Bakan Özlü CHP’ye yüklendi

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr.Faruk Özlü, daha önce çöp sorunuyla gündeme gelen Hecinler Köyü’nde köylüler ile bir araya geldi.

Bakan Özlü CHP’ye yüklendi

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr.Faruk Özlü, daha önce çöp sorunuyla gündeme gelen Hecinler Köyü’nde köylüler ile bir araya geldi.

07 Nisan 2017 Cuma 12:56
Bakan Özlü CHP’ye yüklendi

Daha önce çöp alanını gezen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’a göndermede bulunan Bakan Özlü “Bizim sadece dilimiz çalışmıyor. Bizim kafamız çalışıyor biz sorunları çözüyoruz. Bakalım şimdi ne konuşacaklar” dedi.

Faruk Özlü, 16 Nisan’da yapılacak olan Halk Oylaması çalışmaları kapsamında Düzce’de gezilerine devam etti. Bakan Faruk Özlü, geçtiğimiz aylarda çöp sorunuyla ülke gündemine gelen, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın ziyaret ettiği Hecinler Köyünde köylülerle bir araya geldi. 

Köylülerin davul zurna ile karşıladığı Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, köylülerle tek tek selamlaştı.

Ardından köylülere hitaben konuşma yapan Faruk Özlü, “Bir bayram günü buradan geçerken sizinle konuşarak çöpün buraya dökülmeyeceğini ve rahat olmanızı söyledim. Bugün geldiğimiz noktada önemli bir çalışma yaptık ve önemli karar aldık. Düzce’nin çöpleri buraya dökülmeyecek. Bu çöp konusunda öncelikle Çevre Bakanımız Mehmet Beyle görüştüm. Ondan aldığım bilgilerle Ankara’da çöp yakma tesisini gezdim. Melih Gökçek ile görüştüm. Bu görüşmeler 3 ay önce oldu. Milletvekillerimiz ve İl Başkanımız ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri’ni ziyaret ettik. Düzce’nin çöp sorununa çözüm bulunması konusunda İSKİ’den yardım istedik. İSKİ Genel Müdürü ile görüştük ve Düzce’nin çöpünün yakma tesisi kurularak yakılması konusunda karar aldık. Bundan sonra Düzce için çöp yakma tesisi kurulacak. Bu bölgede köylülerimizin arzu etmediği alanı kullanmayacağız. Çöp konusunda burası gündemde değil ve hiçbir zaman gündeme gelmeyecek. Bundan sonra hiçbir yerde çöp konusunda gönlünüzde bir şey kalmasın. Bu bölgede asla çöp depolama tesisi, katı atık tesisi olmayacak. İSKİ ile anlaşma yaptık. Düzce’nin çöpü 400 ton civarında. İSKİ bu çöpü topladıktan sonra İstanbul’da ki yakma tesisine götürecek. İSKİ 18 ay boyunca Düzce’nin çöpünü İstanbul’a taşıyacak. Yakma tesisi kurulana kadar bu çöpler taşınacak. Gönlünüz rahat olsun” dedi.

“Kirli sular 5 tesiste arıtılacak”

Bakan Faruk Özlü Konuşmasının devamında ise Düzce’de kirli suların arıtılması içinde arıtma tesis kuracaklarını ifade etti. Faruk Özlü; “Ayrıca Düzce’nin kirli sularının arıtılması maksadıyla İSKİ ile anlaşmamız var. Düzce’de 4 ya da 5 bölgede arıtma tesisleri kuracak. Bunların sondajları başladı. İnşaatlar da bu yıl başlayacak. Düzce’nin kirli suları bu tesislerde arıtılacak. İSKİ ile ilgili olarak bu konular konuşuluyordu ve şikâyet ediliyordu. İSKİ’nin yatırımlara kısıtlama getirdiği söyleniyordu. Ancak biz İSKİ’den istifade ediyoruz. Gönlünüz rahat olsun, güzel köylerinizde temiz havada rahat rahat yaşayın” diyerek Düzcelilere müjde verdi.

“Sorun çözüyoruz”

Önceki aylarda Düzce’nin katı atık deposu olmasıyla Türkiye gündemine gelen ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın çöp alanını gezerek açıklama yaptığı yerde Kılıçdaroğlu ve Tanal’a göndermede bulunan Faruk Özlü; “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu buraya kadar geldi, bir takım şeyler söyledi. Mahmut Tanal bey buraya defalarca geldi. Ben Mahmut Bey’le mecliste görüşüyorum. Birebir çok güzel şeyler söylüyor, kürsüye çıkınca şaşırıyor. Biz sorunları çözüyoruz. Biz iş yapan bir partiyiz. Biz sorunları torunlara bırakmayan bir partiyiz. Bizim sadece dilimiz çalışmıyor. Bizim kafamız çalışıyor. Biz çalışıyoruz. Dolayısıyla değerli kardeşlerim biz sorunları çözdük. Hem de kökten çözdük bakalım şimdi ne söyleyecekler” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86

banner84