EKONOMİ ÜZERİNDEN AK PARTİ’Yİ ELEŞTİRDİLER

Düzce DEVA Partisi İl Teşkilatı, bugün partinin 2 ağır topunu ağırladı. DEVA Partisi Sağlık Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Aysun Hatipoğlu ve DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Hüseyin Kaderoğlu Düzce’de partililerle bir araya geldi. Parti binasında düzenlenen basın toplantısında, Hatipoğlu ve Kaderoğlu, ekonomi üzerinden AK Parti İktidarına yönelik eleştirilerde bulundu. DEVA Partisi İl Başkanı Murat Caymaz ise, Akçakoca İlçe Başkanı Gönül İşgören’in istifası ile ilgili ilk kez açıklama yaptı.

EKONOMİ ÜZERİNDEN AK PARTİ’Yİ ELEŞTİRDİLER

Düzce DEVA Partisi İl Teşkilatı, bugün partinin 2 ağır topunu ağırladı. DEVA Partisi Sağlık Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Aysun Hatipoğlu ve DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Hüseyin Kaderoğlu Düzce’de partililerle bir araya geldi. Parti binasında düzenlenen basın toplantısında, Hatipoğlu ve Kaderoğlu, ekonomi üzerinden AK Parti İktidarına yönelik eleştirilerde bulundu. DEVA Partisi İl Başkanı Murat Caymaz ise, Akçakoca İlçe Başkanı Gönül İşgören’in istifası ile ilgili ilk kez açıklama yaptı.

05 Kasım 2021 Cuma 18:24
EKONOMİ ÜZERİNDEN AK PARTİ’Yİ ELEŞTİRDİLER

DEVA Partisi Genel Merkez, partinin iki üst düzey yöneticisini Düzce’ye gönderdi. Türkiye’nin 81 ilinde sahada olan DEVA Partisi, vatandaşlar ve STK’larla bir araya gelerek, sorunların yerinde tespit ederek, çözüm önerilerini rapor haline getiriyor.

Bu kapsamda Düzce’ye gelen DEVA Partisi Sağlık Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Aysun Hatipoğlu ve DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Avukat Hüseyin Kaderoğlu, DEVA Partisi İl Teşkilatında partililer ile bir araya geldi.

“Akçakoca ilçesine en kısa sürede atama yapılacak”

Parti binasında düzenlenen basın toplantısında ilk söz alan DEVA Partisi İl Başkanı Caymaz, Düzce’nin gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Akçakoca Kurucu İl Başkanı Gönül İşgören’in istifasına ilişkin ilk kez konuşan Caymaz, “Bildiğiniz üzere Akçakoca İlçe Başkanımız Sayın Gönül İşgören partideki görevinden istifa etme kararı aldı. Biz de yönetim kurulu olarak aldığı bu kararı anlayışla karşıladık. Siyasette böyle şeyler olabilir, aslolan dostluklardır. Gönül Hanım her zaman bizim yanımızda ve partimizin gönüldaşıdır. Kendisine bugüne kadar vermiş olduğu maddi ve manevi desteklerinden ötürü çok teşekkür ediyoruz.  Mevcut yönetimde görevine devam etmek isteyen arkadaşlarımızla ilgili bir sorun yok, onlar görevlerine devam edecekler. Akçakoca biliyorsunuz ki Düzce’mizin en büyük ilçesi, orada yeni yapılanmamızı hızlıca tamamlayacağız. Bu işe istekli olan birkaç arkadaşımız, onlarla görüşüyoruz. İstiyoruz ki Akçakoca’da en güzeli olsun, en liyakatli kişi ve kadrosu ile güzel bir yola çıkalım” diye konuştu.

“Millet Bahçesi Düzce’ye yakışmadı”

29 Ekim’de vatandaşların hizmetine açılan Millet Bahçesi’nin yeşil olarak anılan Düzce’ye yakışmadığını savunan Caymaz, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda açılışı yapılan Millet Bahçesi’nin öncelikle Düzce’mize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Biz ilimiz menfaatine yapılan her işin arkasında ve destekçisi olduğumuzu defaatle söylüyoruz. Millet Bahçesi ve İstanbul Caddesi’ne bir bütün olarak baktığımızda kente bir şehir havasının geldiği doğru. Fakat eksiklikler ya da olmaması gereken detaylar yok mu, elbette var. İlk olarak 2019 yılından bu yana, yaklaşık 2 buçuk yılda bitirilen bir işten ortaya çıkan bir eserden beklentimiz daha büyüktü. Bu haliyle standart bir park ve bahçeden farkının olmadığını görüyoruz. TOKİ’nin yapmış olması da bir etken elbette. Belediye kendisi yapmış olsaydı ortaya çok daha güzel bir iş ortaya çıkabilirdi belki. Ağaçlandırmanın yetersiz olması ve bahçenin beton ağırlıklı olması Yeşil Düzce olarak anılan ilimize yakışmadı. Park yapılırken içerisinde ticari alan olmayacağı yönünden bir taahhütte bulunulmuştu. İçerisine tam 3 adet büfe konuldu. Bu durum özellikle pandemi döneminde zaten zor durumda olan çevre esnafını mağdur etmekten başka hiçbir işe yaramaz. Verilen sözün arkasında durulmalı, önce esnaf gözetilmelidir. Ayrıca İstanbul Caddesi’ne cepheli Efor Büfe’nin caddeye bu kadar yayılmış ve dağınık görünüyor olmasını hiç doğru bulmuyoruz. Bununla ilgili bir denetime gidilmeli.”

