HIZLI TREN İÇİN ERDOĞAN’DAN DESTEK İSTEYECEK

Öncü TV’nin ilgiyle takip edilen Kitabın Ortasından programına konuk olan AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, parti tüzüğü gereği bir ayın içerisinde birkaç toplantıda Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü ile bir araya geldiklerini belirterek, “AK Parti’de ‘belediye başkanı seçildi, olay bitti’, böyle bir şey yok. Siyasette nefis nedir çok iyi bilirim. Biz fikirlerimizi söyleriz olması gereken en doğrusu olan neyse onu yaparız.” dedi. Tartışmalı Fiskobirlik Kavşağı’nın açılışı için 2020 yılına işaret eden Keskin, söz çöp sorununa geldiğinde ise kısa sürede kurulacak geri dönüşüm özellikli tesis ile Düzce’nin çöpünün yüzde 60’ını değerlendirileceğini kaydetti. Ayrıca Yüksek Hızlı Tren’in Düzce’ye fayda sağlayacağına inandığını belirterek, AK Parti İl Başkanları Toplantısı’nda konuyu Cumhurbaşkanı’na ileteceğini söyledi.

HIZLI TREN İÇİN ERDOĞAN’DAN DESTEK İSTEYECEK

Öncü TV’nin ilgiyle takip edilen Kitabın Ortasından programına konuk olan AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, parti tüzüğü gereği bir ayın içerisinde birkaç toplantıda Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü ile bir araya geldiklerini belirterek, “AK Parti’de ‘belediye başkanı seçildi, olay bitti’, böyle bir şey yok. Siyasette nefis nedir çok iyi bilirim. Biz fikirlerimizi söyleriz olması gereken en doğrusu olan neyse onu yaparız.” dedi. Tartışmalı Fiskobirlik Kavşağı’nın açılışı için 2020 yılına işaret eden Keskin, söz çöp sorununa geldiğinde ise kısa sürede kurulacak geri dönüşüm özellikli tesis ile Düzce’nin çöpünün yüzde 60’ını değerlendirileceğini kaydetti. Ayrıca Yüksek Hızlı Tren’in Düzce’ye fayda sağlayacağına inandığını belirterek, AK Parti İl Başkanları Toplantısı’nda konuyu Cumhurbaşkanı’na ileteceğini söyledi.

20 Aralık 2019 Cuma 11:03

Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın hazırlayıp sunduğu ve her çarşamba Öncü TV’de izleyicisiyle buluşan “Kitabın Ortasından” programının bu haftaki konuğu AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin oldu. Yerel seçimlerde kaybedilen 5 belediye, Düzce’deki sağlık sorunları, Yüksek Hızlı Tren Projesi ve Fiskobirlik Kavşağı hakkında çarpıcı açıklamalar yapan Keskin, “Sorunları çözmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz.” diye konuştu.



 

“Türkiye genelinde bir düşüş oldu”
31 Mart Yerel Seçimlerinde kaybedilen 5 belediyenin sorulması üzerine Keskin şöyle cevap verdi: “31 Mart’ta sandıktan çıkan her türlü karara saygı duyarız. Kendi yaptığımız hataları tekrar gözden geçiririz. Halkın talepleri ve beklentileri neler. Türkiye genelinde bir düşüş oldu. İnsanlara hizmet noktasında gönül belediyeciliğinde eksiklermişiz hatalarımız oldu. Önemli olan insanın yaptığı iştir. Millet karar veriri millet yönetir. Sayın cumhurbaşkanımızın duruşunu ilde gerçekleştirmektir.”

“Vatandaşlar 500 TL karşılığında başvuru yapacaklar”
TOKİ’nin Düzce’de yapacağı 300 konut ile ilgilide açıklama yapan Mustafa Keskin şunları söyledi: “İlk önce bakanlıktan TOKİ’den yapılan açıklamalar var. Müracaatlar 16 Aralık tarihinde başladı 15 Ocakta son bulacak 300 daire mevcut 2+1 isteyen vatandaşlar 500 TL karşılığında başvuru yapacaklar 3+1 isteyen vatandaşlar 1000 TL ödeyecekler. Kayıtlar tamamlansın bizde buna bakıp araştırma yapacağız bakanlıkla görüşüp yeni düzenlemeler yaparız.”

