KESKİN: DÜZCE 2 YILDA BİR AFETLE YÜZLEŞİYOR

AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, Düzce’de yaşanan sel felaketinin ardından sel mağdurlarına nakdi yardım ödemelerinin başladığını duyurdu. Düzce’nin sel afetiyle 2 yılda bir yüzleştiğine dikkat çeken Keskin, aynı mağduriyetlerin bir kez daha yaşanmaması için bu yaz ayı içerisinde hızlı bir çalışma olacağını aktardı. Ayrıca fındıkta hasat döneminin yaklaşması nedeniyle üreticilere bir çağrıda bulunan Keskin, “Bu dereleri de temiz tutmak lazım. Özellikle fındık sezonunda, derelere atılan fındık dalları olsun, çeşitli evsel atıklar olsun bunların derelere atılmaması lazım. Allah bir daha böyle bir felaket göstermesin.” dedi.

KESKİN: DÜZCE 2 YILDA BİR AFETLE YÜZLEŞİYOR

AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, Düzce’de yaşanan sel felaketinin ardından sel mağdurlarına nakdi yardım ödemelerinin başladığını duyurdu. Düzce’nin sel afetiyle 2 yılda bir yüzleştiğine dikkat çeken Keskin, aynı mağduriyetlerin bir kez daha yaşanmaması için bu yaz ayı içerisinde hızlı bir çalışma olacağını aktardı. Ayrıca fındıkta hasat döneminin yaklaşması nedeniyle üreticilere bir çağrıda bulunan Keskin, “Bu dereleri de temiz tutmak lazım. Özellikle fındık sezonunda, derelere atılan fındık dalları olsun, çeşitli evsel atıklar olsun bunların derelere atılmaması lazım. Allah bir daha böyle bir felaket göstermesin.” dedi.

09 Temmuz 2021 Cuma 15:05
KESKİN: DÜZCE 2 YILDA BİR AFETLE YÜZLEŞİYOR

Selden etkilenen bölgelerde yaraların sarılması için Cumhurbaşkanlığı Acil Yardım Fonu’ndan Düzce’ye kaynak aktarıldığını açıklayan Keskin, son olarak Düzce’de bazı köylerde yaşanan su sıkıntısı ile ilgili çalışmaların önümüzdeki ay başlayacağını dile getiren Keskin, “Sel felaketi bu bölgede artık 2 yılda bir yaşanıyor. Bunun önlemlerini en kısa zamanda almamız lazım. İhaleleri yapıldı, bunu zaten biz takip ediyorduk. Ama bu iki sene içerisinde bu köprüleri, menfezlerin değişmesini sağlayacağız inşallah. Dün Sayın Bakanımız Süleyman Soylu ile bu konuyu konuştuk. Diğer taraftan da susuz köylerimiz vardı. Susuz köylerimiz için hem merkezde hem de ilçelerimizde yaklaşık 10 milyonluk bir ödenek almıştık. Bu ödeneğin, İçişleri Bakanlığı’mızdan onayı gerekiyordu, bu onayı da aldık. Tahminim önümüzdeki ayda susuz köylerimiz ile ilgili bir çalışma başlatacağız. Tamamını yapamayacağız ama gerçekten de su sıkıntısı yaşayan köylerimize su için çalışma yapacağız. Diğer taraftan yol çalışmalarımız devam ediyor. Özellikle beton yollar randıman vermeye başladı.” ifadelerini kullandı.

Düzce’de yaşanan sel felaketi ile ilgili Öncü Haber mikrofonuna değerlendirmelerde bulunan AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, oluşan tahribatın giderilmesi için dört koldan başlatılan çalışmaların sürdüğünü söyledi.

“Selden zarar gören 114 kişiye nakdi yardım paraları ödendi”

Ev ve ekili tarım arazileri sular altında kalan vatandaşlar için hasar tespit çalışmalarının başladığını kaydeden Keskin, selde zarar gören vatandaşlar için nakdi yardım ücret ödemelerinin dün itibari ile başladığını belirtti.