Hatipoğlu: “Bizim amacımız işsizliği bitirmek”

Caymaz’ın ardından söz alan DEVA Partisi Sağlık Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Aysun Hatipoğlu, ekonomi üzerinden, AK Parti iktidarına eleştirilerde bulundu. DEVA Partisi’nin amacının işsizliği bitirmek olduğunu ifade eden Hatipoğlu, “Tabii ekonomi şuanda herkesin gündeminde olan konu yoksulluk, geçim sıkıntısı, işsizlik bütün bunlar vatandaşın belini büküyor. Biz bu konuda da tabi, sizde takip ediyorsunuz Sayın Babacan'ın röportajlarından, demeçlerinden. Bu konuya da çok kafa yoruyoruz. Bugün Türkiye'de kişi başı gayri safi milli hasılat 8 bin dolar civarında, 2013 yılında bu rakam 12 bin 500 dolara kadar çıkmıştı. Yoksullaşmanın seviyesi, derecesi, şiddetini rakamlarda kendi kendine izah ediyor. Bizim amacımız vatandaşımızı tekrar eski refah günlerine geri döndürmek. İşsizliği bitirmek. İnsanların mutlu ve hevesli bir şekilde işinde, gücünde olabildiği. Ev hanımlarının çarşıya, pazara çıktığı zaman keyifli şekilde alışveriş edebildiği. Her pazara gittiğinde farklı bir rakamla karşılaşmadığı ve mutlu olan bir Türkiye istiyoruz. Güler yüzlü gençler istiyoruz. Güler yüzlü ev hanımları istiyoruz. İş hayatının motivasyonunun geri gelmesini istiyoruz. Böyle bir hayalimiz var ve bunun için çalışıyoruz” açıklamalarında bulundu.

Kaderoğlu: “Çalışmalarımızın en başında, güçlendirilmiş parlamento geliyor”

DEVA Partisi olarak çalışmalarının en başında güçlendirilmiş parlamento geldiğini kaydeden DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Av. Hüseyin Kaderoğlu, ise, şu ifadelere yer verdi:

“Biz parti olarak kurulmazdan evvel; ‘acaba böyle bir partiye ihtiyaç var mıdır?’ diye önce kendimize sorduk ve tüm toplantılarımızı bu başlık altında yaptık. Acaba, Türkiye’nin böyle bir partiye ihtiyacı var mı? Türkiye’de bugün itibariyle, 102 tane parti var ve yeni bir partiye ihtiyaç var mı? Bu parti hangi sorunları çözecek diye. Araştırmalarda, kamuoyuna ve halkımıza sorduğumuzda evet yeni bir partiye ihtiyaç olduğu yolunda, öngörüler ortaya çıktığında, biz bu partiyi kurmak için ortaya çıktık. Genel başkanımızın önderliğinde ve diğer kadroda bulunan arkadaşlarla beraber hareket ederek, DEVA partisini kurduk. Sonra ülkenin sorunları bakımından, hangi sorunların olduğunu ele aldığımızda, bu sorunun hukuk olduğunu gördük. Hukuk güven istikrar ülkede bozulmuştu. En sonda da, AK Partinin iktidara geldiğinde 3 şeyle geldi, ama maalesef günümüzde bu 3 şeyin hepsinde de, negatif yöne doğru eğildi. Biz hem yolsuzlukla, hem yoklukla mücadele edeceğiz. Gerek devlet karşısında, gerek kamu güvenliği karşısında, hiç kimsenin hakkının zayi olmaması için, elimizden gelen her türlü gayreti yaptık, yapmaya da devam edeceğiz ve bundan da kimsenin şüphesi olmasın. Çalışmalarımızın en başında da şimdi güçlendirilmiş parlamento geliyor.”

HABER: Savaş ARI

Son Güncelleme: 05.11.2021 18:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86

banner84