ER LİDERİNİ BÖYLE SAVUNDU

Gündemi değerlendirmek üzere Mehmet Günesen ile Öncü Ana Haber Bülteni’ne canlı telefon bağlantısı ile konuk olan İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, partisinin Genel Başkanı Meral Akşener’in Erdoğan-Netanyahu benzetmesinin ardından yükselen tepkilere cevap verdi. Er, muhataplarının konuşma metnini iyi dinleyip okumadığını belirtirken, “Konuşma aralarından mana çıkarmaya çalışıyorlar’ dedi. Gerçekler yerine algılar üzerinden bir siyaset tarzı geliştirilmeye çalışıldığını belirten Er, iktidarın Filistin politikasında savrulmalar yaşadığını savunarak eleştirdi.

ER LİDERİNİ BÖYLE SAVUNDU

Gündemi değerlendirmek üzere Mehmet Günesen ile Öncü Ana Haber Bülteni’ne canlı telefon bağlantısı ile konuk olan İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, partisinin Genel Başkanı Meral Akşener’in Erdoğan-Netanyahu benzetmesinin ardından yükselen tepkilere cevap verdi. Er, muhataplarının konuşma metnini iyi dinleyip okumadığını belirtirken, “Konuşma aralarından mana çıkarmaya çalışıyorlar’ dedi. Gerçekler yerine algılar üzerinden bir siyaset tarzı geliştirilmeye çalışıldığını belirten Er, iktidarın Filistin politikasında savrulmalar yaşadığını savunarak eleştirdi.

19 Mayıs 2021 Çarşamba 13:14
ER LİDERİNİ BÖYLE SAVUNDU

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında Gazze’de yaşanan olaylara ilişkin açıklamaları üzerinden Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sert sözlerle yüklenmiş,  Erdoğan’ın Filistin’e destek, İsrail’e lanet söylemlerini ‘kürsü şovu’ olarak nitelendirmişti. Akşener’in popülist siyaset ile ilgili değerlendirme yaptığı bir yerde İsrail Cumhurbaşkanı Netanyahu için “Bir anlamda Erdoğan’ın İsrailli versiyonu” benzetmesi yapması ise AK Parti cephesinde büyük tepki çekti. Hem AK Parti Genel Merkez’inden hem de AK Parti Düzce Teşkilatı’ndan tepkiler art arda geldi.

KEŞİR: ‘AKIL TUTULMASI’

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Akşener’in sözlerini ‘akıl tutulması’ olarak yorumlarken “İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Sayın Cumhurbaşkanımız hakkında, tam bir akıl tutulması olan ve siyasi nezaketle asla bağdaşmayan sözlerini kınıyorum.” ifadelerini kullandı.

KESKİN: ‘TERÖR ÖRGÜTÜ DİLİ’

AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin ise İYİ Parti Lideri’ne ‘terör örgütü dili’ benzetmesiyle yüklendi. Keskin, “İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, tüm dünya mazlumlarının umudu olan Cumhurbaşkanımız hakkındaki sarf ettiği sözler bir siyasi parti genel başkanına asla yakışmayan, PKK ve siyasi kolu HDP'nin sıkça kullanmış olduğu dildir. Bu çirkin üslup, terör örgütlerinin siyasi uzantılarıyla ittifak çukuruna düşen birinin saçmalıklarından fazlası değildir!” ifadeleriyle Akşener’in sözlerini eleştirdi. Akşener’in sözleri dün sosyal medyada da en çok konuşulan konu başlıklarından biri oldu.

ER: ‘KONUŞMA ARALARINDAN MANA ÇIKARMAYA ÇALIŞIYORLAR’

Düzce ve Türkiye gündemini değerlendirmek üzere Öncü Ana Haber Bülteni’ne canlı telefon bağlantısı gerçekleştiren İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, tepkilerle ilgili Akşener’in konuşmasının aralarından manalar çıkarılmaya çalışıldığını söyledi. Er, “Tepkileri yerel basından ben de okudum. Ben bu tepkileri Sayın Genel Başkan’ın konuşma metnini doğru okumamaya eğer metin ellerinde yoksa yapılan konuşmayı doğru dinlememeye ve kelimelerin arasından manalar çıkarmaya çalışmaya bağlıyorum” dedi.

