‘BİZ NEREDE DURACAĞIMIZI BİLİRİZ!”

15. yaşını kutlayan Düzce Manşet Gazetesi’ne gerçekleştirdiği nezaket ziyaretinde muhalefetten gelen ‘söz var, icraat yok’ eleştirilere yanıt veren AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Kesin, “Düzce’de belediyemizin şu anda elinin değmediği yer yok. Bu büyük projeleri görmeyip ‘Hiçbir şey yapılmıyor’ demek, siyasi art niyetlilikten başka bir şey değildir.” dedi. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ile aralarının serin olduğu yönündeki söylentilerin ise gerçeği yansıtmadığını söyleyen Keskin, “Biz nerede duracağımızı, nerede bakacağımızı çok iyi bilen insanlarız. Dolayısıyla bizim birbirimiz ile hiçbir sıkıntımız olamaz.” diyerek son noktayı koydu.

‘BİZ NEREDE DURACAĞIMIZI BİLİRİZ!”

15. yaşını kutlayan Düzce Manşet Gazetesi’ne gerçekleştirdiği nezaket ziyaretinde muhalefetten gelen ‘söz var, icraat yok’ eleştirilere yanıt veren AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Kesin, “Düzce’de belediyemizin şu anda elinin değmediği yer yok. Bu büyük projeleri görmeyip ‘Hiçbir şey yapılmıyor’ demek, siyasi art niyetlilikten başka bir şey değildir.” dedi. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ile aralarının serin olduğu yönündeki söylentilerin ise gerçeği yansıtmadığını söyleyen Keskin, “Biz nerede duracağımızı, nerede bakacağımızı çok iyi bilen insanlarız. Dolayısıyla bizim birbirimiz ile hiçbir sıkıntımız olamaz.” diyerek son noktayı koydu.

01 Ekim 2021 Cuma 18:19
‘BİZ NEREDE DURACAĞIMIZI BİLİRİZ!”

AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, yönetim kurulu üyeleri ve İl Genel Meclis Başkanı Çiğdem Günal ile birlikte gazetemize kutlama ziyareti gerçekleştirdi. Düzce Manşet Gazetesi’nin başarılarla dolu 15 yılını çalışanlar nezdinde tebrik eden AK Parti heyeti, Düzce’nin daha güzel günlere el birliği ile taşınacağını vurguladı.

Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal ve Düzce Manşet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Canan Üstüner, Keskin ve beraberindekilere nazik ziyaretleri için teşekkür etti. Keyifli sohbet sonunda sorularımızı yanıtlayan AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, ilk olarak gazetemizin kuruluş yıl dönümünü şu ifadelerle kutladı:

“Nice 15 yıllara”

“Manşet Gazetesi’nin 15. yaş gününde sizleri tebrik ediyoruz. AK Parti teşkilatları olarak gazeteciliğin çok zor bir meslek olduğunu yakinen görüyoruz. 15 sene gibi uzun süreler bu mesleği icra etmek gerçekten zor. Manşet’in kurulduğu günden bu yana emeği geçenleri tebrik ediyorum. Nice uzun yıllarda sağlıkla bu işi yapmanızı yüce rabbimden niyaz ediyorum. İnşallah hayırlı olsun. Nice 15 yıllara.”

“Yapılanları görmemek demek ne demek?”

İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er’in, Düzce Belediyesi eliyle yürütülen projeler için ‘Vaat edilen, tarih verilen ama ya hiç gerçekleşmeyen ya da verilen tarihte tamamlanamayan ‘plansızlık’ serisi’ olarak nitelendirmesi hakkında sert konuşan İl Başkanı Keskin, söz konusu açıklamaları art niyetli olarak yorumladı.

Keskin, şöyle devam etti: “Sayın cumhurbaşkanımızın muhalefet parti liderlerine dediği gibi ‘Gözleri var, görmüyor; kulakları var, duymuyor; dilleri var, hakikatleri söylemiyor.’ Hiçbir şey yapılmadığı denilen Düzce’de bugün Türkiye’de örnek gösterilen bir çöp tesisi yapılmış. Belediye başkanımız özellikle il başkanlarını gezdirdi oraları. Burada son sistem ve teknolojinin son raddesinde çalışan bir çöp tesisimiz var. Biz daha düne kadar Düzce’de yıllardan beri ‘Acaba çöp tesisini şu köye mi kursak, bu köye mi kursak?’ diye yer arayıp duruyorduk. Şu anda yıllardan beri konuşulan çöp meselesi Düzce’de gündemden düşmüştür. Diğer taraftan ulaşım ağında Türkiye’de belki ilk defa hem araçların, hem hatların hem de şoförlerin değiştiği bir sistem geldi. Bu da çok güzel oturdu. Bu izleniyor ve halk tarafından da takdirle karşılanıyor. Bunları görmemek demek ne demek?”