Keskin, “Ben öncelikle selden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Cumartesi akşamı belirli bir miktar sel yaşandıktan sonra milletvekillerimiz ile birlikte bölgeye gittik ama 2 gün sonra yağışların etkisini arttırarak metrekareye aşağı yukarı 90 kilogram bir yağışla sel felaketi meydana geldi. Düzce bölgesi gerçekten de büyük bir yağış aldı. Sonucunda da vatandaşlarımız etkilendi, ev ve tarlaları sular altında kaldı. Biz sel felaketinin yaşandığı ilk andan itibaren sayın İl Genel Meclisi Başkanımız Çiğdem Günal ve ilçe başkanlarımız ile bölgedeydik. Burada devletimizin tüm imkanları ile çalışmalara başladık. Tabii burada, bu kadar büyük bir yağışta ne kadar önlem alırsanız alın, sel suyu gideceği yeri buluyor. Burada önlemlerimizi aldık, şu anda ilçelerde hasar tespit çalışmaları tarlalarda, evlerde devam ediyor. Dün itibari ile 114 kişiye anında nakdi yardım desteği verildi.” diye konuştu.

“Acil Yardım Fonu’ndan ödenek aktarıldı”

Ankara’da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile gerçekleştirdikleri görüşmenin detaylarını anlatan AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, Bakan Soylu’nun Düzce’ye Acil Yardım Fonu’ndan ödenek aktardığını ifade etti.

Keskin, “Dün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanındaydık. Onun da Düzce’ye geçmiş olsun dileklerini iletiyorum. Anında Acil Yardım Fonu’ndan bir ödenek aktarıldı Düzce’ye. Bu hasar tespitlerinin sonucunda Cumhurbaşkanlığı’na Acil Destek Ödemesi için bir rapor gidecek. Hem belediyelerimizin, hem İl Özel İdaremizin, AFAD ile beraber zararı ile ilgili rapor hazırlanıyor. Devletimiz Düzce için elinden gelen her şeyi yapacak. Selden etkilenen tüm mağdur vatandaşlarımızın yaraları kısa süre içerisinde sarılacak. Fakat bu şu gerçeği gösteriyor ki, küresel ısınmanın neticeleri, iklim değişikliğinin neticeleri, özellikle yaz aylarında çok yağış alan bölge haline geldik. Bununla ilgili olarak su kenarlarına, dere kenarlarına yapılaşmaların önlenmesi, insanlarımızın artık buralarda yaşamamaları için devletimizin adım atacağı gündemde. Bu konu her sel felaketinden sonra gündeme gelen bir konu aslında. Çünkü dere kenarlarındaki evler büyük tehlike arz ediyor. Diğer taraftan da derelerin ıslah çalışmaları ve bu bölgedeki köprü ve menfezlerin yenilenmesi için, ihaleler yapıldı ve ödenekleri bir miktar aktarıldı. Mesela Çilimli ilçesinde İshaklar Köyü köprüsü yeni yapıldı. Yenilenen köprüye bakıyoruz, hiçbir hasar meydana gelmezken, yenilenmeyen köprü de sıkıntı oluştu. Bu köprü ve menfezlerin yenilenmesi için DSİ Genel Müdürümüz ile olsun, bakan yardımcılarımız ile olsun, ödeneklerin aktarılması konusunda bu yaz ayı içerisinde hızlı bir çalışma olacak. Ama bu dereleri de temiz tutmak lazım. Özellikle fındık sezonunda, derelere atılan fındık dalları olsun, çeşitli evsel atıklar olsun bunların derelere atılmaması lazım. Allah bir daha böyle bir felaket göstermesin.” şeklinde konuştu.

“Su sıkıntısı yaşayan köyümüz kalmadı”

Son olarak Düzce’de bazı köylerde yaşanan su sıkıntısı ile ilgili çalışmaların önümüzdeki ay başlayacağını dile getiren Keskin, “Sel felaketi bu bölgede artık 2 yılda bir yaşanıyor. Bunun önlemlerini en kısa zamanda almamız lazım. İhaleleri yapıldı, bunu zaten biz takip ediyorduk. Ama bu iki sene içerisinde bu köprüleri, menfezlerin değişmesini sağlayacağız inşallah. Dün Sayın Bakanımız Süleyman Soylu ile bu konuyu konuştuk. Diğer taraftan da susuz köylerimiz vardı. Susuz köylerimiz için hem merkezde hem de ilçelerimizde yaklaşık 10 milyonluk bir ödenek almıştık. Bu ödeneğin, İçişleri Bakanlığı’mızdan onayı gerekiyordu, bu onayı da aldık. Tahminim önümüzdeki ayda susuz köylerimiz ile ilgili bir çalışma başlatacağız. Tamamını yapamayacağız ama gerçekten de su sıkıntısı yaşayan köylerimize su için çalışma yapacağız. Diğer taraftan yol çalışmalarımız devam ediyor. Özellikle beton yollar randıman vermeye başladı.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86

banner84