARTİYİ SERT SÖZLERLE HEDEF ALDI...

AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, Öncü Haber’e özel açıklamalarda bulundu. Her zaman ılımlı bir yaklaşım sergileyen ve siyasette efendiliği ile kabul gören Keskin, son dönemde özellikle “Millet İttifakı” cephesinden gelen ve “haksız” olarak nitelediği itham ve iddialar hakkında konuştu.

İYİ Parti için “Yalan haber üretiyor” eleştirisinde bulunan Keskin, gerekçesini ise “Gündemde kalabilme kaygısı” olarak açıkladı.  

“Millet İttifakı içinde bulunan partiler Türkiye’nin büyümesinden rahatsız oluyor”

Millet İttifakı’nın Türkiye’nin büyümesinden büyük rahatsızlık duyduğunu ifade eden Keskin, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye’nin bu dik duruşunu, başarılı duruşunu, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 50 küsur ülkeye yardım yapmasını hazmedemeyenler, bunlardan rahatsızlık duyanlar, darbe çığırtkanlığı yapanlar, özellikle Selçuk Bayraktar gibi Türkiye’nin ender yetiştirdiği ve SİHA’larla, İHA’larla bir devrim yapan bir firmanın başındaki kişinin tüm moralini bozmak için, bunlarla uğraşıyor. Biz AK Parti olarak, hükümet olarak bu milletin hizmetkârı olmak, bu milletin dertleriyle ilgilenirken Millet İttifakı’nın içinde yer alan partiler, bundan büyük rahatsızlık duyuyor. Bundan 20 sene önce teknolojileri, başkaları yapıp bize parayla satıyorlardı. Bugün ise biz yapıyoruz. En iyi arabaları da şu anda biz yapacağız, uzay çalışmalarını da biz yapacağız, Uzaya, tüm parçaları yerli ve milli üretimle yapılmış uydu fırlatıyoruz. 3’üncü uydumuzu da fırlatacağız. Biz tüm bu yaşanan gelişmelerden gurur duyuyoruz.”

“Açıklamaları Düzce’ye zarar veriyor” 

Son günlerde Düzce’de Millet İttifakı’nın temsilcileri, özellikle İYİ Parti tarafından açıklamalar yapıldığını belirten Keskin, isim vermeden İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er’i hedef alarak “Açıklamaları Düzce’ye zarar veriyor” dedi. Keskin, şöyle devam etti:

 “Hatta son açıklamalarında, “Pandemi sürecinde siyaset yapmayalım, işte kullandığımız dili düzeltelim, birbirimiz hakkında sert ifadeler kullanmayalım” diye açıklama yaptılar. Bu açıklama evet gayet güzel. Bakıyorsunuz hem bu açıklamayı yapıyorsunuz, hem 10 – 15 gün önce bir sürü açıklamayı da kendiniz yapıyorsunuz. Bunu kısaca hatırlatmak gerekirse, geçen yıl “Düzce Kalpten Gidiyor” diye bütün doktorlarımızı üzen, onların heyecanını kesen bir açıklama yaptılar. Biz o günlerde çıktık, AK Parti olarak dedik ki; “Bir eksiğimiz varsa söyleyin giderelim.” Ama hiç kimse bu doktorlarımızın heyecanını kırmasın.”

“Milli Eğitim Müdürümüze çok teşekkür ediyorum”

“Şu anda sağlık çalışanlarımızın, çoluk çocuğundan ayrı, canla ve başla nasıl çalıştıklarını görmüyor musunuz?” diye eleştirilerine devam eden AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, şunları kaydetti: “Acaba, bunlara saldıranlar, Düzce’deki sağlığa saldıranlar, hastanelere saldıranlar şu pandemi salgınına bakıp da hiç vicdanları sızlamıyor mu? Milli eğitimi yerden yere vuranlar, bugün Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm kurumlar fabrika gibi maske üretimi yapıyor. Ben Milli Eğitim Müdürümüze çok teşekkür ediyorum bu konuda. Düzce’de en kaliteli maskeler Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yapılıyor şu anda. Tabii kötülemek kolay, yerden yere vurmak kolay. Çamur at izi kalsın. Biz bunları halkımızla paylaşmak zorundayız.”