“Eksiklerimizi kapatabilmek için elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz”
“Düzce’de sağlık konusunda ne gibi katkı sağladınız?” sorusuna İl Başkanı Mustafa Keskin şöyle cevap verdi: “Bu milletin hizmet aldığı devletten bekledikleri sağlık ta bunu başında geliyor. Bugün Düzce ilimizde birçok teknolojik alanda işlemler yapılıyor. Bu partiyi ilk kurduğumuzda çok büyük sıkıntılar vardı vatandaşlara bu günleri anlatsak inanmazdı. Sağlık bakanlığına her ay gidiyoruz. Gerekli talepler için sağlık bakanlığıyla görüşüyoruz. Allah razı olsun başkanım devlet hastanesine gittik şu işlemlerimiz ve problemlerimiz gayet güzel halloldu diye telefon alıyoruz. Eksiklerimizde var. Düzce’de Türkiye ortalamasından çok daha fazla yaşlı nüfus var. Eksiklerimizi kapatabilmek için elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz.”

“Her Cuma başka bir köye gidip orada namaz kılıp halkla beraber oluyoruz”
AK Parti Düzce milletvekillerinin halkın arasına karışmadığı ve yeteri kadar çalışmadığı iddiaları için Keskin şunları belirtti: “Cumhurbaşkanımızın bu konuda talimatları var. Seçilmiş olduğunuz bölgede gidin halkla iç içe olun. Bizim işimiz gücümüz halk anakarada olmadığımız zaman biz buradayız bu insanların içerisine katılıyoruz. Her Cuma başka bir köye gidip orada namaz kılıp halkla oluyoruz. “Başkan seçim yok niye geldin?” diyenler bile oluyor. Meclis kürsüsünden çıkıp da “o eksik, bu eksik” demeye gerek yok. Biz eksikleri, gideriyoruz. Sayın milletvekillerimiz bu işlerin takibini yapıyor. Mecliste her gün 600 vekil söz alıyor 1 dakikalık sözü muhalefet vekilleri gündem dışı konuşuyor. Hiçbir girişim yok çözüm bulmuyor. Gerekli bakanlıklara en son cumhurbaşkanımıza gidip halletmeye çalışıyoruz. Bizim çalışma ve projelerimizi takipte yükümlüler. Meclisteki milletvekillerinin 1 dakika konuşarak sorunlara çözüm bulunamaz. Bu milletin dertlerini dertleniyoruz takip ediyoruz. Sorunları çözmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Bizim göremediklerimizi il başkanlarımız görüyor biz onlarla bir araya bu yüzden geliyoruz.”




“İl başkanları toplantısında Cumhurbaşkanımıza ileteceğim”

Düzce’den geçmesi gündemde olan Yüksek Hızlı Tren konusuna da değinen Keskin şunları söyledi: “Ayhan hocamız çok değerli bir hocamız. Ayhan hocamızı parti binamızda dinledik. Kendisi sağ olsun bu projeyi bize anlattı. Bu hattın İstanbul-Ankara arası mesafesinin Düzce ayağının olması gerektiğini anlattı. Düzce Milletvekilimiz Ayşe Keşir ile birlikte ulaştırma bakanımıza anlattılar. Yüksek Hızlı Tren’in Düzce’ye fayda sağlayacağını ben de inanıyorum. İl başkanları toplantısında Cumhurbaşkanımıza ileteceğim.”

“Belediye huzursuz etmek için kimseye ceza yazmaya uğraşmıyor”
Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın “Kafeler yıkılacak konusu var. Bu sorunları nasıl çözülmemeyi düşünüyorsunuz?” sorusuna Kesin şöyle cevap verdi: “’Ona para verdik, buna bağış yaptık’ gibi böyle bir şey varsa babamın oğlu dahi olsa gereğini yaparım. Böyle bir şeyin olması söz konusu değil varsa da savcılığa gider ben suç duyurusunda bulunurum. Belediyenin sundurmalar ile ilgili çalışmalar var. Bu istenilen evraklar esnafımız ilerleyen zamanda sıkıntı yaşamasın diye yapıyoruz. Belediye huzursuz etmek için kimseye ceza yazmak için uğraşmıyor. Esnaflar tarafından eksikler var. Yarın bir gün işletmelere ceza gelse “Yandım” diyecekler. Belediye de bu vatandaşlarımızın zarar görmemesi için elinde geleni yapmakta. Eksik evrakları olanlar tamamlasın sıkıntı yaşamasınlar istediğimiz bu zaten.”