Keskin’den Er’e: İstanbul’da birkaç ışık beklerken acaba Düzce aklına geliyor mu?

Yine İYİ Partili Er’in yakın tarihte iyileştirme çalışmaları yapılarak trafiğe açılan Fiskobirlik Kavşağı’nın beklentileri karşılamadığı ve sorunların devam ettiği yönündeki eleştirilerini de es geçmeyen Keskin, “Düşünebiliyor musunuz kara yollarının bir ağı var ve bir Düzce girişi var. Biz bunu belediyemize aldık ve oradaki düzenlemeleri hemen yaptık. Orada sabahlara kadar çalışıldı. 3 günde oradaki sistem değişti. Biz orada kara yollarından belediyeye almak için bekledik. Şu anda da evet bazı saatlerde yoğunluk olabiliyor ama bu ‘Mahvettiniz, şöyle böyle yaptınız’ değil güncel trafiğin getirdiği şey. Aynı il başkanına soruyorum. İstanbul’da ve Ankara’da birkaç ışık beklerken acaba Düzce aklına geliyor mu? Hiçbir şey yapılmadı derken orada bekliyorsunuz. Ya da bir kavşak atladığınızda kilometrelerce dolaşıp öyle geliyoruz. Dolayısıyla bu son yıllarda insanların araç sayılarının arttığı ve yolların az geldiği bir yerde, bugün İstanbul’a gidecekseniz 3 alternatif yolunuz var. Bu yollar da bu siyasi partilerin ve liderlerinin karşı geldiği projeler. Bugün bizi eleştirenler esas bu işlere gelenlerin şu andaki temsilcileri. Düzce büyüyor ve gelişiyor. Bizim ulaşım noktasında bir çalışmamız var. Bunu kara yolları yakında ihale edecek. Kuzey Batı Çevre Yolu’na alternatif olarak yaptığımız 25 metre eninde Çamköy’den Hal Kavşağı’na kadar bir projemiz var. Bunu kabul ettirdik. O da devre girince 3 kavşağımız da rahatlayacak ve nefes alacak. Buralara tırları sokmayacağız. Bunun peşinde belediyemiz ve AK Parti’miz çalışıyor.”

Kentsel dönüşüm için ihale 4 Ekim’de

Düzce’nin ikinci kentsel dönüşüm alanı olarak belirlenen Eski Sanayi Çarşısı’nda gerçekleşecek dönüşümün önemine işaret eden AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin, “Yıllardan beri konuşulan, ben de içindeyim biliyorum 40 yıldan beri bir türlü başarılamayan sanayi sitesinin taşınması Düzce için çok önemli. Ayın 4’ünde ihaleye çıkıyor. Burada TOKİ’den nasıl bir daire alıyorsanız gidip Ziraat Bankası’na peşinatlarını yatıracak ve dükkanlarına sahip olacaklar. Şimdi TOKİ ayın 4’ünde ihaleye çıkıyor. Böyle bir çalışma var. Orada bir Millet Bahçesi ve Ticaret Merkezi çalışması var. Bunları görmeyip ‘Hiçbir şey yapılmıyor’ demek, sözlerimin başında belirttiğim gibi siyasi olarak art niyetlilik başka bir şekilde değerlendirme mümkün değil. Dolayısıyla belediyemizin şu anda elinin değmediği bir yer var mı Düzce’de?”

Başkan Özlü ile arası bozuk mu?

Genel merkezden Düzce’ye yapılan ziyaretlerde belediye ve teşkilat arasındaki uyum takdirle karşılanırken, AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin ve Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü için yakın zamana kadar ‘aralarında soğuk rüzgarlar esiyor’ söylentileri kulaktan kulağa dolaşıyordu. Bu durumun hatırlatılması üzerine Keskin, şöyle konuştu:

“Bir sıkıntımız yok, aramızın açık olduğu gibi bir şey de yok. Biz siyasete yeni başlayan insanlar değiliz. Hem sayın bakanımız yıllarca bakanlık yapmış, bürokratlık yapmış, milletvekilliği yapmış çok tecrübeli bir isim. Keza ben 20 senedir AK Parti içerisinde kurucusu olduğum ve birçok belediye başkanı, milletvekili ve bakanlarla çalışmış birisiyim, bu tecrübeye sahibim. Biz nerede duracağımızı, nerede bakacağımızı çok iyi bilen insanlarız. Dolayısıyla bizim birbirimiz ile hiçbir sıkıntımız olamaz. Biz belediye meclis üyelerimizle, her çalışanımızla sahadayız. Grup toplantılarımız var, belediye başkanlarımız ile toplantılarımız var. Biz iş üretmek için uğraşıyoruz. Bizim bir derdimiz var. Biz Düzce’ye bir çivi çakmak için uğraşıyoruz yoksa bizim kendimizle bir derdimiz yok. Bugün biz varız yarın başkaları gelir. Faruk Bey’in de böyle bir derdi yok. Burada tek hedef ne? Düzce’ye artık bir değer kazandırmak. Ve bunun için de uğraşıyoruz.”

“Özel idarenin tarihinde olmayan yatırımı getirdik”

Keskin açıklamalarına şöyle devam etti: “Özellikle ben şunu söylüyorum. Göreve geldiğimden bugüne kadar, bir yerel seçim geçirdik. Belediye başkanımız çalışmalarına başladı. İddia ediyorum bu kadar olumsuzluğa rağmen Türkiye’de Düzce kadar yatırım alan başka bir bölge belki de yoktur bizim ölçeklerde. Çünkü o pandemi sürecinde, yangınlar oldu, seller oldu. İki sene önce bizde sel oldu. Bu kadar olumsuzluğa rağmen biz Düzce’ye gerçekten çok büyük yatırımlar aldık. Bir örnek vermem gerekirse bu saatler sürer, sadece son bir yılda Düzce’nin köylerine içme suyu için 22 milyon yatırım getirmişiz. Bu özel idarenin tarihinde yok. Sadece bu sene 130 km sıcak asfalt döküldü Düzce ilindeki köylere. Gidin bakın o uzak köylere, dağlardaki köylere… Yolları hep sıcak asfalt. Böyle bir il yok. Bolu ile kıyaslayın, Sakarya ile kıyaslayın, neresiyle kıyaslarsanız kıyaslayın, bizim köylerimizdeki çalışmalarımız gerçekten çok takdir gören, bizim için de seçim sonuçlarına baktığımızda AK Parti en çok oy aldığımız yerlerden ve en çok memnuniyetin olduğu yerlerden. Ve biz bunu şehir merkezinde de yapacağız. Tabii ki bizi beğenmeyen, eksik gören, hatalı bulanlar var. Biz de her şeyi dört dörtlük yapan insanlar da değiliz ama şu var ki biz sahadayız. Biz kadın kollarımızla, gençlik kollarımızla, ana kademe, ilçeler, biz her gün sahada bir yerlerdeyiz ve insanlarla konuşuyoruz. Burada bize kızanlar var, eleştirenler var. Bunlar tabii ki doğal şeyler. Biz insanlardan kaçmıyoruz. Biz onlara doğrusunu anlatmak istiyoruz. Biz öyle yalanlarla uğraşıyoruz ki, öyle algılarla uğraşıyoruz ki…”

“Düzce şehirleşiyor, modernleşiyor”

“Bakın ben açık açık ilan ediyorum, Düzce’de yurda yerleştirilmeyen bir öğrenci kalmayacak.” diyerek barınma sıkıntısı olmayacağının altını çizen Keskin, “Sanki çocuklar dışarıda kalmış gibi bir algıyla karşılaşmak istemiyoruz. Bunu anlatmak istiyoruz ve zaten bunu anlatmak için sahada olmak zorundasınız teşkilatlar olarak. Bakıyorsunuz, evet bir sıkıntı oluştu, niye? Düzce’de en zorlandıkları noktada geliyor il başkanı diyor ki “Düzce için hiçbir şey yapılmadı.”, biz de diyoruz ki “Yapıldı.” Yani güneş balçıkla sıvanmaz ki. Gerçeklerin gün yüzüne çıkma gibi bir özelliği var. Siz ne kadar algı yaparsanız ne kadar yalan konuşursanız konuşun, gerçeklerin gün yüzüne çıkma gibi bir özelliği var. Bakın Düzce’de önümüzdeki ay birkaç ihale birden olacak. Pazaryeri ihalesi, kent estetiği projesi… Düzce şehirleşiyor, modernleşiyor. Geç kalındı diyebilirsiniz. Pandemi dönemince birkaç engelle karşılaştık ama bizim hedefimiz bunların hepsini biz yapacağız, başka kimse yapmayacak.”

Son Güncelleme: 01.10.2021 18:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.