“Yalan, yanlış açıklama yapıyorlar”

İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er’in Düzce Belediyesi’nden 29 çalışanın çıkartıldığı yönündeki açıklamasının kısa süre sonra yalan olduğunun ortaya çıktığını hatırlatan Keskin, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Pandemi sürecinin başında Düzce Belediyesi’nden 29 kişi atıldı diyerek yalan konuşmaya ne gerek var. 9 kişi işten çıkartılmıştı. Tamam, siz ekip kurallarından bahsediyorsunuz ya, bizleri uyarıyorsunuz; Ama siz kameralar karşısına geçip de yalan konuşmadınız mı? “Düzce Belediyesi’nden 29 kişi işten çıkartıldı” diyerek, belediyede çalışanları kaos ortamına sokmadınız, onları kışkırtmadınız mı, neden yalan konuştunuz? Belediye Başkanımız tüm İl Başkanları, meclis üyeleri dahil çağırmadı mı, yemek yemedi mi? Siz bu işin aslını Belediye Başkanımıza soramadınız mı da yalan, yanlış açıklama yapıyorsunuz?”

“Salgın sürecinde cenazelere katılmayı uygun bulmuyoruz”

İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er’in, geçtiğimiz haftalarda vefat eden MHP’li Düzce Belediye Meclis Üyesi Kemal Günaydın’ın cenazesine Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün katılmadığı yönündeki açıklamasını da eleştiren AK Parti İl Başkanı Keskin, böyle bir dönemde cenazelere katılmanın uygun olmadığını vurguladı.

Keskin, “Allah Rahmet eylesin Düzce Belediyesi’nde görevli bir Meclis Üyemiz, Hakk’ın Rahmeti’ne kavuştu. Tabii ilk duyduğumuz andan itibaren hem parti yöneticilerine, hem de ailesine başsağlığı dileklerinde bulunduk. Ama İYİ Parti’yi anlamak mümkün değil. Hem siyasette itidal çağrısında bulunacaksınız, hem de siyasi şov yapacaksınız. Belediye Başkanı neden bu cenazeye katılmadı diye siyasi rant elde etmek, bu dönemde kimin aklına gelir. Bakın biz örnek insanlarız; belediye başkanlarımız, il başkanlarımız. Biz insanlara evden çıkmayın diye söylerken, cenazelere katılmak doğru bir iş midir? Bakın bu salgın nedeniyle cenazelerde virüs kapmış birçok insan bulunuyor. İYİ  Parti ne oluyor da Belediye Başkanımız’ın cenaze törenine katılmamasını sorgulayabiliyor? ABD’nin 2’inci başkanı hastane ziyaretine gidiyor maskesiz ve tüm dünyaya rezil oldular. Biz de aynı duruma düşmez miyiz? Bizler örnek olacağız arkadaşlar. Biz bu dönemde cenazelere katılmayı uygun bulmuyoruz, biz bu dönemde toplu halde durmayı uygun bulmuyoruz. Bizim camilerimiz kapalıyken, Sağlık çalışanlarımız çoluk çocuğundan ayrı bir şekilde en ön safta mücadele verirken, neden cenazeye katılmadın diye bir soru gelebilir mi yani?”

“Millet İttifakı’nın gizli ortağı HDP değil miydi?”

HDP’nin Millet İttifakı’nın gizli ortağı olduğunu ve bunun belgeleriyle ortaya çıktığının altını çizen Keskin, konuşmasında şunları kaydetti:

“Millet İttifakı, hatırlayın Mart Seçimleri’nde kimlerle işbirliği içinde oldu? İYİ Parti, CHP, Saadet Partisi, gizli ortakları HDP değil miydi bunların? Düzce’nin meydanına çıkıp da Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu, ‘Bu partilerin listelerinden PKK’ya iştikaktı 325 kişi bulduk’ demedi mi? Bunlar bir realite değil mi? Şimdi İYİ Parti bir basın açıklaması yapıp da, ‘Bizim Terörle hiçbir ilgimiz yoktur’ demesi ne kadar doğru? Bunu herkes biliyor ve görüyor.”