‘BÖYLE BİR ŞEY OLMAYACAĞINI EN İYİ ONLAR BİLİR”

Akşener’in konuşmasını teşkilat mensupları olarak hem dinleyip hem de okuduklarını kaydeden Er, “Ben Sayın Genel Başkan’ın grup konuşmasını dinledim. Her grup toplantısının ardından da konuşma metni teşkilatlarımız için bir yol haritası olması için bize iletilir. Ben bu metni dikkatle okudum ve birkaç arkadaşıma da okuttum. Burada özellikle bizler gibi devlet geleneğine, devletin kutsiyetine saygı duymaya alışmış ve bu gelenekle yetişmiş insanların cumhurbaşkanının şahsına veya makamına hakaretamiz cümlelerle hareket etmeyeceğimizi en iyi muhataplarımız bilir.” diye konuştu.

‘ALGILAR ÜZERİNDEN YÖNETMEYE ÇALIŞIYORLAR’

Türkiye’de artık gerçeklerden çok algılar üzerinden siyaset yapıldığını ifade eden Er, “Fakat ne yazık ki Türkiye’de artık icraatlardan ve realiteden o kadar kopuldu ki bütün hayat algılar üzerinden yönetilmeye ve idare edilmeye çalışılıyor. Biz İYİ Parti Düzce Teşkilatı olarak kamuoyunu aydınlatmak üzere gerekli açıklamayı da yapacağız. Fakat metinden muhataplarımızın ifade ettiği gibi bir yorum çıkarmak mümkün değil. Bunun olmayacağını en kısa sürede genel merkezimiz de paylaşacaktır.” dedi.

‘İKTİDAR DIŞ POLİTİKADA SAVRULMALAR YAŞIYOR’

İktidarın dış politikada savrulmalar yaşadığını belirten Er, “Bizim konuya bakış açımız bellidir. Türk Cumhuriyeti kadim bir devlettir. Türk milleti 2 bin 500 yıllık devlet geleneğine sahiptir. Türk yurdundan bizim kafamızda tasarladığımız ve benim de görevim dolayısıyla oluşturmaya çalıştığım İYİ Parti dış politika ilkelerinde, dış politikadaki savrulmalardan memleketi uzak tutmak. Devletimizin ve milletimizin istikrarlı adımlar atması taraftarı olmuş bir kişiyim. Biz hükümetimizin birçok dış politik adımında olduğu gibi İsrail-Filistin politikasında da savrulmalar yaşadığını ve bunun benzeri problemlerde aynı reaksiyonu göstermemesinden son derece rahatsız olduğumuzu defalarca ilettik.” dedi.

‘DOĞU TÜRKİSTAN GÜNDEME BİLE GETİRİLMİYOR’

Doğu Türkistan meselesinin de en az Filistin kadar önemliyken gündeme getirilmediğini söyleyen Er, “Çok benzer bir konu Doğu Türkistan konusunda oradaki soydaşlarımızın, dünya tarafından da kabul edilen soykırımvari uygulamalarla eziyet çeken insanlarımızın konusunun gündeme getirilmesi ve bu dile getirilirken Filistin konusunun da en az bu kadar önemli olduğunu dile getiren insanlarız. Savrulma yaşıyoruz. Söylemlerimizle yaptıklarımız bir birini tutması gerekir. Devlet dış politika ciddiyeti bunu gerektirir.” ifadelerini kullandı.

‘FİLİSTİNLE İLGİLİ SOMUT ADIMLAR ATILMALI’

Düzce Belediye Meclisi’nde grubu bulunan dört partinin imzaladığı ortak bildiriye İYİ Parti olarak ciddi katkı verdiklerini belirten Er, “Bu hafta belediye meclisinde Filistin’le alakalı bir metin okundu. O metne İYİ Parti olarak ciddi katkılarımız oldu. Bizim maneviyatımızda çok ciddi öneme sahip olan Filistin topraklarına, Mescid-i Aksa’ya, Kubbetüs Sahra’ya ve Filistin halkının yaşamış olduğu eziyete yönelik hassasiyeti aynen paylaşıyoruz. Fakat başlangıcından bugüne kadar ki bunu Mavi Marmara baskınıyla başlatabiliriz. Filistin adına yapmış olduğu eylemlerin ne yazık ki söylemden öteye geçmediğini Genel Başkanımız da vurguladı. Biz bu kadim devletin daha somut, daha inandırıcı adımlar atması gerektiğini düşünüyoruz. Genel Başkanımızın grup toplantısında yaptığı açıklamalarda da bu noktaları bulabilirsiniz.” ifadeleriyle iktidarın Filistin politikasını eleştirdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.