“2020 yılında elimizden geleni Akçakoca için yapacağız”
Akçakoca’daki balıkçı barınağı hakkında genel bir bilgi veren AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin şunları ifade etti: “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na müracaatlar yapıldı. Çıkacak olan ödemelerin beklemesindeyiz. 2019 yılı ülke için büyük bir ekonomik sıkıntı içerisinde. Akçakoca ile ilgili bütün haberler her hafta bana geliyor. 2020 yılında elimizden geleni Akçakoca için yapacağız.”

“2020 yılında hızlandıracağız”
Yığılca’da devam eden yol çalışması ve Yığılca’da yapılan yeni çimento fabrikasının bazı istekleri olduğu konusunda sorulan soruya Keskin şöyle cevap verdi: “Bizim en uzak ilimiz Yığılca sayın cumhurbaşkanımız emirleri doğrultusunda başlandı 2019 yılı maliyetleri fazla olması ekonomik sıkıntılardan dolayı yavaş ilerliyor. 2020 yılında hızlandıracağız. Fabrikadan gelip de bize böyle bir talep gelmedi. Üretim kapasitelerini de bilmiyorum. Önemli olan insanların oradaki mutluluğu huzuru ilgilendiriyor, bölgeye yapılacak olan istihdam ve katma değer ilgilendirir. Elimizden geleni işletme içinde yaparız.”



 

“Eksiklerimiz var yolları yapacağız”
Akçakoca’da meydana gelen afetin ardından yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren İl Başkanı Mustafa Keskin şunları söyledi: “Allah bir daha yaşatmasın. Küresel ısınma ve mevsim değişikliği nedeniyle ülke genelinde bu tür felaketler yaşanıyor. 1999 depremini yaşadı bu şehir. Türkiye’nin neresinde ne tür bir afet olsa hemen yetkililer noktaya uylaşıp devlet olarak elimizden gelenleri fazlasıyla yapmaya çalışıyoruz. Eksiklerimiz var yolları yapacağız. Hava şartları el verdiğinde eksikleri de tamamlayacağız. Bu tür afet olaylarında tüm siyasiler vatandaşlarına sahip çıkmaya koşarak gider.”

“Bir tesisi kurarak Düzce’nin çöpünün yüzde 60’ı değerlendirilir hale getireceğiz”
Ünsal’ın “Katı atık tesisi nereye yapılacak Düzce’nin çöpü Melen kenarına üstü kapatılarak dolduruluyor. Bu konu ile ilgili nasıl bir proje var?” sorusuna Keskin şöyle cevap verdi: “Çok kısa bir zaman süresinde vahşi depolamayı ortadan kaldırıyoruz. Bir tesisi kurarak Düzce’nin çöpünün yüzde 60’ını değerlendirilir hale getireceğiz. Bu bütünleşmiş tesisinin kokma, çevreye ve insanlara zararı gibi bir şey söz konusu olmayacak. Tesis ihale aşamasında yakın bir sürede sonuçlanır.“

“2020 yılında bu kavşağın işlemi yapılacak, bir hafta gibi bir sürede bu kavşak açılacak”
Kapatılmasının ardından çokça konuşulan Fiskobirlik Kavşağı hakkında açıklamalar yapan Keskin şöyle konuştu: “Kalıcı konutlar ve otoban bağlantısı Düzce’mizi ikiye bölüyor. Kavşak buraya yeterli olmuyor. Burada bir kişi ölse bir kişinin canına mal olmaması için bu kavşak kapatıldı. Bu kavşak otobanın açılmasından yoğun bir trafik haline geldi. Ulaştırma Bakanlığı’na gittim, görüştüm. dronelarla incelendi, trafik takip edildi. Buraya bir köprülü kavşak şart. 2020 yılında bu kavşağın işlemi yapılacak. Bir hafta gibi bir sürede bu kavşak açılacak. Biz buradaki iki mahalleyi bölmek için yapmıyoruz. Vatandaşların can sağlığı için yapıyoruz. Şuan orada çalışmalar başladı geçici olarak açılacak köprülü kavşak yapılınca sorun kalmayacak.”