“Türkiye’nin başarısını engellemeye çalışıyorlar”

İYİ Parti’nin de içinde bulunduğu Millet İttifakı’nın Türkiye’nin gelişmesini engellemeye çalıştığını öne süren Keskin, şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye’de dövizin artması, İngiltere’den kaynaklı, Türk Lirası ile işlem yapmayan bazı bankalar tarafından pompalandığını, dolayısıyla bunun bir saldırı olduğunu her kes biliyor.  Özellikle Yerel Seçimlere girmeden Mart ayında denediler, şu anda Mayıs ayında tekrar deniyorlar. Türkiye’nin başarısını engellemek için dövizde yapılan bu saldırıları bildikleri halde, bu milletin karşısına geçip, üretim yapılmadığı için dövizin çıktığını söylemek ihanettir. İnsanları bu kadar yanıltıcı söylemler söylemeye kimin hakkı var!”

“Düzce Belediye Meclisi’nin değerini düşüren meclis üyeleri var”

Konuşmasına, geçtiğimiz haftalarda olağan üstü toplanan Düzce Belediye Meclis toplantısında, AK Parti Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Hasan Günden ile tartışan ve “Basıda çıkan haberlere göre hareket ediyorsunuz’ diyen İYİ Parti Oğuz Özyiğit’e de tepki göstererek sözlerine devam eden Keskin, “Düzce Belediye Meclisi’nde, meclisin değerini düşüren meclis üyeleri var” diyerek tartışmaya farklı bir boyut kazandırdı.

Keskin, konuşmasına şöyle devam etti:

“Düzce Belediye Meclisi, halkın seçtiği bir meclistir. Biliyorsunuz bu seçimlerde Belediye Başkanı ayrı oylanır, Belediye Meclisi ayrı oylanır. Burada toplantıya Belediye Başkanını davet ediyorlar. Burada bütün partilerin grupları var ve bu gruplar Belediye Başkanı ile her zaman görüşebiliyor. Siz gidip de Belediye Başkanımız’ı basın aracılığı ile davet edip, geleceğini mi düşünüyorsunuz? Belediye Başkanımız toplantıya gerek duyarsa zaten katılır. Burada Düzce Belediye Meclisi’nin değerini düşüren meclis üyeleri var. Bunu düşünebiliyor musunuz? Bu kimin Meclisi? Düzce Belediyesi’nin Meclisi, Düzce halkının meclisi. Diyorsunuz ki; siz gazete manşetlerine göre gündem değiştiriyorsunuz. Bakın burada Cumhurbaşkanlığı’nın bir genelgesi var, İçişleri Bakanlığı’nın bir genelgesi var. Burada, su fiyatları ve pandemi konularını görüşmek için Meclis olağan üstü toplandı. Burada İmarla ilgili iki tane madde vardı ve mücbir sebep sayıldığı için pandemi dışında bir karar alamıyor bu meclisler, dolayısıyla biz iki tane maddeyi çıkartmış olduk. Şimdi bu kardeşlerimizin; yasalar bunu ön görürken ‘Basına bakıp da bu maddeleri çıkartıyorsunuz’ demek ne demek? Burada Sayın AK Parti Grup Başkanımız Hasan Günden çok güzel şey söyledi. ‘Biz eski Türkiye’de olduğu gibi basın bize ayar veremez, milletten başka hiç kimse bize ayar veremez. Dolayısıyla kendi meclisinde, kendi görev yaptığı meclise saygısı olmayan bu arkadaşları da kamuoyunun vicdanına havale ediyorum.”

“Sırf AK Parti yapıyor diye bir düşmanlıkları var!”

Keskin açıklamalarına şu şekilde devam etti:

“Millet İttifakı’nın, özellikle İYİ Parti’nin Düzce’deki yerel yöneticilerinin sosyal medya hesaplarına bakarsanız, bir kin, bir nefret, ülkede AK Parti’ye karşı bir agresiflik, sırf AK Parti yapıyor diye bir düşmanlık olduğunu sezinlemek çok zor değil. İngiltere’ye yardım ettik, onlar ise bu yardımın standart dışı olduğunu paylaşıyorlar. Yani Türkiye’nin bu kadar aciziyet içinde olmasını isteyen ben başka bir siyasi parti olduğunu görmedim. Dolayısıyla, hem Türk Dışişleri Bakanlığı, hem de İngiltere Dışişleri Bakanlıkları açıklama yaptı. Hiçbir sıkıntının olmadığını, gönderilen bütün malzemelerin standartlara uygun olduğu yönünde açıklama yaptılar. İngiltere, bu yardımlar nedeniyle Türkiye’ye teşekkür etti.”

