KATIRCIOĞLU 24 HAZİRAN’I DEĞERLENDİRDİ

Türkiye 24 Haziran’da Genel Seçimlere gidiyor. Türkiye’de olduğu gibi Düzce’de siyaset arenası kızışmaya başladı. Erken seçim kararının alınmasının ardından açıklamaların ardı arkası kesilmiyor. İyi Parti Düzce İl Başkanı Ercan Katırcıoğlu, 24 Haziran’da yapılacak olan Genel Seçimleri Türkiye ve Düzce açısından Malumat Haber’e değerlendirdi.

KATIRCIOĞLU 24 HAZİRAN’I DEĞERLENDİRDİ

Türkiye 24 Haziran’da Genel Seçimlere gidiyor. Türkiye’de olduğu gibi Düzce’de siyaset arenası kızışmaya başladı. Erken seçim kararının alınmasının ardından açıklamaların ardı arkası kesilmiyor. İyi Parti Düzce İl Başkanı Ercan Katırcıoğlu, 24 Haziran’da yapılacak olan Genel Seçimleri Türkiye ve Düzce açısından Malumat Haber’e değerlendirdi.

21 Nisan 2018 Cumartesi 15:08
KATIRCIOĞLU 24 HAZİRAN’I DEĞERLENDİRDİ

İyi Parti Düzce İl Başkanı Ercan Katırcıoğlu 24 Haziran’da yapılacak olan Genel Seçimler Hakkında Malumat Haber’e özel açıklamalarda bulundu. Katırcıoğlu Düzce’de ve Türkiye’de seçimlerin büyük sürprizlere gebe olduğunun altını çizdi.

Seçimlerin bu kadar erkene alınmasının kendilerinde bir şaşkınlık yarattığını ifade eden Katırcıoğlu, 24 Haziran 2018 seçimlerinin Türkiye açısından nelere gebe olduğu değerlendirdi. Katırcıoğlu, “Türkiye’de erken seçim olayını bizler bekliyorduk ancak bu kadar erkene alınması ile ilgili olarak şaşkınlık içerisindeyiz. Bu şekilde düşünmemizin nedeni ise Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmalarında “erken seçimin bu ülkeye ihanettir” demesidir. Bu tür beyanlardan dolayı bizler erken seçimin olmasını beklemiyorduk. Erken seçimin mantıklı bir açıklamasını bizler bulamadık. Erken seçimin altına yatan gerekçenin mevcut iktidar hükümetinin kendi yönetiminden rahatsız olduğunun bir açıklamasıdır. AKP ile MHP’nin mecliste toplam 352 milletvekili var. Bu sayıda Türkiye’de yüzde 67 oy oranına eşit gelmektedir. Şu anda Cumhurbaşkanlığı AKP’nin elinde. Bu güce sahipken erken seçime gidilmesi ile ne amaçlanıyor. Meclis üstünlüğü sizde, Cumhurbaşkanlığı sizde olmasına rağmen erken seçim kararının arkasındaki gerçek neden nedir. Bunu açık aziz millete açık ve net bir şekilde anlatılması gerekiyor. 2018 yılında 184 Milyar dolar, 54 milyar dolar da cari açığımız var. Türkiye bu paraları ödemeyi bir kenara bırakın memuruna maaş vermekte büyük sıkıntı yaşayacak. Dış ülkelerden kredi alma ihtimali sıfırdır. Böyle bir tablo Osmanlı döneminde, Türkiye Cumhuriyeti’nin hiçbir döneminde yaşanmadı” dedi.

BİZLER 15 TEMMUZ DİYE BEKLİYORDUK

Katırcığlu, “Genel Başkanımız erken seçimin olması halinde bunun tarihi olarak 15 Temmuz 2018 olarak söylüyordu. Bu tarih hem Pazar gününe denk gelmesi hem de toplum üzerinde bir baskı ortamı oluşturmak amacıyla alınacağını düşünüyorduk. 24 Haziran bizler için değil AKP için de sürpriz bir tarih olmuştur. Bizler kuruluş aşamasında nasıl tempolu çalıştırsak şimdi de öyle çalışacağız. Yüksek Seçim Kurulunun vereceği karara göre hareket edeceğiz. Bizler yasal olarak bütün çalışmalarımızı hazırladık. Eğer seçimlere kendi çatımız altında giremezsek konu ile ilgili olarak B  C D planlarımız hazır. Her şartta sandıkta olacağız. Olası ittifak görüşmelerimiz için görüşmeler devam ediyor, önümüzdeki hafta kesinleşecek” ifadelerini kullandı.

ARTIK CEKET KOYUP KAZANMA DÖNEMİ BİTTİ

Katırcıoğlu, Düzce’de taşların yerinden oynayacağını belirterek 24 Haziran seçimlerinin Düzce açısından nelere gebe olduğu hakkında “Sandık başına gidildiği zaman daha önceki dönemlerde vatandaşların ilk cevabı “ başkası mı var” oluyordu. Ama şuanda Türk siyasetinde karşılığı olan ve vatandaşın seçim sandığına gittiği zaman “ başkası mı var sorusunu oluşturmayacak bir parti var. Milletin bağrından doğmuş bir siyasi oluşum var. Bu siyasi parti merkez partisi, kimseyi ötekileştirmeyen bir partidir. 24 Haziranda yapılacak olan seçim Düzce’de bu nedenle çok önemli sonuçlara gebe olacaktır. İnsanlarla birebir konuşmalarımızda gönlünden geçen ağızlarından çıkıyor. Ama toplum içinde bunları konuşamıyorlar. Çok kötü şartlar altında yöneten bir ülke vatandaşların dur deme zamanı gelmiştir. Düzce başta olmak üzere Türkiye genelinde bu seçimlerin sürpriz sonuçları doğuracağına inanıyorum. Ben Düzce’de iyi bir sonuç olacağımızı düşünmüyorum biliyorum. Artık ceket koyup seçilme dönemi bitmiştir. Genel seçimler yerel seçimlerden sonra yapılırdı ancak genel seçimleri öne almaları AKP ve MHP’nin oylarının iktidar olmaya yetmeyeceğinin bir göstergesidir” dedi.

GÖREVDEN KAÇMAM

Katırcıoğlu 24 Haziran’da yapılacak olan seçimlerde milletvekili adaylığı ile ilgili olarak “Teşkilatımız bizlere adaylık veya başka görevler için ne emrederlerse bizler o görevi yerine getiririz. Ben bir görev adamıyım. Bana verilecek hiçbir görevden kaçmam” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 21.04.2018 15:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.