Keşir HDP’nin Önergesini Kürsüden Eleştirdi

Yardımcısı Ayşe Keşir, HDP’nin kadın hakları konusunda meclise verdiği grup önergesi hakkında partisi adına mecliste söz aldı. Keşir, “ Dağa kaçırılan, istismar edilen, intihar eden, infaz edilen kız çocuklarının hakkını savunamayan HDP, kadın hakları önergesi vermiş. Ben de kendilerine ayna tuttum” dedi.

Keşir HDP’nin Önergesini Kürsüden Eleştirdi

Yardımcısı Ayşe Keşir, HDP’nin kadın hakları konusunda meclise verdiği grup önergesi hakkında partisi adına mecliste söz aldı. Keşir, “ Dağa kaçırılan, istismar edilen, intihar eden, infaz edilen kız çocuklarının hakkını savunamayan HDP, kadın hakları önergesi vermiş. Ben de kendilerine ayna tuttum” dedi.

02 Mart 2017 Perşembe 12:44
Keşir HDP’nin Önergesini Kürsüden Eleştirdi

AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, TBMM genel kurulunda HDP aleyhine konuştu. 35 yıldan bu yana kadın ve aile alanında çalışan sivil toplum kuruluşlarında çalışmalar yaptığını kaydeden Keşir, “ "Kadın erkek eşitliği politikalarında bugüne kadar hiçbir şey başarılı bir şekilde hayata geçmemiştir." ifadesini esefle okudum” dedi. 

AK Partinin “Kadına karşı ayrımcılık, ırkçılıktan beterdir"sözünün parti düsturlarından biri olduğunun altını çizen Keşir, “Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak en önemli görevlerimizdendir. Kız Çocuklarının Yükseköğrenime Katılım Oranı 2016 İtibariyle %43’e Yükselmiştir. Bugün 81 ilde açılan üniversitelerle, bundan önceki yıllarda ortaöğretimin on iki yıla çıkarılması ve zorunlu eğitim çalışmaları sayesinde kız çocuklarının yükseköğrenime katılım oranı 2016 itibariyle %43’e yükselmiştir. Diğer yandan, 2005 ile 2015 yılları arasında yaklaşık 3 milyon kadın istihdam piyasasına katıldı bu sayıda eğitimde fırsat eşitliğinin etkisi var” diye konuştu. 

Bugün Parlamentodaki Kadın Oranımız Yüzde 14

1935 yılında parlamentoya kadınların yüzde 4 oranıyla girdiğini belirten AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, “ Ne yazık ki ve ne yazık ki 2002 yılına kadar bu oran hiç aşılamadı. 2002 yılına kadar AK PARTİ mi iktidardaydı? Hatta öyle dönemler oldu ki parlamentodaki kadın oranı yüzde 1,5'un altına dahi düştü. Bugün Parlamentodaki kadın oranımız yüzde 14. Tabii ki kabul edilebilir eşiği henüz yakalamış değiliz ama geçmiş dönemlere, son üç-dört seçime baktığınızda oranın tatmin edici şekilde arttığını göreceksiniz” dedi.

Dağa kaçırılan 18 yaş altı kız çocuklarının cinsel istismarı niçin bu önergede yok

HDP’nin sunduğu önerge metninin eleştiren Keşir,” Bugün kız çocuklarının eğitime erişimini, evet, önemsiyoruz, bu konuda ittifak hâlindeyiz ama bugün, doğu ve güneydoğuda yakılan okullarla kaç kız çocuğunun eğitimi engellendi? Bu soruyu soruyor muyuz kendimize ya da dağa kaçırılan 18 yaş altı kız çocuklarının bugün bir meslek sahibi olmasının engeli bu önergede niçin yok?

Size birkaç fotoğraf göstereceğim. Bu fotoğraflardaki kız çocuklarının cinsel istismarı niçin bu önergede yok? Dağa kaçırılan 18 yaş altı kız çocuklarının orada ne işi var? Bu çocukların bugün okulda olması, meslek öğrenmesi gerekirken bu çocukların dağda ne işi var? Buna itiraz etmeyenler kadın hakları mücadelesinden nasıl bahsediyorlar diye sormak istiyorum” şeklinde konuştu. 

Dağa Devşirilenlerin Yüzde 80'i Çocuk 

Dağa devşirilenlerin yüzde 80'inin çocuk olduğuna dikkat çeken Keşir, “ Bu çocukların aileleri, biliyorsunuz, 2014 yılında çocuklarını istemek için eylemler yaptılar. O günlerde, daha sonra HDP'nin de yöneticisi olan Demirtaş eylem yapan ailelere ne demişti? Nasıl hakaret etmişti? "Ücret alıyorsunuz, para karşılığı bu eylemleri yapıyorsunuz." demişti. Hatta o aileler örgüt tarafından ölüm tehditleri almışlardı ve eylemlerini bırakmak zorunda kalmışlardı. Niçin o çocukların hakkı bu önergede yok? 

Dağa Kaçırılan Kız Çocuklarının Tecavüzleri, İntiharları Ve İnfazları Niçin Konuşulmuyor

AK Parti Düzce Milletvekili, Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Ayşe Keşir, dağa kaçırılan kız çocuklarının tecavüzlerinin konuşulmadığını belirterek, “ Üniversite öğrencisi olup kandırılarak dağa kaçırılan gençlerin büyük bir kısmına -örgüt infazıyla- infaz yapıldığı biliniyor ve bununla ilgili, ailelerine de "Devletle çatışırken öldü." denerek bir de cenaze törenleri kaldırılıyor. Üniversite öğrencisi çocuklar niçin dağda olduğunu sorguluyor çünkü. Sorgulayan, soran bir gençlik istenmediğini de buradan görüyoruz” ifadelerinde bulundu. 

Son Güncelleme: 02.03.2017 13:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.