“Maske siyaseti yapıyorlar”

Eleştirilerine Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın maske polemiği üzerinden devam eden Keskin, “Bolu Belediye Başkanı maske şovu yapıyor. Acaba neyin şovunu yapıyorsunuz. Düzce Belediyesi ve AK Parti bugüne kadar şu kadar koli gıda yardımında bulunmuş, şu kadar maske dağıttı, dedi mi? Demedi. Evet, Bolu AK Parti İl Başkanlığı Düzce Belediyesi’nden maske talebinde bulunuyor. Bunu Düzce Belediyesi reklam yapmıyor ki. Ama biz maske talebinde bulunmadık Bolu Belediyesi’nden. Kim talepte bulunduysa, ona gönderebilirler. Bu şovun ne anlamı var şimdi. Yani bu İYİ Parti’nin son yaptığı açıklama bu pandemi zamanında etik kurallara yakışıyor mu? Düzce Belediyesi, birçok belediyeye maske yardımında bulunuyor. Biz bunları şov için, reklam için yapsak bunu söylerdik. Ama biz bunu yapmadık. Bolu İl Başkanlığı’ndan bir ihtiyaç talebi geldi ve Düzce Belediyesi de maske gönderdi. Gölyaka Belediyesi de maske üretiyor ve partili partisiz hiçbir şey gözetmeksizin her kese maske veriyor. Yakup Demircan bunun reklamını mı yapıyor, biz dağıttık diye. Şu anda zaten gelinen son durum, Düzce Belediyesi ilk önce Düzce’nin her yerinde dezenfekte çalışması yaptı. Düzce Belediyesi her gün 10 binin üzerinde maske üretiyor ve bunu aylık 2 buçuk milyona çıkartacağız. Düzce’de bütün muhtarlıklara maske gönderiliyor, Valilik İl genelinde ki bütün köylere, bütün muhtarlıklara maske gönderiyor. Dolayısıyla maske üzerinden siyaset yapmak, bu millet ittifakının işidir. Hani Bolu Belediyesi’nden gelen bir maske de yok, gelse de zaten geri göndereceğiz, böyle bir talebimiz de yok.” şeklinde konuştu.

“Bu açıklamanın ardından bana saldıracaklar”

Son olarak, “Her fırsatta yine bu açıklamaların üzerinden saldıracaklarına eminim” diyen Keskin, şöyle konuştu:

“Çünkü gözleri var görmüyor, kulakları var duymuyor, dilleri var doğruyu, hakikati söylemiyor. Bu arkadaşların böyle bir özellikleri var. Diğer taraftan bu kadar başarılı yürütülen bir süreçte; bakın Sağlık Bakanımızın durumunu görüyoruz, Cumhurbaşkanımız, İçişleri Bakanımız, Maliye Bakanımız ve bütün bürokratlarımız şu anda Türkiye’de 7 / 24 saat esasına dayalı çalışıyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başkomutanımız yalnız değildir, kimse yalnız zannetmesin. Bütün Türkiye’de 84 Milyon insanı ve bütün dünyada ki mazlumların ve bütün dünyadaki ülkelerde sayamadığımız kadar insanın gönlüne girmiş liderimiz yalnız değildir, Sağlık Bakanımız, İçişleri Bakanımız yalnız değildir, Diyanet İşleri Başkanımız yalnız değildir, Selçuk Bayraktar yalnız değildir, Cumhur ittifakının diğer üyesi olan MHP Lideri Devlet Bahçeli inanın yalnız değildir. Düzce’de Faruk Özlü’de yalnız değildir, Milletvekillerimiz Ümit Yılmaz, Fahri Çakır, Ayşe Keşir üçü de yalnız değildir. Bunlar Düzce’nin helal oyları ile seçilmiş milletvekilleridir. Kimsenin Cumhur İttifakına, bu ülkeye saldırmasına izin vermeyeceğiz.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.