“Trafik kazalarının önlenmesinde, terör olaylarında, araç takiplerinde çok faydalı”

Düzce’de faaliyete giren “Elektronik Denetleme Sistemi” hakkında konuşan Keskin şunları belirtti: “Bu EDS’ler insanları gördüğü zaman ceza kesilen cihazlar değil tüm Türkiye genelinde uygulanan bir sistem. Trafik kazalarının önlenmesinde, terör olaylarında, araç takiplerinde çok faydalı. Düzce belediyesinin şuanda EDS’ler de kazancı yok kâğıt üstünde bir belge de yok. Düzce Belediyesi buradan alacağı parayla borcunu ödemesi söz konusu bile değil. Ormanca Kavşağı’nda kaza oldu. Vatandaşlar buraya EDS konulsun istiyor. Mesela burada insanlara ceza kesmek değil. Bizim araç kullanma kültürünü öğrenmemiz lazım. Ankara’da sistem neyse Düzce’de de aynı. Bağlantı yolun da bir aile kaza geçirdi dağıldı. Yazık günah bu çalışmalar halkımız için.”

“Siyasette nefis nedir çok iyi bilirim”
“Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü ile istişare yapmıyor” iddialarının sorulması üzerine AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Kesin şunları söyledi: “Faruk Bey Düzce için ne kadar yetkili insanlar uzmanlar varsa getirip baktırıyor. Aylık toplantılarımız var, haftalık var. Eksikler olmuyor mu, oluyor onları da biz söylüyoruz. Parti tüzüğü gereği bir ayın içerisinde birkaç toplantıda bir araya geliyoruz. Mahalle ziyaretleri haricinde delegelerden gelen sorunları da dinleyip çözüm arıyor. AK Parti’de belediye başkanı seçildi, olay bitti. Böyle bir şey yok. Siyasette nefis nedir çok iyi bilirim. Biz fikirlerimizi söyleriz olması gereken en doğrusu olan neyse onu yaparız.”

Kitabın Ortasından programının klasiği haline gelen soru-cevap bölümde, Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın sorduğu isimlere Mustafa Keskin şöyle cevap verdi: 
Muhsin Yazıcıoğlu Adam gibi adam, Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.
Erkan Seçkin: Çocukluk arkadaşım sevdiğim bir kardeşim.
Cihat Çelik: Oda bize çok yakından bir kardeşimiz. Sevdiğimiz bir insan kendisi.
Nigar Demircan Çakar: Kibar hanım efendi. Çalışkan bir hocamız.
Leon Kalma: Düzce’de bayiliklerini yaptım beraber de çalıştık kendisini çok severim.
Dr. Faruk Özlü: Gerçek bir bürokrat nezaket sahibi bir insan, çok çalışkan.
Mehmet Keleş: Sokaktan geçenlere sorun belediye başkanı Mehmet keleş derler. Hafızalara ve akıllara kendi adını kazıtmıştır.
Zekeriya Korkmaz: Tecrübe geliyor.
Dr. Zülkif Dağlı: Çalışkan, her yere parmak basan, bürokrat.
İbrahim Korkmaz: Benim üniversiteden hocam. Kaliteli bir hocamız. Güzel anılarımız var.
Ragıp Gökesaoğlu: Düzce’nin değerlilerinden, esnaf.
Yunus Özay Er: İyi bir kardeşim, çalışma arkadaşım.
Ruhi Kurnaz: Sevdiğimiz, güzel bir insan kendisi.
Fahrettin Şengür: Merkez ilçeden arkadaşım. Kurucu merkez ilçeden arkadaşım.
Orhan Kansız: Genç benden bir süre önce göreve geldi. İyi bir arkadaşımız.
Yusuf Karaltı: Düzce için bir değer tecrübeli bir insan.
Yakup Demircan: Çok heyecanlı, azimli, meraklı, onla gezerseniz aç kalmazsınız.
Birol Şahin: Yaşı bizden büyük, haksızlığın karşısında dikilen adam.
Esvet Sarıoğlu: Dizayn işleri bana sökmez. Aklımın ermediği işe kalkışmam.
Gökhan Kapoğlu: Hayırlı osun başarılar diliyorum.
Hidayet Türkseven: Büyüğüm görünce elini öptüğüm saydığım bir büyüğümüz.
Sadullah Ünsal: İyi bir dost diyebilirim.
Mustafa Keskin: Kendimi büyük bir adam olarak görmüyorum. Yazıyla geldim yazıyla giderim. Arayan her zaman ulaşabilir. Şerefimizle geldik şerefimizle gitmenin peşindeyim.
 

Son Güncelleme: 22.12.2019 16:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.